Segítenètek neki?

Figyelt kérdés
Anyum "bajba" került. Felvett egy funda hitelt lakásfelújításra. De visszadobtak 1-2 számlát, ès nem tud igazolni, ezèrt egy nagyobb összeget kell viszafizetnie. Vagy valami hasonló. A gond az, hogy nem valami jó a kapcsolatom. Az esküvőmre a vacsorára nem jött el mert apum ott volt.van 2 háza, erre az egyiket el akarja adni, a másikat meg bátyámnak akarja adni (bár jogilag ez nehèzkes lenne, de mind1, itt az elv a kèrdès.) Nővèremèknek a 2. Lakásban kellett lakniuk. Úgy volt, hogy 3 hónapot, de 7 lett belőle. 3 hónap után lakbèrt kèrt tőlük 60 ezret, miközben bátyám 20 ève lakik nála, ès semmit nem fizet, max a számlát. Tudnèk rajta segíteni, valahol akarnèk is, de valahol nem is, mert bátyám dolga lenne. Ő volt mindig a kiskedvenc, ő volt a jó gyerek, mi meg le se voltunk kakilva... Meghát az hogy belerúgott a nővèrembe, az nekem se tetszik... A válása is az ő hibája (megcsalás), rendszeres vita amièrt elköltöztem, 0 anyagi támogatás, a bajaimat magamnak, páromnak kellett megoldani, segítsègèrt meg anyósomhoz mehettünk csak....
2022. nov. 10. 06:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nem. Egyrészt, nem kérte. Másrészt rossz a kapcsolatotok.

De ez én vagyok. Bennem megvannak a nemet mondáshoz az eszközök, benned lehet, hogy nincs. Nem ismerlek.

2022. nov. 10. 06:30
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Elég zavaros a történeted.

Szüleid elváltak?

Anyádnak két ingatlana van?

Bátyád rajta élősködik, a mamahotelben?

A nővéred a másik ingatlanban lakik, ezért anyád egy minimális lakbért kér?

Mire megy a Fundamenta?

Mi az , hogy kifizette a munkát, de nincs számlája? Milyen munkát és hol? Miért nincs számla?

Mit tudnál te segíteni?

Kifizetnéd helyette?

2022. nov. 10. 06:36
 3/31 A kérdező kommentje:

1# igen 17 ève váltak el. Megcsalâs miatt.

Igen, a 2. Hâzasságábol örökölte (új fèrjènek nem volt rokona)

Igen, anyummal èl, számlákat fizeti csak. (ő 34 èves)

Nővèrem(sogor, 22 gyerek) csak lakott, utána kidobta őket. Ők új lakást vettek a règit eladták. Az újat fel kellett újítani ez 3 hónap helyet 9 hónap lett. 3/4 rèsz volt kèsz az újnak mikor beköltöztek.

Egy nagyrèszèt feketèn csináltatta, ezèrt nincs számla, lakásfelújításra vette fel.

Ki tudnám fizetni az adott összeget. Felesègemet nem zavarná. Csak rajtam múlik.

2022. nov. 10. 06:43
 4/31 A kérdező kommentje:
Ha kèrdès van, akkor nyugodtan, hogy megfelelően lássátok a szitut
2022. nov. 10. 06:44
 5/31 A kérdező kommentje:
1#szàmla szerzèsben kèrt szegítsèget, de a mienk az kèső, mire meglenne. Meg nem tudom hogy lehetsèges e? Mert mi nem feketèn csináltatjuk. De pènzt nem kèrt.
2022. nov. 10. 06:46
 6/31 Katona Dius ***** válasza:
93%

Én úgy értelmeztem #2,higy volt számla,csak azt a bank valamiért nem fogadta el.

Első sorban utánajárnék,miért nem fogadták el. Lehet kérni javított számlát a vállalkozótól, ha tartalmi probléma van. Ha olyanról van számla,amit nem enged a pályázat elszámolni,akkor bukta.

De amúgy nem, nem segítenék neki. Pláne nem fizetném vissza helyette az összeget,ha erre gondolsz segítségként.

Az az anyukád hibája,hogy nem nézte át alaposan a szerződést, hogy a bank a lakásfelújítási támogatás keretében milyen számlákat fogad el,tartalmilag hogy kell kinéznie,milyen anyag vagy munka díjat lehet elszámolni.

Pár ezer forintért egy könyvelőt is megkérhetett volna,hogy nézze át a támogatási szerződést és a számlákat,hogy azok elszámolhatóak e úgy ahogy vannak, hogy a pénz milyen szolgáltatásra költhető.

Lustaság, át nem gondoltság. Semmi, amiért neked kötelességed lenne segíteni.

Szerintem nincs baj azzal,hogy nővéredtől kért lakbért, hisz azt a lakást ki is adhatta volna albérletbe valakinek,aki többet fizet. Nővérednek is jó,mert 60 egy albiért manapság elég jo ár. A gond ott van, ugyanezt nem várja el bátyádtól.

2022. nov. 10. 06:53
 7/31 Katona Dius ***** válasza:
97%
Bocsi,mire megírtam, írtad,hogy számla nem volt fekete munka miatt. Akkor meg beszéljen vállalkozókkal és "vegyen" számlát.
2022. nov. 10. 06:54
 8/31 Katona Dius ***** válasza:
96%
Amúgy kérdező, pusztán kíváncsiságból: ha tudta anyukád,hogy el kell számolni számlákkal, miért olyan vállalkozót kért meg,aki nem számlaképes?
2022. nov. 10. 06:56
 9/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem segítenék, ez az ő biznisze, oldja meg. Főleg, hogy van két háza, azért van mozgástere.
2022. nov. 10. 06:58
 10/31 anonim ***** válasza:
94%
Na igen, nem az utcára kerülés a tét, szóval, ha belemászott ilyen dolgokkal, akkor na, már akkor gondolhatott volna rá, hogy nem teljesen egyenes az út amin jár.
2022. nov. 10. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!