Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan nyugtathatnám le...

Hogyan nyugtathatnám le anyámat úgy, hogy ne vegye észre, hogy én voltam?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy anyám egy ideges személyiség. Van amikor elfelejtek dolgokat pl. (ledobni a szennyesbe a ruhát). Ezeken mindig NAGYON feldühödik és ordítozik velem és van hogy néha meg is ver. És én már eléggé félek tőle, és van, hogy hiába akarok nem emlékszem hogy mit kellet volna megcsinálnom. Elég szar a memóriám. És nem akarom hogy anyám ideges legyen. Mit csinálhatnék én, hogy lenyugodhasson. Van amikor azt látom rajta hogy azt akarja hogy féljek. Volt egy olyan eset hogy direkt próbáltam nem előgni magam, hátha ettől nem lesz ideges, de akkor megkérdezte hogy miért nem sírok, gyerunk sírjál csak. Szóval mit tehetnék hogy nyugodt maradjon? Úgy kéne vmit csinálnom hogy ne vegy észre hogy én vagyok az, aki le akarja nyugtatni pl. nem mondhatom neki hogy vegyél egy mély levegőt stb. És egyébként nem utálom őt, sőt mostanában próbálom szeretni. :)

2023. jún. 10. 08:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
30%
Előzd meg az eseményeket, mindig járj egy lépéssel előtte. Oszd be az idődet, és első legyen az otthonod, mire felkel, már ne találjon semmit amibe beleköthet, tip-top legyen minden. Utána meg gyorsan csinálsz programot magadnak. Így simán ki tudod védeni a helyzeteket, mert mire felébred minden meg van csinálva. kb. 1 hónapig kell csak napi szinten rögzitened magadban a korán kelést, amikor még mindenki alszik, és a szervezeted hozzá szokik, utána már óra nélkül is simán fogsz kelni.
2023. jún. 10. 08:29
 2/31 anonim ***** válasza:
83%
Sokat segít a dolgon, ha szetnezel magad körül, a szennyest a tartóba teszed, stb...
2023. jún. 10. 08:29
 3/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

1.- nek nem értem miért kéne fél kilenckor aludni.

2023. jún. 10. 08:31
 4/31 A kérdező kommentje:

4. Válaszolónak :

???

2023. jún. 10. 08:32
 5/31 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos úgyis talál valamit. Ha tökéletes takarítónő leszel, akkor is találni fog valamit, amiért ordítson. Ez úgynevezett személyiségzavar. Nem fog megjavulni. Amit csinál veled, az bántalmazás. A családsegítőhöz kéne fordulnod, és jó lenne, ha lenne olyan rokon, akihez elköltözhetnél. Hány éves vagy?
2023. jún. 10. 08:36
 6/31 anonim ***** válasza:
46%
Állíts be a telefonodon egy halom emlékeztetőt, hogy ne felejts el semmit. Amikor épp eszedbe jut, hogy aha, ez vagy az is tennivaló, na akkor, azonnal, amíg eszedben van, állítsd be a jelzést, hogy majd ne feledkezz meg róla - vagy csináld meg azonnal azt a valamit, ami eszedbe jutott.
2023. jún. 10. 08:45
 7/31 anonim ***** válasza:
38%
Hívd ki a gyamugyet
2023. jún. 10. 09:32
 8/31 anonim ***** válasza:
75%
Anyád nem jó ember. Benne van a hiba.
2023. jún. 10. 09:46
 9/31 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon meg kéne reformálni a gyermekvédelmet, hogy egy gyerek se legyen kiszolgáltatva egy ilyen agresszív elmebetegnek. Remélem egyszer eljut ide az emberiség.
2023. jún. 10. 09:49
 10/31 anonim ***** válasza:
87%

Első lépésben próbálj meg te lenyugodni, mert a stressz rongyolja a memóriát. Ez millió helyen le van írva, de személyes tapasztalatom is.

Ne szívd mellre ha ordítozik, tudd be annak, hogy ő ilyen és ez legyen az ő problémája. Az is lehet, hogy alapban idegbeteg, de az is lehet, hogy ez nála egy felvett és rögzült viselkedésforma, amin csak ő tudna javítani, ha akarna.

Ha te ebben nem leszel neki partner - azaz nem látja, hogy kiborulsz - akkor okafogyottá válik a "műsora"

Igyekezz akkor és azonnal megcsinálni amit kér, akkor nem tudod elfelejteni és közben adjon erőt a tény, hogy az idő megy és előbb-utóbb megszabadulhatsz ebből a generált pokolból!

Ne felejtsd el, hogy az idő neked dolgozik, ő csak egyre idősebb lesz, te meg még csak most fogod kezdeni az életet, lejjebb fog venni a hangerőből, amikor ő szorul(na) rád!

2023. jún. 10. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!