Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyámat zavarja...

Normális, hogy anyámat zavarja az, hogy home officeban fogok dolgozni a nyáron? Titeket is zavarna?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves egyetemista, ősszel töltöm be a 21-et. Eddig még egy nyáriszünetben sem dolgoztam, illetve anyám tudomása szerint még soha nem dolgoztam sehol.(Ami nem fedi a valóságot, ebben a tanévben vállaltam munkát suli mellett, és mivel kolis voltam nem tűnt fel neki)

És hát ja, 16 éves korom óta egyre sűrűbben célozgat arra, hogy dolgozhatnék nyaranta(ehhez képest, amíg kiskorú voltam, semmit nem segített anno elintézni, ami muszáj lett volna hozzá, de szülő nélkül nem intézhettem), meg amúgy az alapvetően rossz családi kapcsolataim romlottak, egyre kevésbé látom, hogy miért jó nekem, ha ezt fenntartom ezen a szinten, ahogy most van, el kellene távolodni, ahhoz meg anyagilag függetlenedni kellene. És hát én találtam melót a nyárra, már egy ideje dolgozom is suli mellett, meg így vizsgaidőszakban, nyártól végezhetem otthonról, viszont anyám most ezen van kiakadva nagyon. Folyamatosan azt hallgatom tőle, hogy megint nem fogok dolgozni, már megint otthon leszek és nem csinálok semmit, lusta vagyok, meg ő bezzeg 17 éves kora óta dolgozik stb. Meg mindig veszekszik velem, hogy jelentkezzek már valami falun belüli munkára, ami egyébként kevesebbet is fizetne.

De érdekes, mert azt nem akarja, hogy elköltözzek, szerinte ráér ha majd csak diploma után tartom el magamat teljesen. Viszont rettentően zavarja, hogy otthonról fogok dolgozni.

Ez normális? Mást is zavarna, ha a gyereked először 20 évesen dolgozna, és akkor is otthonról?

2023. máj. 31. 11:25
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
77%

Munkaidőben csukd magadra az ajtót és írd ki, hogy tilos a bemenet. És minél gyorsabban állj a saját lábadra.

(Én boldog lettem volna, ha a gyerekeim otthonról dolgoznak, bár az még a Covid előtt volt és fel sem merült a lehetőség. Eljártak otthonról dolgozni.)

2023. máj. 31. 15:03
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem tudom, milyen munka, és mennyire kötött idejű. Az én egyetemista öcsém amikor covid miatt otthon kellett laknia, simán átalakította a napirendjét úgy, hogy anyám este 9-10 között fekszik le aludni, apám éjféltájt, mindketten 6-8 között kelnek, na, az én tesóm átaludta a napot, este hétkor felkelt, reggelizett, elkezdett dolgozgatni-filmet nézni, amikor már tényleg csendes volt a ház, akkor elkezdett normálisan dolgozni meg csinált egy főétkezést, és amikor hallotta, hogy szüleim ébredeznek, lefeküdt aludni. :D
2023. máj. 31. 15:06
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az korrekt, hogy amikor dolgozol, kiraksz egy táblát, hogy csendet kérsz, mert telefonos munkád van, vagy kérlek, ne zavarjatok, most dolgozom, de a tábla ne legyen kint egész nap, csak akkor, amikor tényleg, mert akkor nem fogják figyelembe venni, ha az ajtó megszokott matricája lesz.
2023. máj. 31. 15:15
 34/46 A kérdező kommentje:

Aki a nyári kolival okoskodik, az duguljon már el, légyszi. Teljesen irreleváns, nem tudjátok hova járok (és kérdés szempontból lényegtelen, így nem is írom le), így nyilvánvalóan azt se, hogy mennyi az annyi. Full felesleges találgatni, hogy mennyibe kerül, az utánajárásom alapján nem fér bele, hiába írjátok le gci okosan, hogy SZERINTETEK a tanévben 10 ezer/hó, és ennek a háromszorosa, amikor nem annyi.

Nyáron semmivel nem lenne zavaróbb anyám, mint online oktatás alatt volt, függetlenül attól, hogy milyen melót vállalnék. Reggel korán elmegy, délután hazajön, amikor dolgozom nincs otthon. Ezt még mindig sokkal biztosabbra tudom, mint azt, hogy akikkel a koliban egy szobában laknék (és nem egy házban) azok mikor mit csinálnának, hogy zavarjuk egymást a munkában, stb.

Plusz nyáron nem új kolis barátokat akarok szerezni, bármilyen meglepő. Van elég barátom, köszönöm szépen az aggódást. Szeretnék programokat azokkal a barátaimmal, akikkel nem volt időnk tanév közben, és mivel gimi alatt is kolis voltam, ők is kinda messze vannak az otthonomtól, csak épp a másik irányba. Megint ott lennék mint tanév közben, ott a nagy távolság, mindenki dolgozik, kisebb a mozgástér a szervezkedésben. Akiket meg az egyetemről ismerek, szintén nem azon a környéken laknak, mindenki megy haza. De nem baj, lakjak már koliba nyáron (most tekintsünk el, hogy a beköltözés bele se férne), végülis csak rámegy a szociális életem, megint nem lesz időm a régebbi barátaimra, kevesebbet tudok félretenni, mintha otthon lennék, de cserébe lehet munka szempontból kevésbé praktikus, és kevesebb pénzt tudok félretenni.

2023. máj. 31. 15:17
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
#33 Felpontoztalak, de le is kell írnom, hogy ez egy baromi jó tipp. Minden élethelyzetben. (Mármint hogy ne szokják meg, hanem legyen jelzésértéke.)
2023. máj. 31. 15:17
 36/46 anonim ***** válasza:
23%
#34 Most kb. leírtad, hogy okafogyott a kérdés, hát anyád otthon sincs, amikor otthon dolgoznál, akkor mi is a problémád? Ennyire ráérsz? Akár ma is dolgozhattál volna. :D
2023. máj. 31. 15:18
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Esküszöm, mikor olvastam a 34-es hozzászólását a Kérdezőnek, tudtam, hogy valamelyik bele fog kötni abba a pár darab angol szóba. És milyen igazam lett! :D

A koliban az ilyen okoskodókat, mint a 37-es, nem megverni szokták? Ő hogy úszta meg?

2023. máj. 31. 15:26
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól sejtem, többnyire nem a munka alatti zavarástól fél a kérdező, hanem az a baja, hogy a szülei nem értékelik a homeoffice-s munkát, mert nekik az a munka, amikor valaki elmegy és robotol és hazajön, és ebből van leszólás, beszólás. Erről is írtam az előbb.

Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció.

2023. máj. 31. 15:29
 39/46 A kérdező kommentje:
#39 Igen, ez a bajom. Semmi kedvem azt hallgatni, hogy semmit nem csinálok. Szerintük az a normális, fizetett munka, amit nem otthon végez az ember, de ha valaki otthonról dolgozik, az "bizonyára magasan iskolázott, luxus körülmények közt élő személy lehet csak, nem valami random diák érettségivel meg nyelvvizsgával olyan nyelvből, amit már nem is beszél". (megjegyzem beszélek magyaron kívül más nyelveken is, de amiből nyelvvizsgáztam anno, azt már nem használom, így életképes kommunikációra alkalmatlan az a tudásom, a szüleim meg nem hiszik, hogy tudok más nyelven, mert nincs róla papír) És persze, attól, hogy meló közben senki sem zavar, attól még annyira nem fun azt hallgatni a szabadidőmben, hogy hú nem csinálok semmit, csak a gép előtt ülök és társai.
2023. máj. 31. 15:36
 40/46 anonim ***** válasza:
25%

39: De hát mutasd meg a munkaszerződésedet!

Mért nem mindegy nekik, mivel keresed azt a pénzt?

2023. máj. 31. 20:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!