Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalként, mit tennél ha le...

Fiatalként, mit tennél ha le rokkanna az egyik szülőd?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, de ahhoz hogy megtartsuk amink van, ahhoz részben fel adtam a saját család témát. Mérlegeltem hogy én élek tovább, vagy keresünk egy otthont miután átbeszéltük ezt, de ez fel sem merült, mert nem okoz akkora nehézséget egy félig önellátó emberre figyelnünk, valaki mindig van mellette azért.

Biztos van olyan pont amikor már a családnak el kell engedi a hozzátartozót, és szakemberek felügyelnek rá, de én ebben nem hiszek, így megoldjuk házon belül. Ez nyilván hatással lesz az ismerkedéseimre is, ha úgy alakul valakivel, aki olyan az elfogadja hogy egy 30 éves fiatal férfi miért "ragadt" otthon.

2023. jún. 15. 21:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
58%

#10 vagyok + szerintem ne szakadjatok szét semmiképp, az egyikőtöknek sem lenne jó. Lesz olyan nő, aki megérti a helyzeted, pl itt vagyok én és vagyunk még páran.

[Kicsit félreérthetően irtam apum helyzetéről, nem vágnám be otthonba ha gixer lenne de ha már nagyon súlyos lenne, hogy már teljesen mozgássérült lenne sajna neki sem tudnánk biztosítani, hogy tolókocsival legyen, emelgessük, stb]

2023. jún. 15. 22:54
 12/37 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, esetleg egy gondozó nem lehet megoldás, aki házhoz jön? Evvel sem hagynád cserben a szülődet.
2023. jún. 15. 23:14
 13/37 anonim ***** válasza:
22%
Értelmes nők megértik a helyzeted.
2023. jún. 15. 23:35
 14/37 anonim ***** válasza:
81%

Itt az onzo az a szulod aki vegignezi ahogy az ido megeszi a tested es a lelked es minden ami az eleted lehetett volna porba hullik. Es konkretan a teljes eleted raaldozod. Nem azert kene szaporodni hogy legyen aki ingyen pelenkazza az idos szuleit.

Hanem azert szaporodunk hogy eletet adjunk es nem halalt. Aki ertelmes az gondoskodik arrol hogy a gyereke elete ne menjen gallyra.

2023. jún. 15. 23:56
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek ilyet, illetve egy ismerősöm ismerőse.

Most halt meg az apja, ő 37-38 éves férfi, sosem volt párkapcsolata, az apja vagy 15-20 éve lerobbant, a testvérei kijelentették, hogy őket nem érdekli.

Így egyedül maradtak, az apja nagyon kevés rokkantságit kapott, a gyerek nem tudott tovább tanulni, minimálbérért dolgozott, egy kis falu kocsmájában.

Adósságaik is voltak, nem bírtak megélni rendesen, most árverezik a lakást, onnan mennie kell.

Egyik testvére sem akarja befogadni:(

2023. jún. 15. 23:57
 16/37 anonim ***** válasza:
92%

"Értelmes nők megértik a helyzeted."

Az, hogy megérted, nem jelenti azt, hogy benne akarsz lenni ebben a helyzetben.

2023. jún. 16. 00:49
 17/37 anonim ***** válasza:
73%

14-es: és ez iszonyatosan dívi most is egyszerűbb körökben, sajnos. Meg a múlt században sem azért volt egy családban minimum 5-6 gyerek, hogy szeretettel életet adjon a szülő, hanem legyen a földekre munkaerő, meg aki eltartsa a szülőt, mert nem volt se nyugdíj, se szociális háló, még annyira sem, amennyire most.

15: ott valami nagyon elcsesződött a családban...

2023. jún. 16. 01:13
 18/37 anonim ***** válasza:
93%
#14 vagyok! Hat igen jol mondod! Volt 8-10 gyerek is mindnel elore eldontottek mi lesz vele kb..foldeken melozik vagy orvos lesz vagy oket pelenkazza.. Szornyu.
2023. jún. 16. 02:26
 19/37 anonim ***** válasza:
85%

És az ilyen, a szülei ápolása miatt egyedül maradt embert ki fogja segíteni, ha miután meghaltak a szülei, és ott maradt egyedülállóként 40-50 évesen? Ha ô is lerobban idôs korában, vagy demens lesz, ôt ki ápolja, ki intéz neki ellátást?

Én azt mondom, segítse mindenki a szüleit ahogy tudja, de a saját életérôl, a saját családalapításáról emiatt ne mondjon le, ha amúgy szeretne családot.

2023. jún. 16. 05:49
 20/37 anonim ***** válasza:
96%
Én is megérteném nőként. Viszont jogom van nem elfogadni, és így élni. Mert mindig van másik lehetőség.
2023. jún. 16. 06:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!