Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok le, ha a...

Hogyan reagálnátok le, ha a szülő hülyének nézne csak azért, mert egyetemre szeretnél menni és nem 3 műszakozni a gyárba?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem, jelentkeztem is februárban egyetemre, viszont teljesen hülyénék néznek és nem igazán támogatják ezt az egészet. Már akkor is le lettem hülyézve, amikor szakmunkás helyett gimibe mentem továbbtanulni. Szerintük felesleges elmennem egyetemre,mert diploma nélkül is 300 ezret kereshetek itt helyben a gyárban, de nem igazán értik meg,hogy egyáltalán nem szeretnék ebben a szabolcsi kisvárosban maradni. Már teljesen elbizonytalanítottak az egésszel kapcsolatban és nem igazán tudom,hogy hogyan kellene reagálnom néhány szavukra ezzel kapcsolatban.

2023. jún. 16. 22:57
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
74%

"Már akkor is le lettem hülyézve, amikor szakmunkás helyett gimibe mentem továbbtanulni."

Mentél. Megtehetted, mert végül is minden nap támogattak, eltartottak.

Most is azt csinálhatsz, amit akarsz, támogatni is fognak. Csak kár hogy ilyen szavak kíséretében. (Csak rontják a hangulatot, de végül is segítenek.)

2023. jún. 17. 09:34
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a villamosmérnöki hasznos, biztosan jobban jár vele a kérdező mint bármelyik OKJ-vel. Főleg ha még nyelvet is tanulna mellé, kinn a sokszorosát keresik a szakmérnökök.

Ne befolyásoljon a szüleid véleménye, tanulni mindig érdemes, ők valószínű nem tudják mennyit ér egy jó egyetemi szak. Gondolom azért is ellenzik mert semmilyen pénzzel nem tudnának támogatni.. meg azt szeretnék ha a kicsifiúk helyben maradna, feláldozva az életét az ő terveiknek. Inkább valósítsd meg szépen az álmaid, nekik is ezt kéne mondaniuk. Ilyen visszatartó emberek véleményére nem adnék.

Munka meg van dögivel, amiből fenn tudja tartani magát egy egyetemista.

2023. jún. 17. 09:44
 33/44 anonim ***** válasza:
0%
#29 Jó, mondjuk hitelre vett házzal nem nagyon kéne villogni, mert az kábé a 0. kilométerkő. :D (= 0 teljesítmény)
2023. jún. 17. 09:49
 34/44 anonim ***** válasza:
23%

#29 "kimentek külföldre mert nem jött be nekik itt az élet." :DDD

Én úgy látom, hogy pont azoknak jön be az élet, akik kimennek külföldre, de sebaj. :D

2023. jún. 17. 09:55
 35/44 anonim ***** válasza:
18%

33!

Egy 30 milliós ház 4 millio hitellel nem hiszem hogy 30 évesen, a 0ról indulva nagy villogás ...

De nyilván te tudod.

29#

2023. jún. 17. 09:56
 36/44 anonim ***** válasza:
83%
#35 És hogy kapirgáltad ehhez össze azt a 26 millát 30 éves korodra a saját tudásodból?
2023. jún. 17. 10:01
 37/44 anonim ***** válasza:
13%
+ "nettó 420as fizuval"
2023. jún. 17. 10:02
 38/44 anonim ***** válasza:
14%

Mondjuk írtam, hogy FÉRJEMMEL KETTEN...

De köszi, egy vadidegennek nem fogom az életem bizonygatni.

2023. jún. 17. 10:04
 39/44 anonim ***** válasza:
37%

#38 Nem is kell. Viszont azt is beláthatnád, hogy a te életed nem érv amellett, hogy ne szerezzen valaki diplomát. Iderángattad a saját, személyes, és teljesen irreleváns élettapasztalataidat azért, hogy végül kiderüljön, hogy neked is csak azért van nagy mellényed és "saját" házad 30 éves korodra diploma nélkül, mert hozzámentél egy faszihoz, akinek megvolt ehhez az anyagi tőkéje.

Köszönjük a teljesen irreleváns hozzászólásodat.

2023. jún. 17. 10:09
 40/44 anonim ***** válasza:
23%

🤦‍♀️

Akkor még1x...

0ról indultunk mind a ketten. A "faszinak" is 0ft volt a zsebében 8évvel ezelött, mikor összejöttünk.

Én keresek 420at 24éves korom ota (na jó, akkor 380al kezdtem). Ferjem keren kb ugyan ennyit.

Az övéből vigan elélünk, az enyém meg maradt a számlámon. 6év alatt összegyült a ház ára. Sajnalom, ha szamodra ez hihetetlen, mert neked esetleg kifolyik a pénz a kezedből, vagy mert te nem tudtál semmit elérni esetleg és idejőssz masba belekötni....

Én a tőrténetet azért írtam le, mert nálunk sem volt megengedett a fősuli. Ennek ellenére lett egy boldog, nélkülözesmentes életem, diploma nélkül

Sajnalom hogy ennyire lelkiszegény vagy, hogy itt töltsed ki a frusztráltságod

Puszi, pacsi. Én léptem...

2023. jún. 17. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!