Fiús anyák! Titeket zavarna ha a menyetek nem főzne?
Nem főzne, de megoldaná máshogy a napi étkezést. Pl napi menüvel.
Nem azért mert nem tud (gyakorlással és receptek alapján mindenki tud/megtanul), hanem mert nem akar, nem érdekli.
111: mi köze a saját jövedelemnek a főzéshez ?!
Amelyik nőnek saját jövedelme van, annak már nem kell tudnia főzni?!
Az már nem szerezhet örömet a férjének, gyerekeinek ?!
Ha ez múlt századi gondolkodás, ám legyen!
Pont azért tart itt ez a világ, mert a nők már nem akarnak nők lenni, nem akarnak családanyák lenni, nem akarnak ugye "cselédek" lenni.
De én nem gondolnám, hogy egy tál étel megfőzésétől cseléddé válsz a szeretteid szemében vagy ha igen, akkor ott nagy baj van!
110-es, nem érted, hogy manapság a normális férfiak maguk is föznek a munkamegosztás jegyében?
Nagyon gáz ez a műsor, amit itt levágsz, mintha az lenne a jellemző, hogy Magyarországon a családanyák mindennap menüt rendelnek főzés helyett, hiszen itthon mindenki úgy el van eresztve, ugye? :D
Nem az a baj, hogy szerinted egy nőnek illene tudnia főzni (azt minden életképes felnőtt embernek illene), hanem az, hogy úgy csinálsz, mintha ez csak a nők dolga lenne. Meg az a szöveg, hogy a férfiakhoz hogy vezet az út, hát az én anyám meg nagyanyám is olyan snassz, íztelen kajákat csinált/csinál, hogy annál a napi menü is finomabb.
Persze, lehet, neked olyan primitív férjed van, hogy a kajáért meg a szexért tart téged, mint valami feudalista társadalomban, de ez a te szégyened, hogy nem tudtál normális férfit szerezni. Az enyém az, és szokott főzni is ;)
113-as: nagyon átmentél személyeskedésbe és érthetetlen a számomra, hogy mi bajod van azzal, ha egy nő főz - nem beszélve arról, hogy a kérdező kérdésére válaszoltam, aki egy nő és nem férfi!
Senki sem írta, hogy csak a nő főzhet.
Én meg nem állok neki dicsekedni, mert ez nem rólam és a férjemről szól! Próbálj meg elvonatkoztatni! :D
115-ös: én azt gondolom, hogy cserekereskedelemről inkább az üzleti életben szokás beszélni és nem egy párkapcsolatban, mert akkor az már csak az érdekről szól, hogy én mit kaphatok belőle. Holott egy jó párkapcsolatban inkább az a lényeg, hogy én mit adhatok.
Ha mindkét fél adni akar, akkor lesz harmonikus egy párkapcsolat és jól működő hosszú távon is.
#112 Nem kell tudnia főzni, ha megengedheti magának, hogy rendeli az ételt vagy étteremben eszik. Persze ha akar főzni, akkor miért ne? A lényeg, hogy nem _KELL_.
Miért ne szerezhetne örömet a férjének és a gyerekeinek? Te teljesen félreérted az egészet, gondolom szándékosan. Ez a nők felé támasztott elvárásokról szól, amiknek ma már nem _KELL_ megfelelni, mert nem ezen múlik egy nő életbenmaradása. Ha valaki meg akar nekik felelni, ebben teljesedik ki, hát tegye. De itt módszeresen le van szólva, nézve mindenki, akinek nem az a boldogság netovábbja, hogy süt, főz, mos, takarít a családra és persze este még a lábát is szétteszi, mert hát a hímet ki kell elégíteni, ha nem akarja, hogy másik cselédet keressen magának.
Nekem például ez nem élet. Nem tudnék így létezni. Valakit meg ez a fajta lét tesz boldoggá. Oké. Csinálja. De miért kell ugyanezt minden nőtől elvárni?! Én sem várom el a többi nőtől - sőt, senkitől, mert nem érdekel, hogy ki hogy éli az életét -, hogy annyit tanuljon, dolgozzon, mint én és ugyanilyen önálló és anyagilag független legyen, mint én. Valahogy ez mindig csak a ti oldalatokról megy. Miért fáj nektek az, hogy nem akar minden nő háziasszony lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!