Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan nyugtathatnám le...

Hogyan nyugtathatnám le anyámat úgy, hogy ne vegye észre, hogy én voltam?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy anyám egy ideges személyiség. Van amikor elfelejtek dolgokat pl. (ledobni a szennyesbe a ruhát). Ezeken mindig NAGYON feldühödik és ordítozik velem és van hogy néha meg is ver. És én már eléggé félek tőle, és van, hogy hiába akarok nem emlékszem hogy mit kellet volna megcsinálnom. Elég szar a memóriám. És nem akarom hogy anyám ideges legyen. Mit csinálhatnék én, hogy lenyugodhasson. Van amikor azt látom rajta hogy azt akarja hogy féljek. Volt egy olyan eset hogy direkt próbáltam nem előgni magam, hátha ettől nem lesz ideges, de akkor megkérdezte hogy miért nem sírok, gyerunk sírjál csak. Szóval mit tehetnék hogy nyugodt maradjon? Úgy kéne vmit csinálnom hogy ne vegy észre hogy én vagyok az, aki le akarja nyugtatni pl. nem mondhatom neki hogy vegyél egy mély levegőt stb. És egyébként nem utálom őt, sőt mostanában próbálom szeretni. :)

2023. jún. 10. 08:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
39%

Van- e rendszer abban, amit tőled kér? Mondjuk ha a hét azonos napján mos, akkor vidd ki a mosnivalót előtte.

Ha ilyen ötletszerűen csapong, akkor csak a hozzá idomulás segít( tapasztalat) Csak kettőtökből áll a család? Ha van más is, ők hogy jönnek ki vele?

2023. jún. 10. 10:00
 12/31 anonim ***** válasza:
73%
Hány éves vagy? Apukáddal mi van? A nő beteg és gonosz. Minél hamarabb el kell költözni. Olyan áron is, hogy nem vagy levelezőn munka mellett tanulsz tovább. Az iskola elvégzéséig valahogy ki kell bekkelni úgy, hogy meggyőzöd magadat, hogy nem a te készülékedben van a hiba, hanem az övében. Gondolom, nem bírja az egyedüllétet (mármint társ nélkül). Igyekezz te nyugodt maradni, keresni az építő emberi kapcsolatokat, hobbikat, szórakozásokat, sportot, minél kevesebb időt vele egy légtérben töltve, és ne akard őt szeretni, mert a gonoszt nem kell. Szabad a szülőt utálni, attól te nem vagy rossz ember. Ő az.
2023. jún. 10. 10:19
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
4-es, bearanyoztad a szombat délelőttömet :D :D :D Percek óta fetrengek :D
2023. jún. 10. 10:28
 14/31 anonim ***** válasza:
28%
Anyukád kissé mérgezőnek tűnik a leírtak alapján. Mit szólnál ahhoz, ha leültetnéd a fenekére és elmondanád neki, hogy Téged feszélyez a viselkedése, ami feléd irányul. Igyekszel a kedvébe járni,megtenni azt, ami a kötelességed a háztartásban, de szeretnéd, ha mindezek zökkenőmentesen történnének. Esetleg megkérdezhetnéd, hogy miért viselkedik így veled, mi a problémája, mert biztos vagyok benne, hogy van valami a háttérben, amiért ilyen impulzív. Amúgy hány éves vagy. Szeretgesd meg és beszéljetek.
2023. jún. 10. 10:47
 15/31 anonim ***** válasza:
75%
Hogy szeretgetné már meg a kínzóját? Nem a gyereknek kell az anyja lelki problémáját megoldani, nem ő felelős az anyja jóllétéért! Az ilyen állattal nem lehet beszélni! Ugye nem gondolod, hogy csak azért bántalmaz, mert senki nem mondta meg neki, hogy ne tegye? Azért bántalmaz, mert a saját baját a neki kiszolgáltatotton akarja leverni, hogy neki magának könnyebb legyen. Vagy orvosilag kezelendő személyiségzavaros vagy romlott.
2023. jún. 10. 10:56
 16/31 anonim ***** válasza:
63%

Jó, anyád ideggyenge és gáz, a verés pedig borzasztó, ez így van.

De pont az a konkrét példa, amit leírtál, nem a "jaj, hát elfelejtettem a szennyesbe vinni a ruhát, csak lebsztam a szobában, anya, de ezen mit húzod fel magad, nyugi mááár, csak lazán" kategória. Hanem a "nem igaz, hogy még erre se vagy képes, csoda, hogy nem szarsz a szobádba" kategória.

Én nem viselkedem ilyen idegbetegként, de családosként, 2 kisgyerekkel benne vagyok abban az élethelyzetben, hogy gyakorlatilag évek óta ki se látok a folyamatosan újratermelődő házimunkából (még úgy sem, hogy nálunk azért a férjem is csinál valamennyit), és ha valaki annyira beleszarik, hogy még a minimumot sem teszi meg, és ezzel csinál nekem plusz munkát, rosszabb napjaimon fel tudnék robbani. Hogy mi a tökömért kell a szobában levenni a zoknit? És otthagyni? Miért nem lehet azt az egy évben kétszer használt szart visszarakni a helyére, miután elővette? Miért kell kinthagyni az asztalon, az útban? Miért kell a tányért kajamaradékkal együtt bekúrni a mosogatóba? Miért nem lehet előtte legalább kikaparni? Ezek a dolgok a tele pohár utolsó utáni cseppjei. Hiába "csak egy perc", nekem volt már ötmillióhatszázhuszonhárom perc munkám, és egy rohadt másodperccel se csináljon nekem senki többet. Neked "csak egy perc", csináld meg te, ne sózd rám.

Na, ha ebben a helyzetben még nyugtatgatni próbálna valaki, azt darabokban lehúznám a vécén. Egyetlen olyan reakció van, ami valamennyire megnyugtat: az, ha azonnal indul, és kiviszi a szennyesbe a ruháját (szemforgatás, pofavágás, sóhajtozás nélkül), esetleg még odavakkant közben annyit, hogy "jaj, bocsi".

Szóval ha beszélni akarsz anyáddal, hogy ne legyen már idegbeteg, azt ne pont egy ilyen szennyeses esetnél tedd, mert még kettéválaszt, mint egy tojást.

Ami tényleg ilyen egyértelműen a dolgod lenne, mint a szennyesed kivitele, ahhoz használj noteszt, bár többnyire elégnek kéne lenni annak, ha van szemed, és kinyitod.

2023. jún. 10. 11:54
 17/31 anonim ***** válasza:
25%
Érdekes, hogy mindenki simán kiállít az anyáról egy kórlapot, de mondjuk az fel se merül, hogy a kérdező esetleg ADHD-s (ha már annyira diagnosztizálni akarunk így látatlanban, nulla szakértelemmel...), azért képtelen megjegyezni a tennivalóit, és az anyja talán ezt viseli nehezen...
2023. jún. 10. 11:59
 18/31 anonim ***** válasza:
29%

Fogod magad, és egy nyugodt helyzetben, amikor épp nem ideges, szólsz neki, hogy béna vagy, elfelejtesz dolgokat, úgyhogy csináljátok más rendszerben. Fogsz egy füzetet/blokkot/táblát/akármit, kijelölsz neki egy mindkettőtök által jól hozzáférhető helyet, és kinevezed feladatfüzetnek. Onnantól kezdve anyád írja fel oda a feladatokat, vagy ha erre nem hajlandó, akkor felírod te, mihelyst mondja. Így nem fogod elfelejteni őket.

(Modern változata a megosztott to do list, vannak erre applikációk már.)

2023. jún. 10. 12:00
 19/31 anonim ***** válasza:
33%
Akkor az anyja talál mást! Az anyjának nem a problémamegoldás a célja, hanem a lélekgyilkolás!
2023. jún. 10. 12:07
 20/31 anonim ***** válasza:
33%

"Az anyjának nem a problémamegoldás a célja, hanem a lélekgyilkolás!"

Te csak tudod... Honnan is? Írt ilyet a kérdező? Nem mintha ő tudhatná, de hogy te végképp nem, az biztos.

2023. jún. 10. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!