Jogosan akadt ki apukám?
Most érettségiztem. Én megmondtam neki, hogy nem akarok egyetemre menni, sosem voltam jó tanuló és úgy gondoltam, nem való nekem az egyetem. Ekkor ő nagyon kiakadt, kiabált velem, pár napig nem szólt hozzám és mondta hogy igenis egyetemre kell járni, akkor lesz csak munkám. Mondtam neki hogy nem akarom hogy arra költse a pénzét ami úgyis felesleges, tehát pl. felkészítő tanár meg pluszpontok szerzése meg jelentkezési pénz, de azt mondta, kockázat nélkül nincs nyereség. Mondom jó... Jelentkeztem pár szakra.
Nem lett annyi pontom és most kiakadt nagyon, félek hogy megint nem fog hozzám szólni.
Pedig én mondtam, hogy nem akarok egyetemre járni, mert nem nekem való, meg ne költse a pénzét feleslegesen, de mégis én vagyok a rossz aki nem tanult... (megjegyzem tanultam csak nem volt elegendő de nem lett rossz az érettségim)
19/L
Azért nem teljesen jogos a kiakadása, mert nézzük meg sokan jó tanulóként mennek egyetemre és szívnak vele elég rendesen, és akinek van diplomája szinte esélytelennek látja hogy el tud helyezkedni.
Egy régi általános iskolás osztálytársam gépészmérnöknek ment tanulni, igaz nem kitűnő tanuló de az esze megvan hozzá, el is végezte az egyetemet mesélte is hogy a matekkal nagyon sokat kínlódott és sok más egyéb tantárggyal, meg nem győzött külön tanárokhoz járni és a felkészülésbe szinte bele is betegedett egyszer olyan szinten hogy majdnem kórházba is került a sok alváshiány miatt. Neki is az apja erőltette ezt igazán mert ugye a srác nővére is egyetemre ment igaz vegyészmérnökire de a tesójának jóval több esze is volt hozzá, meg ő Pesten él és ott egy gyógyszergyárba rögtön el is bírt helyezkedni, de a haverom még a mai napig nem bírt elhelyezkedni a diplomájával. Igaz felvették egy céghez de átképezték gépbeállítónak és keres vagy 110 ezret amikor mérnökként jóval többet kellene, de mondták mivel gyakorlata nincs se tapasztalata így ne is álmodjon arról hogy felfogják venni bárhová.
Kevesen tudnak friss diplomával elhelyezkedni, én nővérem is építőmérnöknek tanult igaz ő már 4 éve túl van ezen levelezőn tanult plusz előtte technikumokat meg OKJ-s szakokat végzett és hiába élnek jó helyen, mai napig nem tud elhelyezkedni a diplomájával.
" ketten ebből főiskolásak mernök ill. Phd , de nem dolgoznak mivelnem talalnak munkat, masik kettő éretségzett szak nelkül ők tartjak el az egesz csaladot a fizetesükből ugyh egyetem = munka jobb fizu "
Ez mese. PHD hallgató kap fizetést és nem is mindenhol vállalhat mellette munkát. Mérnökként pedig nincs munkája? Nézz meg pár álláshirdetéssel foglalkozó oldalt. Közel 1000 mérnöki hely van folyamatosan. Vagy pedig semmihez nem ért a szakmájából.
Egyébként nem jogos apukád kiakadása. Az, hogy rád erőltet egy szakot, ami nem érdekel, tehetséged sincs, annak csúnya vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!