Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok le, ha a...

Hogyan reagálnátok le, ha a szülő hülyének nézne csak azért, mert egyetemre szeretnél menni és nem 3 műszakozni a gyárba?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem, jelentkeztem is februárban egyetemre, viszont teljesen hülyénék néznek és nem igazán támogatják ezt az egészet. Már akkor is le lettem hülyézve, amikor szakmunkás helyett gimibe mentem továbbtanulni. Szerintük felesleges elmennem egyetemre,mert diploma nélkül is 300 ezret kereshetek itt helyben a gyárban, de nem igazán értik meg,hogy egyáltalán nem szeretnék ebben a szabolcsi kisvárosban maradni. Már teljesen elbizonytalanítottak az egésszel kapcsolatban és nem igazán tudom,hogy hogyan kellene reagálnom néhány szavukra ezzel kapcsolatban.

2023. jún. 16. 22:57
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
13%
Gépész, orvos, gazdasági diploma ér valamit, de ezek mellé kell háttér is, ha nem 5-en akartok közösködni egy egérlyukon, hanem normálisan szeretnél élni, a környezetemben ugyanúgy járnak családi fészekből a Sziget-re, Soundra, szülői támogatással könnyű, csak azt majd vissza is kell fizetni, és nem feltétlen pénzben....
2023. jún. 16. 23:42
 12/44 A kérdező kommentje:
Mindig vonzott a matek és fizika, ezért villamosmérnökire jelentkeztem.
2023. jún. 17. 00:05
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
Nekem màr anyámék azon kiakadtak, hogy érettségire jelentkeztem, mert nem akartak eltartani, pedig 16 éves koromtól diákmunkáztam, és ami nekem kellett cipő, szemüveg stb mindent magamnak vettem. Nem foglalkoztam velük, hallgattam, hogy úgyse fog sikerülni, semmirekellő leszek stb.
2023. jún. 17. 00:26
 14/44 anonim ***** válasza:
42%
#3 Wow :D És azért, mert ilyen megalkuvó csicska vagy te is meg az egész rokonságod, máris vissza kell húzni a kérdezőt? :D Elárulom neked, hogy lóf.sz pénzért dolgozol, te szerencsétlen! :D
2023. jún. 17. 00:32
 15/44 anonim ***** válasza:
34%
#6 Azért ne úgy képzeld el a teljes ország működését, mint a családodét :D Nem csak az az egy út van, amit nálatok szokás bejárni. :D
2023. jún. 17. 00:34
 16/44 anonim ***** válasza:
23%

#10-nél a pont

Én előbb végeztem 1 éves tanfolyamot és kerestem vele pénzt, majd utána érettségiztem le estin, viszont még mindig 3 évvel hamarabb lettem anyagilag stabil, mint az a volt osztálytársam például -akivel tartom a kapcsolatot- és mérnök lett.

Ráadásul diákmunkáznia kellett egyetem mellett végig, szóval sok élete nem volt csórómnak és nem keres egy petákkal sem többet annál, amennyit akkor kerestem, miután elvégeztem a tanfolyamot és melózni kezdtem.

Az érettségit is csak azért tettem le, mert szeretek új dolgokat tanulni egyébként, ha nem erőltetik rám, mint a sima suliban:)

Szerintem az ehhez hasonlóktól akarnak megóvni a szüleid, de persze a te döntésed és sok sikert!

2023. jún. 17. 03:06
 17/44 anonim ***** válasza:
77%

Nem minden gyári munkás tanulatlan és főleg nem tuskó. Ezt azért muszáj megjegyeznem. Gyárban mérnök is dolgozik, menedzser, de olyan is létezik, aki diplomával van a termelésben. Egyébként én dolgoztam már irodában és annyi bunkó rohadék emberrel még nem találkoztam. Minden nap sírva mentem haza. A gyárban senki nem bántott, pedig 7 éve dolgozok ott. Ezt csak azért írtam le, hogy fogja már vissza magát némelyik ember, hogy hogyan beszél a gyári munkásokról.

Nekem piacképes szakmám van (logisztikus), de akkor is inkább a termelésbe pártoltam át. Eleinte operátor voltam, aztán hirdettek belső tovább képzést. Egyrészt jobban keresek, amióta itt vagyok, másrészt nem a wc-n hányok az idegtől.

Jó, mondjuk egy informatikus, bizonyos mérnökök élete biztos jobb, mint az enyém, de pl. egy tanároké, a legtöbb orvosé és az alulfizetett diplomásoké kötve hiszem, hogy igen.

Én nem szakadok meg, nettó 300 a minimum + 25 ezer utalvány + bérlet. Ha hazamegyek, akkor vége a munkának. Nem ügyelek, nem hívogatnak. Van Karácsonyom. A 3 műszakot jobban bírom, minthogy 8-9-től késő délutánig benn legyek, mert úgy az egész napom el van cseszve.

De hát ez az én életem. Mindenkinek más a jó. Ha a kérdező villamosmérnök akar lenni, akkor legyen az. Legfeljebb vesz fel diákhitelt vagy diákmunkázik. Ilyen szak mellett nem könnyű, én gazdaság informatikára jártam, szóval tudom milyen egy reál szak. Mielőtt valaki megjegyzi, nem azért nem végeztem el, mert hülye voltam hozzá. Egészségügyi magánokokból.

2023. jún. 17. 04:41
 18/44 anonim ***** válasza:
88%

Három műszakban dolgozom, de nem jó. 300 ezret se keresek meg a legmagasabb kategóriával, fáradt vagyok, éjjelesben sosem pihenem ki magam. Ha tehetném, biztos mennék én is egyetemre! Ne hagyd magad elbizonytalanítani, menj el egyetemre! A szüleid előtt nem volt más példa, nem látják be, hogy hülyeséget beszélnek!

Menj egyetemre, tanulj tovább, és kövesd az álmaidat!

2023. jún. 17. 07:04
 19/44 anonim ***** válasza:
78%
#18 Neked érdemes lenne nyelvet tanulnod és kimenni Ausztriába dolgozni, még ha ugyanebben a munkában dolgoznál is. Iszonyatos belegondolni, hogy ilyen lóf.sz pénzekért dolgoztatják Magyarországon az embereket. Mit lehet ennyi pénzből csinálni?!
2023. jún. 17. 07:11
 20/44 anonim ***** válasza:
86%

19!

Köszi, de a német nagyon nem megy. Többször futottam neki több különböző tanárral, de nem megy. Nem is erőltetem már.

És hogy mit lehet ennyi pénzből csinálni? Hát, sokat nem. :D Örülök, ha havi maximum 1-2 alkalommal el tudok menni meginni egy üdítőt a munkatársakkal, vagy elmenni egy múzeumba. De többre lenne igény.

2023. jún. 17. 07:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!