Hogyan reagálnátok le, ha a szülő hülyének nézne csak azért, mert egyetemre szeretnél menni és nem 3 műszakozni a gyárba?
Én targoncázok havi 16 napot, 12 órában, kettő munka/kettő szabad. 290-310 a nettóm, nekem ez megfelelő nagyjából, ha ebből borulna valamelyik, akkor megpróbálkoznék a kinti munkákkal.
A rokonságban sincs értelmes diplomát végzett, csak ilyen "látszat" hogy na neki is van, rugalmas mert tanít 11-től délután 16 óráig, tehát nincs hajnali kelés, de a pénze is olyan amilyen ~250 körül, és tanult hány évet, most 28 éves.
A kérdés még mindig nem erről szól:D
De köszi,hogy megosztottad a szívfájalmad a fizetéseddel kapcsolatban, nagyra becsülöm!
Azt a piacképes szakot ki fogja támogatni? Mert családi rábólintás nélkül igen csak nehéz lesz, nehezebb mint elballagni szakmát végezni, mondom ezt úgy hogy az unokahúgom vígan élt a szülőkkel, meg is bukott 2x, halasztott is, de azért meg volt az "élete" albérletbe persze nem akartak menni a sráccal, inkább az is lenyírta náluk a füvet, segédkezett egyebekben ha úgy adódott. Így lehet tanulgatni, a szülőknek egyetlen lányuk mondjuk....
"Azt a piacképes szakot ki fogja támogatni?"
Diákmunkáról, szakmai gyakorlatról esetleg diákhitelről (amit egy villamosmérnök vagy IT kezdőbérből 3 hónap alatt vígan visszafizet) hallottál már vagy csak Te is a kifogásokat keresed hogy miért ne menj egyetemre?
Attól is függ, hogy milyen szakra mennél...
Én is szabolcsi vagyok, a legtöbb ismerősöm, akiknek van diplomájuk semmivel se jutottak előrébb, mint én, akinek nincs. Ezzel nem azt mondom, hogy nem éri meg a diploma, hanem hogy nagyon megfontolva kell kiválasztanod, hogy melyik szakot akarod elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!