Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiús anyák! Titeket zavarna...

Fiús anyák! Titeket zavarna ha a menyetek nem főzne?

Figyelt kérdés

Nem főzne, de megoldaná máshogy a napi étkezést. Pl napi menüvel.

Nem azért mert nem tud (gyakorlással és receptek alapján mindenki tud/megtanul), hanem mert nem akar, nem érdekli.

2023. jún. 7. 00:06
 101/149 anonim ***** válasza:
76%

99-es, látod ez a gond veled, még ennyi eszed sincs, hogy tudd, az ember villanyszerelés alatt nem a körtecserére gondol....

Amúgy nem tudom, te milyen környezetben élsz, az én családi és baráti körömben jellemzően mindenhol főznek, ezt is csak te magyarázod be, hogy a nők elfelejtettek odatenni egy paprikás krumplit, mert van néhány ilyen nő. Attól még nem ez az átlag, pláne itt Magyarországon, kinek telik rá, hogy menüt rendelgessen? Max. a jól kereső fiataloknak, akiknek még nem kell családot eltartani, tehát nem is létezik ez a jelenség, amit 8rsz, ezt is csak bemagyarázod magadnak, mert a sógornőd épp ilyen.

De még mindig nem értem, miért csak a csajt szidod, mikor a bátyád is olyan hülye, hogy ez kell neki.

2023. jún. 8. 09:34
 102/149 anonim ***** válasza:
89%
#101 Jó, dehát a sógornője olyan, ezért minden nő olyan, aki nem főz. :D
2023. jún. 8. 09:50
 103/149 anonim ***** válasza:
100%

Engem már kiskoromtól fogva tanítottak főzni, és alapjáraton nálunk a családban édesapám főzött, anya csak pár dolgot csinált.

Pl a töltött káposztát ő csinálja, mert szabolcsi, csak ő tud igazi szabolcsi töltött kápit csinálni.

Ja, és nő vagyok, ha nem volt egyértelmű.

Van 3-báttyam, mindhárom tud főzni, bár a legidősebb testvérem nem főz.

Az én férjem nem tud főzni, ő tipikusan egy olyan családban nőtt fel, ahol szinte csak nők vették körül, és teljesen kiszolgálták.

Az anyósomat nagyon nagyon szeretem, manapság. Az elején még neki is voltak problémái velem, bár nem a főzéssel.

Az én édesanyám nem cseszegeti a férjem azzal, hogy nem tud főzni, engem meg nem lehet, mert tudok főzni.

Az otthoni munkamegosztás nálunk úgy alakult, hogy én főzök, majdnem mindennap főzök. A férjem mosogat, a férjem tereget, de én pakolok be a mosógépbe. A macska almát ő takarîtja, én pedig a kajálását intézem.

Ő locsolja a virágokat, én csinálom a pasis munkákat, mivel 3 Battyám van akiknek mind ilyen nagyon férfias szakmájuk van ( autofenyezo, vizszerelo, kőműves) én majdhogynem ezermester vagyok, bár nem menőzésből írom, de én járolapoztam ki, én festettem tapétáztam, pár dolog van amit a tesoimra bízok. A férjemnek nincs ilyesmi beállítottsága, de nem baj, ő gondoskodó, a főzésen kívül mindenféle dolgot csinál.

Anyósom sose szólt be a főzés miatt, csak egyszer azért, mert mondta miért nem pakolok a férjemnek kaját a másnapi munkára. Akkor mondtam anyósomnak azt, hogy a drága kisfia odatud menni a hűtőhöz és ha megfőzni nem is tud, de a megfőzött kaját már csak betudja pakolni egy ethordóba..

Azóta nem csesztet ilyesmikkel. :)

2023. jún. 8. 10:40
 104/149 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs ennyi eszem? Már ne haragudj, de én nem kezdtem el senkit lehülyézni… vagy ilyen stílusban beszélni bárkihez is. De ez is csak rólad árulkodik :D

A kérdésre válaszoltam, amihez tartom a véleményem. Ennyi

2023. jún. 8. 13:56
 105/149 anonim ***** válasza:
0%

Előző vagyok.

Egyébként azt nem értem, hogy a kérdésre lehet válaszolni nemmel és igennel. És mindenkit akit zavar hogy a nő nem főz, az le van savazva. 😄

Nagyon vicces

2023. jún. 8. 14:05
 106/149 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem van egy kis ellentmondás a "nem nehéz főzni" és a "meghitt dolog együtt kajálni minőségi (? - csak mert otthon csinálom, lehet szar) alapanyagokból készült kaját". A "nem nehéz főzni" hozzáálláshoz nem kell kedv vagy szenvedély, elég vmit a tűzhelyre csapni. Az, hogy beleszórom a dörgicsei csibeleves port a forró vízbe ne legyen már főzésnek csúfolva.
2023. jún. 8. 14:49
 107/149 anonim ***** válasza:
40%
Nagyanyáink forognak a sírjunkban elnézve ezt a sok királykisasszonyt :D
2023. jún. 8. 14:56
 108/149 anonim ***** válasza:
24%

106-os: nem mindenki él levesporon.

Ha az embernek van ízlése, ízlelőbimbója és tud olvasni is vagy egy youtub-videót nézni/felfogni, akkor gyakorlatilag bármit meg tud főzni otthon is, ami finom.

Nyilván ha valaki akkora antitalentum, hogy képtelen ilyesmikre, az valóban jobb, ha nem pusztítja el a konyhát illetve írt ki mindenkit maga körül. :D

De szerintem a főzés elsősorban hozzáállás kérdése.

Aki akar, az tud. Aki meg nem akar, az meg ne írjon ki kérdést erről, hanem vállalja, hogy ő nem fog majd a gyerekének se főzni se sütni soha semmit és esetleg ciki lesz avagy gáz, ha a gyerek majd dicsekszik, hogy a Tomika anyukája bezzeg olyan finomat készített, te miért nem tudsz főzni?!

2023. jún. 8. 14:57
 109/149 anonim ***** válasza:
90%
#107 Forogjanak csak. :) Rájuk kötünk pár generátort, aztán termelik az áramot. :)
2023. jún. 8. 14:58
 110/149 anonim ***** válasza:
28%

"Nagyanyáink forognak a sírjukban elnézve ezt a sok királykisasszonyt :D "

Ja! :D

De ezekből többnyire úgyis vénlány marad, mert kevés az olyan pénzes pasi, aki halála napjáig éttermezni meg rendelgetni fog és a karácsonyi és egyéb menüket is házon kívül készítteti avagy fogyasztja szívesebben. De ha ilyen van is, az úgyis lecseréli idővel a nőjét egy fiatalabbra.

A legtöbb férfi szereti a hasát és az ágyon kívül a második legfontosabb a számára, hogy jó kajákat főzzön neki az asszony.

Tehát lakassa jól ágyban és asztalnál se szenvedjen hiányt.

Ez nyilván a házas emberekre vonatkozik, nem az örökifjú kalandorokra.

Nem beszélve arról, hogy ahol már gyerek/gyerekek is vannak, ott azért illik valamit produkálni a családanyának a konyhában.

Mi lesz velük, ha majd az elszálló rezsi és élelmiszerárak miatt becsuknak az éttermek és nem lesz annyi vendéglátóhely?! Akkor élnek majd vajas kenyéren vagy a férj fog főzni vagy mi?! :D

Szóval szerintem csak meg kellene tanulni főzni legalább alap dolgokat (akár tetszik, akár nem) - és itt most nyilván nem a zacskós levesekre gondoltam. :)

2023. jún. 8. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!