Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiús anyák! Titeket zavarna...

Fiús anyák! Titeket zavarna ha a menyetek nem főzne?

Figyelt kérdés

Nem főzne, de megoldaná máshogy a napi étkezést. Pl napi menüvel.

Nem azért mert nem tud (gyakorlással és receptek alapján mindenki tud/megtanul), hanem mert nem akar, nem érdekli.

2023. jún. 7. 00:06
 131/149 anonim ***** válasza:
100%
Most nem azért, nem laktam soha házban, de nem érné meg inkább a panel, mint a putri, ahol naponta kell cserepezni meg villanyt szerelni?
2023. jún. 8. 16:14
 132/149 anonim ***** válasza:
100%
#131 Nem kell egyébként :) Csak ez nagyon kényelmes hozzáállás a fickók részéről, hogy ők végzik a kinti munkát a nők meg a benti munkát. :) Mert a kinti munka a heti egy fűnyírás, meg évente megmetszeni a fákat (ha vannak). Ó és persze a kapálás és veteményezés nem számít kinti munkának, mert rendszerint azt is a nők csinálják.
2023. jún. 8. 16:22
 133/149 anonim ***** válasza:
90%
#124 Vissza olvastam. Már ott is írtam, hogy gazdaságban vagy putriban lehet ennyi kinti munka. Mi speciel társasban lakunk, de laktunk már kertesben is, cuki kis hobbi kerttel. Soha nem kellett tetőre mászni, max ereszt tisztítani. Azt én is meg tudtam csinálni. Szóval egy átlag háztartásban ahol nem romlanak el naponta dolgok meg nem akar az egész épület folyton szétesni, mit kell csinálni ami "férfi munka"? Csak mert a "női munka" az ugye mindennapos, folyamatos meló. Most hogy 5 éve a férjem rakta össze az IKEA bútort, az hadd ne legyen már egyenlő azzal hogy én minden másnap főzök valamit.
2023. jún. 8. 16:35
 134/149 anonim ***** válasza:
88%
Mitől lenne egészségesebb amúgy az otthoni főtt kaja? Itt mindenki a bio piacon vásárol? Mert ha nem, akkor ugyanazokból az alapanyagokból készül mint amikből a menüs helyek főznek. Egy paprikás krumplinak (azt hiszem ez volt a korábbi példa) pl rohadt mindegy ki csinálja, egészséges nem igazán lesz.
2023. jún. 8. 16:40
 135/149 anonim ***** válasza:
100%
#133 Egyetértek veled és ironizáltam a 124-es hozzászólásomban. Nyilván nem egyenlő a mindennapos 2-4 óra plusz munka a nő részéről, cserébe az évi 8-10 óra "férfi" munkáért cserébe.
2023. jún. 8. 16:46
 136/149 anonim ***** válasza:
90%

Jól teszi. Én sem voltam más kapcája, felváltva főzünk a férjemmel, ezt az értékrendet próbáltam átadni a gyerekemnek is. Engem ezért megszólt az anyósom, én nem fogom kitenni ennek a menyem.

Egy modern nő nem hajol le más szennyeséért és nem is kell neki.

2023. jún. 8. 19:36
 137/149 anonim ***** válasza:
80%
Én nem főzök, utálom nem érdekel, soha nem is érdekelt és meg sem tanultam. Nem is akartam. A férjem ezt tudta. Hétvégén Ő főz, mert szeret, hétköznap pedig rendeljük. Anyósom ezt a mai napig nem képes elfogadni (13 éve). Főleg a másik menye ez a banánt ültetett, hogy az is házi legyen… állandóan főz lekvár stb. Az nem baj, hogy a gyerekekkel semmit nem foglalkozik. Azokat neveli a tv meg a telefon. Kisbaba órákat a pihenoszekbe a tv előtt, de a lényeg ott a főtt étel :-) addig az ovis meg telefont nyomkod, fel sem néz belőle.
2023. jún. 9. 11:52
 138/149 anonim ***** válasza:
24%

Én nem vennék el olyan nőt, aki nem tud főzni valamit.

Nem kell főznie naponta, de tudjon már egy hétvégi ebédet összeütni, meg ha úgy adódik, hogy jól esne valami hazai.

Szerintem gáz, ha egy nő erre nem képes.

Másrészt:

miért kellene a nőnek egyedül főznie és a terheket viselnie?!

Egy jó közös családi program is lehet a főzés, ahol mindenkinek lehet feladatot osztani és közben jókat beszélgetni, megvitatni a nap eseményeit stb. Anyuka főz, apuka segít neki krumplit pucolni, a gyerek meg nem tiktokozik suli után, hanem szeleteli a zöldségeket vagy akármi - együtt a konyhában tevékenykednek és közben beszélgetnek.

Közösen sokkal hamarabb végeznek és akkor senki sem érzi magát cselédnek és még a kaja is jobban ízlik, hogy együtt alkottak valami fantasztikusat.

Csodálkozok, hogy ez itt még senkinek nem jutott eszébe a nagy feminizmus és karrierépítés közepette! :D

2023. jún. 9. 14:59
 139/149 anonim ***** válasza:
87%
Ez jó, ha mindenki egyszerre ér haza mondjuk 4-kor. De pl. férjem van, hogy hatkor, én meg vagy 3 után, vagy este 10-kor. Gyereket tanulás helyett ezzel zaklassam? Nálunk a folyamatos műszak miatt nincs hétvége.
2023. jún. 9. 16:18
 140/149 anonim ***** válasza:
100%
138, nálam is alapelvárás volt, hogy önellátó legyen a férjem, tehát ha nem is mindent, de néhány ételt el tudjon készíteni és szívesen pucolok én is neki krumplit, amíg alkot valami finomat:). Tévedés ne essék, én kivállóan főzök, nincs is semmi gond ezzel, de mikor a nők is ugyanúgy dolgoznak munkahelyeken, mint a férfiak, fordítva is lehet ugyanolyan elvárás. Az egyoldalú elvárásokat nem tudom elfogadni.
2023. jún. 9. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!