Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy nyugtathatnám meg a papámat?

Hogy nyugtathatnám meg a papámat?

Figyelt kérdés

92 éves a nagypapám, és már fél éve hívogatják egy ismeretlen számról, és utoljára azt mondták neki,hogy a jövőhéten megkeresik és nagy baj lesz mert valakit rajta keresnek akit egyébként nem is ismer.(tudják papám nevét és a címét is)és ugyan panelben lakunk, ő egyedül él,2 lakással odébb lakom én és a párom, de papám megijedt és elővette a légpuskáját, a gázpisztolyát és most a II.világháborús díszfegyverét próbálja meg működőképessé tenni.Ő nem akart eljönni a rendőrségre mert szerinte azok nem csinálnak semmit, de én és a párom elmentünk és elmondtuk mi a helyzet, de azt mondták,hogy ők így nem tudnak semmit sem csinálni ,ha felkeresi valaki és balhézik akkor hívjuk őket, meg feljelentést tehetünk, de egyenlőre nem tehetnek semmit sem.

Szerencsére papám nem retteg, csak hát elég komolyan vette.

Most csak lényegében foglaltam össze az ismeretlen hívóról a dolgokat, ennél sokkal bonyolultabbak a dolgok, a rendőrségen is több mint fél órán át voltunk mire mindent sikerült megértetni velük.

Papámat nem kell félteni mert teljesen önellátó,de mégis csak 92 éves ,igazából engem jobban megijeszt a dolog mint őt.Szerintetek mit lehetne tenni?

2012. aug. 17. 14:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, hogy valaki csak szórakozik.

A papa a legközelebbi híváskor mondja azt a telefonba, hogy a rendőrség figyeli a hívásait és lenyomozzák a hívószámokat. Ha erre a hívások megszűnnek, akkor tényleg csak szórakotnak.

2012. aug. 17. 14:34
 2/14 A kérdező kommentje:
A rendőrségről felhívták a számot,de nem vették fel.Egyébként a telefonáló mondta,hogy akit keres az ellen rendőrségi eljárás folyik és ne rejtegesse és erre mondta,hogy jövőhéten felkeresik papámat és nagy baj lesz.
2012. aug. 17. 14:36
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a férjed vagy költözzön oda egy hétre vagy a papi hozzátok. Ha ez nem megy akkor nézzétek meg sűrűbben. :)
2012. aug. 17. 14:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"A rendőrségről felhívták a számot,de nem vették fel."

Rendes volt a rendőr, hogy megpróbálta. De ti is nyugodtan megpróbálhatjátok és ha felveszi, küldjétek el a fenébe. Egy fiatal, erős férfihang lehet, hogy elijeszti.

"Egyébként a telefonáló mondta,hogy akit keres az ellen rendőrségi eljárás folyik és ne rejtegesse és erre mondta,hogy jövőhéten felkeresik papámat és nagy baj lesz."

Ezt bárki mondhatja. Ha komolyan gondolná, már meglátogatta volna a papádat rögtön az elején, semmi értelme nincs, hogy így hívogassa. Szerintem is csak szórakozik valaki, vagy bolond.

2012. aug. 17. 14:53
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Ha megtehetitek anyagilag béreljetek magánnyomozót és derítse ki ki az. Azon csodálkozok, hogy a szám alapján nem tudja kinyomozni a rendőrség a hívót. Én a helyetekben feltenném a számot a létező összes felnőtt tartalmú oldalra, illetve pikáns apróhirdetéseket adnék fel ezzel a számmal mint elérhetőséggel, amire tutira sokan felhívják. Egy idő után így biztos megszünteti a számot és abbahagyja a telefonbetyárkodást.....
2012. aug. 17. 14:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy családtagomat hívogatta, fenyegette így egy nő, valami tartozást akart behajtani, de nem is rajta, hanem egy számunkra ismeretlen nevű férfin. Elég volt háromszor telefonálnia, negyedszerre én vettem fel, bemutatkoztam, mint Nagy Kornélia rendőrzászlós (kamunév, nyilván kamurang), mondtam, hogy a Pest Megyei Rendőrfőkapitányságtól vagyok, és megkérném a telefonálót, hogy ne zaklassa az idős hölgyet, mert a következő esetnél kénytelenek leszünk eljárást indítani. Valójában csak hablatyoltam összevissza, kb. amit a Colombo-ból meg az NCIS-ből összeszedtem gyorsan. :)

De megtette a hatását, a nő elkezdett hebegni-habogni, jajjj, elnézést, bocsánatot kérek biztosúr, öööö, hölgy, biztoshölgy, "hááá én aszittem a Bélajaz." Szépen megbeszéltük, elköszönt, soha többet nem telefonált.

2012. aug. 17. 15:12
 7/14 anonim ***** válasza:
89%

Most ismeretlen a hívó, vagy nem?

Ha valaki elküldte a számát, hívjátok fel ti, és fenyegessétek vissza.

Vegyetek a papának egy új mobilt, cseréljetek számot, ennyi.

A papát szerintem nem kell félteni, elég karakánnak tűnik, és bizonyára csak valami idióta szórakozik vele.

2012. aug. 17. 15:18
 8/14 anonim válasza:
Mondd meg a zaklató számát, és ráküldök egy SMS-t, hogy XY keresi őt, vagy ilyesmi.
2012. aug. 17. 15:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Jó ötlet! Kezdetnek tedd ki ide a számát, hátha valamelyik válaszoló tud vele kezdeni vmit:)
2012. aug. 17. 15:26
 10/14 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem a legjobb, ha elsütöd azt a rendőrös dolgot. Aztán ha az sem válik be, jöhet a plusz rács az ajtóra, olyan kis kukucskáló, így látja ki szeretne bemenni. Azt nem írtad hányadik emeleten laktok, ha lent akkor rakhattok az ablakokra is rácsot. Lássák, hogy folyamatosan vannak mások is a lakásban, esetleg játsszátok el, hogy együtt laktok. Vagy tényleg a papa költözzön hozzátok, ha nem ismerik a Ti címeteket. Ha jól vettem ki, egy szinten is laktok, de mindenképp közel egymáshoz. Majd jöhet a telefonszám lecserélés, zár csere, bankkártya ha van jelszavának cseréje. Kevés pénzt tartson otthon és nézz utána van-e és érvényes-e a fegyvertartási/viselési engedélye. De senki ne tudjon az otthoni fegyverekről, nehogy kiszagolják az illetők. Több, mint valószínű, hogy csak szórakozó kamaszok, de ugye jobb félni, mint megijedni. Amúgy én nem ajánlom ezt a telefonszám kirakósdit, meg apróhirdetéseket. Egyrészt mert visszaéltek más adatával, másrészt magatokra haragítsátok ezt az akárkit. Majd írd meg mi lett, sok szerencsét. :)
2012. aug. 17. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!