Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyámat zavarja...

Normális, hogy anyámat zavarja az, hogy home officeban fogok dolgozni a nyáron? Titeket is zavarna?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves egyetemista, ősszel töltöm be a 21-et. Eddig még egy nyáriszünetben sem dolgoztam, illetve anyám tudomása szerint még soha nem dolgoztam sehol.(Ami nem fedi a valóságot, ebben a tanévben vállaltam munkát suli mellett, és mivel kolis voltam nem tűnt fel neki)

És hát ja, 16 éves korom óta egyre sűrűbben célozgat arra, hogy dolgozhatnék nyaranta(ehhez képest, amíg kiskorú voltam, semmit nem segített anno elintézni, ami muszáj lett volna hozzá, de szülő nélkül nem intézhettem), meg amúgy az alapvetően rossz családi kapcsolataim romlottak, egyre kevésbé látom, hogy miért jó nekem, ha ezt fenntartom ezen a szinten, ahogy most van, el kellene távolodni, ahhoz meg anyagilag függetlenedni kellene. És hát én találtam melót a nyárra, már egy ideje dolgozom is suli mellett, meg így vizsgaidőszakban, nyártól végezhetem otthonról, viszont anyám most ezen van kiakadva nagyon. Folyamatosan azt hallgatom tőle, hogy megint nem fogok dolgozni, már megint otthon leszek és nem csinálok semmit, lusta vagyok, meg ő bezzeg 17 éves kora óta dolgozik stb. Meg mindig veszekszik velem, hogy jelentkezzek már valami falun belüli munkára, ami egyébként kevesebbet is fizetne.

De érdekes, mert azt nem akarja, hogy elköltözzek, szerinte ráér ha majd csak diploma után tartom el magamat teljesen. Viszont rettentően zavarja, hogy otthonról fogok dolgozni.

Ez normális? Mást is zavarna, ha a gyereked először 20 évesen dolgozna, és akkor is otthonról?

2023. máj. 31. 11:25
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
94%

Téged fog zavarni ez legjobban.

Állandó konfliktusod van anyáddal, és otthonról akarsz dolgozni. Marhaság.

Legalább a koleszt fenntartottad volna nyárra, és onnan csinálnád.

Egyébként engem nyilván nem zavarna ez, de sokra mész azzal, hogy én így vagyok ezzel.

2023. máj. 31. 11:28
 2/46 anonim ***** válasza:
96%
Ne menj haza. Nincs nyáron kollégium? A BME-n pl. van, csak háromszor annyiba kerül havonta, mint év közben, de így is olcsó.
2023. máj. 31. 11:28
 3/46 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos azoknak, akik úgy nőttek fel, hogy az a munka, ami az otthonodtól távol van, a bejárás, fizikai jelenlét,.stb, azoknak az, hogy otthoni munka meg a homeoffice egyenlő az otthon dögléssel, semmit sem csinálással. Ezzel nem tudsz semmit sem csinálni, míg önálló nem leszel.
2023. máj. 31. 11:42
 4/46 anonim ***** válasza:
96%
Én sem tudok home office-ban dolgozni szüleimnél, húszpercenként kitalálnak valami teendőt, mintha én nem annyira ráérnék. Volt, hogy hallgatómmal konzultáltam, miközben kiabáltak, hogy két órára fel kéne mászni a tetőre. :D Pedig jó a kapcsolatom a szüleimmel, egyszerűen csak annyit csinálok, hogy amikor hazamegyek, nem dolgozom, és nem megyek haza, ha dolgoznom kell.
2023. máj. 31. 11:46
 5/46 A kérdező kommentje:

Van nyári koli, de azt hiszem többször annyi, mint év közben. Nekem meg nem ér 60+ fene tudja hányezer forintot havonta az, hogy magamon kívül 3 random emberrel éljek egy szobában és egyéb kolis körülmények. Ez nekem jelenleg nem ér annyit, pláne ha lakhatok otthon úgy, hogy nem akarják, hogy beszáljak bármivel is, nem magamnak fizetem a kaját. Pluzfene tudja, hogy kiket kapok random szobatársnak, és nekik milyen a napi rutinjuk. Mert mondjuk lehet valaki éjszaka akar dolgozni a magasabb pótlékok miatt, hazajön, szeretne aludni, én meg ott telefonálok kb egész nap, mert szerves része a munkámnak. Vagy mondjuk a másik is olyan melót végez, mint én, és akkor meg egymást zavarjuk.

Meg a megkezdett hónapot a koliban előre kellene fizetni, amit anyám biztos, hogy nem fog, nekem meg nincs annyi pénzem félretéve, hogy kifizetem a kolit előre, meg még mondjuk ki tudom fizetni a kajámat az első fizuig.

Plusz anyámmal nagyjából ugyanaz lenne a munkaidőnk. Ő attól még bejár a munkahelyére, hogy nyáriszünet van. Valószínűleg nem lenne több időnk veszekedni, mint online oktatáskor. A fene se lenne otthon, amikor nekem munkaidőm van, nincs semmi zavaró tényező.

Plusz ha mást vállalok, akkor ezt ott kéne hagyni, mert nem lenne meg a kötelező havi minimum órám. Nekem nem éri meg, hogy van egy rugalmas, kinda nem rosszul fizető melóm, amit végezhetek otthonról akár, vagy ha úgy akarom be is mehetek, és azt otthagyjam. Viszont nyáron az sem opció, hogy ne otthonról dolgozzak, mert a munkahelyem az egyetem városában van, én meg nem véletlenül lettem kolis, a napi, meg úgy semmilyen bejárás nem megoldható otthonról.

2023. máj. 31. 11:48
 6/46 anonim ***** válasza:
28%

Hát ne haragudj, hogy lenne 60+? Kérdezzél már legalább utána. Műegyetemen 9320 forint a mi kolink havonta év közben, nyáron meg 27 ezer valamennyi, pont annyi, mint költségtérítéses hallgatóknak év közben. 3x-os ár. Hol találsz lakhatást+rezsit 27 ezerért? :D

A kolis együttélést meg meg lehet tanulni, oké, nekem könnyű volt mert gimiben is kolis voltam, de ha most kolis vagy, nem értem az ilyen fenntartásaidat. Amúgy aki álmos, az alszik, ennyi. Én éjjel is meg délután 3-kor is akármilyen kánikulában-hidegben, akármilyen zajban alszom, ha álmos vagyok, a múltkor úgy aludtam 5 órát, hogy 6 ember tartott közös háziírást a szobában.

A kifogásaidat olvasva meg azt sem értem, hogy ha ilyen jól kitaláltad, mégis minek kérdezel.

2023. máj. 31. 11:52
 7/46 anonim ***** válasza:
14%
Ui.: Ne kényeskedjél már arra, hogy milyen random szobatársakat kapsz, megismersz random embereket a nyárra, fiatal vagy, hát ebben mégis mi a hátrány??
2023. máj. 31. 11:53
 8/46 A kérdező kommentje:

#6 Honnan tudod, hogy nálunk mennyi a koli, már ne is haragudj? Nekem itt évközben volt 25 ezer/hó és ez az egyik olcsóbb koli. Néztem honlapon a nyári árakat, és a tendencia az, hogy mindig minimum 2-2 és félszer annyi, mint tanév közben. Legalább faxságokat ne beszélnél, csak azért, hogy megkérdőjelezhesd, amit írok.

Semmi kényeskedés nincs abban, hogy milyen szobatársat kapok. AZ szimpla tény, hogy ha én a home officet a hangyafaxnyi koliszobából tolom, és minimum az egyik szobatársam is, és mind a kettőnknek sokat kell telefonálni a munka miatt, akkor azzal zavarni fogjuk egymást.

2023. máj. 31. 12:18
 9/46 anonim ***** válasza:
4%
#8 Milyen egyetemi koli az, ahol honlapon nézed a nyári árakat, nem a Neptunban/ETR-ben tájékoztatnak róla? Biztos nem magánkolira gondolsz?
2023. máj. 31. 12:21
 10/46 anonim ***** válasza:
14%
Mellesleg ha koliszobából nyomhatnád a melót, az azt jelenti, hogy az egyetem és munkahely városában van lakhatásod, tehát még home office-olni sem kell, bejárhatsz. :D Gyártod magadnak a problémákat.
2023. máj. 31. 12:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!