Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szülés után, Karácsonykor...

Csak szülés után, Karácsonykor akarom majd elmondani a szüleimnek, hogy megszületett az 3. unokájuk, ez rossz ötlet?

Figyelt kérdés

Sose volt felhőtlen a viszonyom a szüleimmel, 20 évesen jobbnak láttam elmenni otthonról. Időközben külföldön is vállaltam munkát 22 évesen, és mikor el akartam köszönni apámtól, csak annyit reagált, hogy “és akkor most hova sz*rjak?”

Rá egy évre hazajöttem, szakítottam az exemmel, amiért engem hibáztattak, pedig közös döntés volt, mivel a srác 3. országból jött, ahova visszaköltözött. Nagyon fájt, hogy a szüleim ennyire letojták akkor is az érzéseimet.

Utána megismerkedtem a későbbi férjemmel, apám a nászutunk előtt még fojtogatott, mert neki nem tetszett az esküvő, azt mondta, gyerekként is olyan rossz voltam, hogy el kellett volna taposni.

Nem drogozok, nem vagyok alkesz, cigizni néha cigiztem régen. Két állást tartottam fent, hogy önerőből le tudjak diplomázni.

Jelenleg 37 éves vagyok, nagyjából rendeződtek a dolgok, de tudom, hogy kb olaj lenne a tűzre, ha csak szülés után jelenteném be, hogy amúgy van még egy unokájuk.

Anyám velem nem igazán foglalkozik, van már 2 unokája, és csak velük van elfoglalva.

A terhességem titokban tartása nem lenne nehéz, mert bár 3 km-re lakunk egymástól, mi szószerint csak karácsonykor ülünk össze.

Ami mellettük szól viszont, hogy apám anno örökölt egy csomó pénzt, amiből vett nekem egy új autót, és az egyik lakását eladta nekem 10 millióért, amit ő anno 3-ért vett, szóval lakáshoz segített. Nővérem ugyanezt megkapta tudtommal.

Elvileg december 2-án fogok szülni (gyakorlatilag meg majd persze odafent eldöntik), szóval kb 3 héttel karácsony előtt.

Nagyon gáz lenne, ha csak karácsonykor jelenteném be?

Nem akarok haragot, se veszekedést, meg kéretlen tanácsokat se. Egyszerűen csak örülni szeretnék, hogy végre babát várok, és jó volna, ha mások is tudnának velem együtt örülni. Szerintetek ez lehetséges lesz karácsonykor?

Ki hogyan tudta meg, vagy jelentettétek be, hogy nagyszülő lett belőletek, vagy nagyszülő lett édesanyátokból-anyósotokból?

Úgy érzem már jó ideje, hogy csak magamra számíthatok, nővérem se foglalkozik velem, vele már karácsonykor se találkozok, pedig ők is 5 perc kocsiútra vannak tőlünk. Jogosak az érzéseim? Attól félek a legjobban, hogy ha bármi probléma lépne fel a terhesség során, egyből engem hibáztatnának.

#karácsony #szülő-gyermek kapcsolat #unokaérkezése #terhessegbejelentes #bantalmazaselkerulese #boldogbabavaras
2023. júl. 1. 22:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
100%

Valaki nem normális ebben a családban, az biztos!

Én mondjuk alapban nem értem a Kérdező reakcióit, pedig kizárólag az ő szempontjait ismerjük, így feléje kellene lejtenie a pályának.

2023. júl. 2. 10:17
 32/76 A kérdező kommentje:

Kérlek, ne hívjatok tutyi mutyinak, mert eléggé oda tudok b*szni az asztalra, ha arról van szó, eleve a munkahelyem is megkövetelik a határozott hozzáállást, mivel férfiak közt dolgozom egy építkezésen. Legyen szó akár főnökről, akár kollégáról, akár arról, hogy az 50 kilós gipszes zsákot fel kell hordani az emeletre, ha nagy a gáz, megcsinálom (nyilván még a terhességem előtt).

De a család nekem szent, még ha olyan is, amilyen, kérlek, ne bántsatok ti is a családom miatt.

Igen, az, hogy eladtam a lelkem kb az ördögnek azzal, hogy nem a híd alatt nyomorgok… kérek tisztelettel mindenkit, hogy tegye a szívére a kezét, és mondja azt, hogy ő sose fogadott el semmit se a szüleitől 23 évesen, azok után, hogy elküldték őt otthonról 3 éve. Akkor elhiszem nekik, hogy valóban jobbak nálam.

Nekem egy érettségim volt akkor még csak, meg két nyelvvizsgám, tovább is akartam tanulni, de albérletből ez már kivitelezhetetlen lett volna úgy, hogy még tartsam is fent magam.

Ráadásul 23 évesen a szüleim egyik lakásában lakni 3 év kihagyás után tényleg felér olyan sokkal, hogy fogjam be a kicsi szám ezek után, mégis mit akarok én még a szüleimtől?!

2023. júl. 2. 10:18
 33/76 anonim ***** válasza:
95%
#28 Aha, szóval az a terv, hogy majd a gyereked által kisajtolod belőlük a szeretetet, amit te nem kaptál meg. Nyilván tagadni fogod, mert ezeket nem tudatosan csinálja az ember, de attól még ez az igazság. Képtelen vagy szembenézni a valósággal, hogy nem szeretnek, nővéredet meg igen, és ezért szeretik az ő gyerekeit is. A pszichológus pedig csak úgy tud segíteni, ha közreműködő vagy. Neki az a dolga hogy rávezessen. Itt vagyunk 25-en, megmondtuk mit csinálj, mégse csinálod, mert nem ismered be hogy igazunk van. Na ezért operál egy pszichológus úgy, ahogy. Ahhoz segít hozzá hogy BEISMERD az igazságot, rájöjj dolgokra, és szembe tudj nézni a fájdalmas igazsággal. De ehhez az kell hogy megnyílj, és őszintén válaszolj, akkor is, ha kényelmetlen számodra a kérdés. Nem véletlenül vannak rengetegen akik szabályosan zokognak terápia közben. Ez nem egy élmény, hanem kőkemény érzelmi munka. Ha semmit nem mondasz, vagy hazudsz, akkor nem fog tudni mélyebbre (értsd, a megoldáshoz) vezetni, akármilyen jó szakember.
2023. júl. 2. 10:20
 34/76 A kérdező kommentje:

Azért keresem a társágukat, mert ők egyrészt a szüleim, másrészt babát várok, valószínűleg ugyanazokat az érzéseket élem most meg, mint anno az én anyám és apám, és úgy érzem, hogy ők tudnák a legjobban, hogy most mit érzek.

Fáj, amit írtok, ez tény, bőgök is, de el kell ismernem, hogy igazatok van. Nem váltam még le róluk érzelmileg. Csak most jó volna egy minimálisan támogató közeg is a babavárás körül, mert bennem is vannak kételyek.

2023. júl. 2. 10:31
 35/76 anonim ***** válasza:
100%

És hogy kell elképzelni majd karácsonykor a helyzetet?

Odamentek kipucolkodva a pároddal, hónotok alatt ajándékokkal, leteszitek a fa alá a többi közé, eléneklitek a Mennyből az angyalt, betúrjátok a halászlét, töltött káposztát, bejglit és mellékesen megjegyzed, hogy szültél egy gyereket?

Vagy megjelentek gyerekestül, a kezükbe nyomod, hogy "Nesztek, itt a 3-ik unoka, aki év közben született"?

Milyen reakcióra számítasz utána?

Mert alapesetben kivágnak mint macskát szarni és borítékolható, hogy többet szóba sem állnak veled!

Ezzel amúgy nem lenne gond, de te betegesen ragaszkodsz hozzájuk, akkor miért provokálod őket?

Olyan előzmények után, mint amiket leírtál, nincs olyan, hogy "De a család nekem szent, még ha olyan is, amilyen,...", kivéve, ha lényeges dolgokat elhallgatsz.

2023. júl. 2. 10:33
 36/76 A kérdező kommentje:

Milyen lényeges dolgokat hallgatok el??

Sose drogoztam, mindig is megvetettem, nem vagyok alkesz, nyílván mikor fiatal voltam, volt, hogy elmentem bulizni, de nem ittam minden hétvégén. A cigit 16 évesen egyszer kipróbáltam, nem jött be, 17 évesen meg megint kipróbáltam, akkor valahogy bejött, de igazán csak 21 évesen szoktam rá, aztán 24 évesen letettem.

Sose loptam, egyrészt nem volt rá szükségem, megkerestem magamnak a rávalót mindig, h kellett valami, másrészt a 10 parancsolat rám is vonatkozik, mondom ezt úgy,, hogy meg se vagyok keresztelve, szimplán csak erkölcsi kérdést csinálok az egészből.

Eszem ágában sincs provokálni őket, ezért indítottam eleve ezt az egész fórumot!

2023. júl. 2. 10:41
 37/76 A kérdező kommentje:

Egyébként a “B” választ jelölném meg, hogy odamegyünk, kezemben a babával, addigra már úgyis túl leszek a nehezén, ami a terhességet és a szülést illeti, így nem tudnak majd hibáztatni, ha esetleg kiderülne, hogy mondjuk farfekvéses, és ezért császározni kéne majd például.

Ezért kértem a fórumban, hogy írják le mások, hogy más normális családban hogyan történt a bejelentés, esetleg volt-e olyan, hogy valaki később jelentette be, és ezt a nagyszülő nehezményezte, vagy nem lett belőle semmi.

Másrészt jelezném még egyszer, hogy 37 (HARMINCHÉT) éves vagyok, szóval nem értem eleve ezt a “kivágnak, mint macskát szarni” hasonlatot! Egyrészt alpári a megfogalmazás, másrészt, ahogy talán a korom is mutatka, már nem vagyok tini, és nem is voltam tiniként terhes (? 😃 vagy nem tudom, most mi a vád???), szóval én meg ezeket az agresszív reakciókat nem értem részedről.

2023. júl. 2. 10:49
 38/76 anonim ***** válasza:
83%

Menjél el pszichológushoz. Nem vagy normális, hogy te ezekkel az emberekkel tartod a kapcsolatot, és ezt mutatod a gyerekeidnek, hogy nyalni kell olyanoknak, akik ennyire letojnak, mérgezik az életed.

Fojtogat téged, és te még puncsolsz nekik? Beteg vagy, ne ezt a mentalitást add már át 3 gyereknek.

Nem értem az ilyen hülyéket, mint te, mondom rzt olyan emberként, aki megszakította a kapcsolatot, pedig fojtogatásig el se jutott a dolog. Az ilyen lelkibetegeknek, mint te, gyereket sem szabadna vállalnia, bocs.

2023. júl. 2. 10:52
 39/76 anonim ***** válasza:
93%
Nem is kell fizetni pszichologusnak, ingyen is elmondta neked, hogy ne beszélj velük. Nem igaz, hogy nem látod magad kívülről.
2023. júl. 2. 10:55
 40/76 anonim ***** válasza:
93%
Azon csodálkozok hogy egyáltalán szóba állsz velük. Minek az ilyen apának tudni az unokáról? Hogy majd őt is lelkileg megnyomorítsa? Vagy téged tovább bántson?
2023. júl. 2. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!