Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki segítene nekem , mert...

Valaki segítene nekem , mert néha már a lányomat sajnálom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet velem , hogyha ki akadok a lányomra valami végett nevelési dologhoz kötődően nagyon ki tudok akadni és néha alig tudom magam türtőztetni. Próbálom olykor gyakorolni a türelmet de néha úgy vagyok vele , hogy sokkal jobb ha kiadom magamból a dolgot és kiabálok, üvöltök vele utána meg én sajnálom a dolgot és a lányomat , hogy hogyan viselkedtem vele. Amúgy meg néha azt nem bírom ha nem fogad szót vagy ellenkezik.

2023. jún. 16. 17:06
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
86%
Elvtált vagy?
2023. jún. 16. 19:26
 22/38 anonim ***** válasza:
80%
Miért vállaltál gyereket?
2023. jún. 16. 19:28
 23/38 hosszúhajú ***** válasza:
90%
az rendkívül fontos lenne, hogy ki tudd mondani a lányodnak, hogy sajnálom kicsim, anya kicsit fáradt... ezért volt nagyon hangos veled. a gyereknek meg kell érteni hogy nem ő csinált valami hatalmas bűntényt hanem anya is ember. ezt mindenképpen mond el az ő szintjén, hogy egyrészt megértse a dühödet, másrészt nem alakuljon ki benne indokolatlan bűntudat. azt én is tudom mondani hogy egy 3 évessel nem kell ordítani, pici még nevelni kell. a gond nem veled van, hanem nyilván te is jössz valahonnan, követsz egy mintát. - ha csak nincs valami oka hogy kiborulsz. mert ha nincs, akkor kifejezetten ajánlok neked ( könyvtárba biztos megvan ) egy könyvet. orvos tóth noémi írta és örökölt sors a címe. arról szól hogy öntudatlanul is mennyire azt tesszük, amit velünk tettek és nagyon nehéz ebből kilépni. azért írom, mert okokat keresel, hogy vajon miért vagy ilyen és ez magyarázatot ad. van egy olyan érzésem hogy te is hasonló dolgokat éltél meg. ez talán magadat segít megérteni.
2023. jún. 16. 20:12
 24/38 anonim ***** válasza:
74%
Örülök hogy kiírtad, így talán segíthetünk szegény gyereken! Ne feltétlenül ugy tanulja már meg hogy mi a rosz az elején hogy leüvöltöd mert később előjön benne! Egyenlőre ugy gondolom hogy próbáld meg eltűrni amit csinál... "csinál"...3 éves ember
2023. jún. 16. 20:12
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó, hogy kiírtad a kérdést. Nyilván a legjobbat szeretnéd a gyerekednek, és valószínűleg nem is tudatosult benned, ami történik. Én is küzdöttem, sőt küzdök is még a haragommal, amiről tudom, hogy nem a kisfiam az oka, hanem sokkal messzebbről jön (a saját gyerekkorombol). Velem is nagyon türelmetlenek voltak a szüleim. Külső segítséggel (egyéni és csaladterapia) dolgozom az ügyön, neked is ezt javasolom.

Sok sikert!

2023. jún. 16. 21:25
 26/38 anonim ***** válasza:
88%

Szinten 3 éves gyerek anyukája vagyok

Egyetlen egy alkalommal kiabaltam vele,amikor számára életveszélyes dolgot szeretett volna tenni. Mai napig emlékszik rá pedig 7 hónapja volt és tudja is azóta h mennyire veszélyes lehet számára .

Soha nem kiabálok vele,nem is értem egy ilyen pici gyerekkel hogy lehet kiabálni

Hatalmas károkat okozol a gyermekednek.

2023. jún. 16. 22:36
 27/38 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagyok tökéletes anya mielőtt jönne a komment

De kiabálni nem szoktam

Velem is állandóan kiabált anyám és ez nagyon megmaradt bennem.

Utolsó voltam

2023. jún. 16. 22:37
 28/38 anonim ***** válasza:
89%

#26 #27 A te hozzáállásod a normális. Teljesen érthető, hogy megrémül az ember, ha a gyereke életveszélyes dolgot csinál és emiatt rákiabál a gyerekre. Ez egy normális reakció.

Viszont azért leüvölteniegy 3 éves kisgyereket, mert "nem fogad szót vagy ellenkezik" számomra a bántalmazás kategória. Ez nem normális.

2023. jún. 16. 22:45
 29/38 anonim ***** válasza:
85%
Számolj el 10-ig mielőtt hirtelen cselekszel, elsőzör nehéz de késöbb már rutinbol fog emnni.
2023. jún. 16. 23:33
 30/38 anonim ***** válasza:
29%

Nos, nekem két fiam van. Anyám soha nem kiabált velem. Nem hittem a fülemnek, hogy képes kiabálni a két gyerekkel. Van az a gyerek, aki tényleg kiakasztó és megátalkodott. Jobb bezavarni ilyenkor a szobájába vagy büntiszék. Ha a gyerek is heves természetű, volt kitől örökölni. Egyébként meg csak az nem húzza fel magát, akit nem érdekel a gyerek, hogy szót fogadjon, vagy szófogadó gyereke van.

Nyugi, tanulni kell a türelmet is, küldd a szobájába, míg lenyugszol. Aztán büntetés, megbeszélés. Büntiszék pont elég, 3 perc, 3 éves. Csak maradj higgadt.

2023. jún. 17. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!