Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki segítene nekem , mert...

Valaki segítene nekem , mert néha már a lányomat sajnálom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet velem , hogyha ki akadok a lányomra valami végett nevelési dologhoz kötődően nagyon ki tudok akadni és néha alig tudom magam türtőztetni. Próbálom olykor gyakorolni a türelmet de néha úgy vagyok vele , hogy sokkal jobb ha kiadom magamból a dolgot és kiabálok, üvöltök vele utána meg én sajnálom a dolgot és a lányomat , hogy hogyan viselkedtem vele. Amúgy meg néha azt nem bírom ha nem fogad szót vagy ellenkezik.

2023. jún. 16. 17:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
85%

Nem, nem veled van a baj, dehogyis, hanem a három évessel.

Nem kicsit vagy idegbeteg és jó lenne, ha elmennél egy pszichológushoz, mert így tönkreteszed a gyereked életét.

Nevelőanyám ugyanilyen pi..a volt. Mióta végre elköltöztem, rá nem nyitom az ajtót, és már 30 múltam, de máig szorongok, ha valaki hangosabban szól hozzám. Ó, és felnőttként persze ÉN jártam pszichológushoz az ő áltaa okozott szrságok miatt, mert ő sohasem látta be, hogy mentálisan súlyos problémái vannak.

2023. jún. 17. 07:27
 32/38 anonim ***** válasza:
82%

Az én apám is rajtam vezette le..

29 éves vagyok, ha tehetem akkor a közelébe se megyek. Évi 3 pofavizit minél gyorsabban letudva.

Azóta már én is anyuka vagyok, el sem tudnám képzelni, hogy az én lámyomnak is így kelljen felnőnie.

2023. jún. 17. 10:22
 33/38 anonim ***** válasza:
79%

"Amúgy az utcán vagy idegenben is üvöltözöl vele? Vagy akkor mégiscsak képes vagy magadat moderálni, ha rólad gondolnak rosszat mások?"

Áhhhh az ilyenek nem türtőztetik magukat egy percig sem. Naponta látok olyanokat, buszon, utcán, hogy anyuka torka szakadtából üvölt a sokszor még nagyon pici (2-7 éves) gyerekkel, pont leszarja hogy hány ember nézi és hallja. Személyes kedvencem mikor a kiabálástól sírni kezd a gyerek, majd jön a "ha most azonnal nem fogod be a pofád úgy megverlek hogy beledöglesz". És ezt így az egész busz előtt. Van mikor a járdán rohanva nem elég hogy ordít, de még cibálja is a gyereket maga után mert szerencsétlen nem bír olyan gyorsan menni. De ha odamegyek és úgy megtépem, mint ő a gyereket, akkor már megy a feljelentés 😏

2023. jún. 17. 19:10
 34/38 A kérdező kommentje:

Néha amúgy sajnálom is a lányomat az esetek után és bocsánatot is szoktam tőle kérni majd ölelgetem , puszilgatom. Néha próbálom magam türtőztetni de valamikor nem sikerül.

És azt is belátom , hogy hibás vagyok és nem vagyok tökéletes mint bárki más meg néha nekem is feltűnik hogy az sem normális amit én csinálok de valamikor kijön belőlem. Meg néha már unom , hogy itthon is alkalmazkodjak ahhoz amit állandóan a lányom akar mert mindig csináljam azt akkor néha a feleségem f@szságait is hallgassam akkor a munka helyemen is alkalmazkodjak bizonyos dolgokhoz. Aztán én meg mikor hol élek mikor tudok a saját igényeimnek tenni bármit is szinte soha vagy nagyon ritka. Reggel kinyitom a szemem aztán azóta teljesen estig mindig a leányzóval vagyok mert egyébként meg nagyon apás inkább apát válassza. Nem kell félre érteni hogy ellene beszélek mert egyáltalán nem csak néha egy kis nyugira vágyok mert amúgy meg mi ketten nagyon jól kijövünk egymással inkább őt választanám mint a feleségemet. Amúgy meg a múlttal kapcsolatban ahogy mások említették nekem nevelő apám van akivel nem volt olyan nagyon szoros apa fia kapcsolat de viszont azért jól kijöttünk egymással de viszont szorongó gyerek voltam elég sokszor és érzékeny típus. Amúgy meg férfi vagyok nem nő 😁

2023. jún. 17. 22:36
 35/38 A kérdező kommentje:
Viszont könyv címeket meg elfogadok mert szeretek olvasni és szoktam is önsegítő könyveket olvasni
2023. jún. 17. 22:36
 36/38 A kérdező kommentje:
Ma este is úgy aludt el hogy simogattam a hasát mert azt imádja és közben meg nézte a meséjét és már alszik is a kis szerelmem
2023. jún. 17. 22:42
 37/38 anonim ***** válasza:
19%
Jah csak ebből a gyerek azt fogja fel hogy egyszer jófej vagy máskor meg közveszélyes. Ha néha odamenne a főnököd és leb*szna neked egyet, de nem tudnád miért (mert egy ilyen pici gyerek fel se fogja hogy rossz amit csinál) neked is gyomorgörcsöd lenne minden alkalommal mikor látod, hiába csak néha ver meg. Ez nem egy olyan dolog hogy jaj traumatizálom a gyereket aztán majd ha kedves leszek hozzá mert most épp olyan kedvem van akkor helyre is hozom. Azzal meg ne merj takarózni hogy túl stresszes az életed és már nem bírod elviselni a gyereket. Létezik óvszer, létezik abortusz, nincs olyan hogy nem a te saját önkéntes döntésed volt az a gyerek. Az ég világon senki nem kötelezett rá hogy túlstresszeld magad és bevállald. Te döntöttél így tehát minden felelősség a tiéd, ha nem bírod a stresszt az csak és kizárólag a te hibád. Ne könyveket olvasgassál hanem húzzál egy pszichológushoz de baromi gyorsan, már lehetőleg holnap foglalj időpontot, és tanuld meg hogy a stresszt NEM MÁSOKON VEZETJÜK LE. Ordít a #34-es válaszodból hogy te és az egészséges stresszkezelés 2 külön univerzumban léteztek. Egy jó szakember könnyen meg tud tanítani rá, ha van benned hajlandóság a változásra. Életed minden területén jelentős javulást fog hozni azt garantálom. Ez nem egy mentális betegség amit baromi nehéz kezelni, csak elszántság kell hozzá. Hajrá.
2023. jún. 18. 00:19
 38/38 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is van olyan nap amikor hisztizek a gyerekre( mert 2 hete nem hagy aludni a másfél évesem). Ilyenkor kimegyek a szobából és elszámolok tízig aztán folytatom a ringatást elölről. Vagy mikor nem akar enni ha fejen állok is van hogy kijön a számon hogy a fene egyen meg,de azt sem kiabálva. Sosem kiabáltam vele és a legálszentebb hogy utána sajnálod meg puszilgatod. Inkább előzd meg a bajt és ne mártírkodj,ha megbeszéled a nejeddel tuti jut neked szabadidő ehelyett magadban fortyogsz és utána sajnálod magad,de ha nem beszélsz erről ne várj változást.
2023. jún. 18. 02:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!