Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok le, ha a...

Hogyan reagálnátok le, ha a szülő hülyének nézne csak azért, mert egyetemre szeretnél menni és nem 3 műszakozni a gyárba?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem, jelentkeztem is februárban egyetemre, viszont teljesen hülyénék néznek és nem igazán támogatják ezt az egészet. Már akkor is le lettem hülyézve, amikor szakmunkás helyett gimibe mentem továbbtanulni. Szerintük felesleges elmennem egyetemre,mert diploma nélkül is 300 ezret kereshetek itt helyben a gyárban, de nem igazán értik meg,hogy egyáltalán nem szeretnék ebben a szabolcsi kisvárosban maradni. Már teljesen elbizonytalanítottak az egésszel kapcsolatban és nem igazán tudom,hogy hogyan kellene reagálnom néhány szavukra ezzel kapcsolatban.

2023. jún. 16. 22:57
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
21%
Ocsem, meg ha igaz is lenne hogy Szabolcsbol irsz, akkor is idaig lehetne erezni a kamuszagot.
2023. jún. 16. 23:03
 2/44 A kérdező kommentje:
Mitől lenne kamu?:D
2023. jún. 16. 23:09
 3/44 anonim ***** válasza:
22%

Én targoncázok havi 16 napot, 12 órában, kettő munka/kettő szabad. 290-310 a nettóm, nekem ez megfelelő nagyjából, ha ebből borulna valamelyik, akkor megpróbálkoznék a kinti munkákkal.

A rokonságban sincs értelmes diplomát végzett, csak ilyen "látszat" hogy na neki is van, rugalmas mert tanít 11-től délután 16 óráig, tehát nincs hajnali kelés, de a pénze is olyan amilyen ~250 körül, és tanult hány évet, most 28 éves.

2023. jún. 16. 23:13
 4/44 anonim ***** válasza:
82%
Nyilván nem fognak az egyetemre bátorítani ha ő maguk is tuskó tanulatlan gyárimunkások. Egyszerűen nem kell megrekedni a szintjükön és el kell végezni egy piacképes szakot.
2023. jún. 16. 23:17
 5/44 A kérdező kommentje:

A kérdés még mindig nem erről szól:D

De köszi,hogy megosztottad a szívfájalmad a fizetéseddel kapcsolatban, nagyra becsülöm!

2023. jún. 16. 23:19
 6/44 anonim ***** válasza:
21%

Azt a piacképes szakot ki fogja támogatni? Mert családi rábólintás nélkül igen csak nehéz lesz, nehezebb mint elballagni szakmát végezni, mondom ezt úgy hogy az unokahúgom vígan élt a szülőkkel, meg is bukott 2x, halasztott is, de azért meg volt az "élete" albérletbe persze nem akartak menni a sráccal, inkább az is lenyírta náluk a füvet, segédkezett egyebekben ha úgy adódott. Így lehet tanulgatni, a szülőknek egyetlen lányuk mondjuk....

2023. jún. 16. 23:22
 7/44 anonim ***** válasza:
84%

"Azt a piacképes szakot ki fogja támogatni?"

Diákmunkáról, szakmai gyakorlatról esetleg diákhitelről (amit egy villamosmérnök vagy IT kezdőbérből 3 hónap alatt vígan visszafizet) hallottál már vagy csak Te is a kifogásokat keresed hogy miért ne menj egyetemre?

2023. jún. 16. 23:25
 8/44 anonim ***** válasza:
96%
Saját életed, ugy tegyél ahogy jonak érzed.
2023. jún. 16. 23:25
 9/44 anonim ***** válasza:
87%
Milyen szakon tanulnál tovább?
2023. jún. 16. 23:37
 10/44 anonim válasza:
78%

Attól is függ, hogy milyen szakra mennél...

Én is szabolcsi vagyok, a legtöbb ismerősöm, akiknek van diplomájuk semmivel se jutottak előrébb, mint én, akinek nincs. Ezzel nem azt mondom, hogy nem éri meg a diploma, hanem hogy nagyon megfontolva kell kiválasztanod, hogy melyik szakot akarod elvégezni.

2023. jún. 16. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!