Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyámat zavarja...

Normális, hogy anyámat zavarja az, hogy home officeban fogok dolgozni a nyáron? Titeket is zavarna?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves egyetemista, ősszel töltöm be a 21-et. Eddig még egy nyáriszünetben sem dolgoztam, illetve anyám tudomása szerint még soha nem dolgoztam sehol.(Ami nem fedi a valóságot, ebben a tanévben vállaltam munkát suli mellett, és mivel kolis voltam nem tűnt fel neki)

És hát ja, 16 éves korom óta egyre sűrűbben célozgat arra, hogy dolgozhatnék nyaranta(ehhez képest, amíg kiskorú voltam, semmit nem segített anno elintézni, ami muszáj lett volna hozzá, de szülő nélkül nem intézhettem), meg amúgy az alapvetően rossz családi kapcsolataim romlottak, egyre kevésbé látom, hogy miért jó nekem, ha ezt fenntartom ezen a szinten, ahogy most van, el kellene távolodni, ahhoz meg anyagilag függetlenedni kellene. És hát én találtam melót a nyárra, már egy ideje dolgozom is suli mellett, meg így vizsgaidőszakban, nyártól végezhetem otthonról, viszont anyám most ezen van kiakadva nagyon. Folyamatosan azt hallgatom tőle, hogy megint nem fogok dolgozni, már megint otthon leszek és nem csinálok semmit, lusta vagyok, meg ő bezzeg 17 éves kora óta dolgozik stb. Meg mindig veszekszik velem, hogy jelentkezzek már valami falun belüli munkára, ami egyébként kevesebbet is fizetne.

De érdekes, mert azt nem akarja, hogy elköltözzek, szerinte ráér ha majd csak diploma után tartom el magamat teljesen. Viszont rettentően zavarja, hogy otthonról fogok dolgozni.

Ez normális? Mást is zavarna, ha a gyereked először 20 évesen dolgozna, és akkor is otthonról?

2023. máj. 31. 11:25
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
#9 Persze, nyilván idióta vagyok, és még azt se tudom, hogy magánkoliban lakom-e vagy sem. Nyilvánvalóan csak ez állhat a háttérben, véletlenül sem az, hogy nem ugyanoda járunk, ezért nem ugyanannyi a koli. :)
2023. máj. 31. 12:25
 12/46 A kérdező kommentje:
#10 Ettől még still nem tudom kifizetni előre az elsőhavi kolit ÉS megélni az első fizuig.
2023. máj. 31. 12:27
 13/46 anonim ***** válasza:
38%
#12 Akkor mi a kérdés? Hazaköltözöl anyádhoz annak minden kellemetlenségével együtt, ha nincs más megoldás. Még mindig nem értem, miért kérdezel, ha tudod a választ.
2023. máj. 31. 12:28
 14/46 anonim ***** válasza:
13%

ATE kolija is nyáron csak 30.000 saját fürdőszobával, hűtő is van legtöbb szobában ráadásul.

Nem muszáj oda koliba menned, ahova jársz.

De nem ez volt a kérdés.

Anyád nézőpontja is érthető, nekik az online világ nehezen értelmezhető, ahogy itt előttem is írták nekik a munkahely nem otthon van. Megértetni nehéz vagy éppen lehetetlen lesz vele, pláne ha nem jó a kapcsolatotok, oké hogy nem leszel vele több órát naponta összezárva, de attól ez még állandó konfliktus forrás lesz köztetek. Dolgozol, iszol egy pohár vizet, ott marad. Hazajön, akkor miért nincs elpakolva??? Te meg széttárod a karod, hogy dolgoztál. Érted mire gondolok, ugye?

Függetlenedni szeretnél, arra pont jó a nyári koli, mivel annál olcsóbb nincs.

2023. máj. 31. 12:28
 15/46 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos anyád generációjának csak az a munka, amihez be kell járni valahova, és nyolctól négyig tart. Az enyém szerint pl. az sem volt munka, amikor gyárban dolgoztam 3 műszakban, mert nem 8-tól 4-ig volt. De a pesti ismerőseinket is állandóan szidta, hogy milyen munka az, ahova kilencre kell menni... 🤷‍♀️🤦‍♀️
2023. máj. 31. 12:29
 16/46 A kérdező kommentje:
#13 Az, hogy mi a kérdés, az oda van írva. Segítek, nem az a kérdés, hogy hol éljek, meg mennyibe kerül a nyári koli.
2023. máj. 31. 12:30
 17/46 anonim ***** válasza:
10%
#16 A kérdés az, hogy normális-e hogy anyádat zavarja a home office, és minket zavarna-e a hasonló helyzet. Erre remélem, nem vársz komoly választ, elmúltál 12, azért csak lehet önálló véleményed, mellesleg erre a kérdésre is adtam már sokkal korábban választ, csak ugye tovább akadékoskodtál és megpróbáltam proaktívan segíteni. Tudom-tudom, asszony is mindig mondja, nem megoldani kell a problémákat, csak meghallgatni őket. :D
2023. máj. 31. 12:31
 18/46 anonim ***** válasza:
5%
#16 segítek, válaszoltam a kérdésre, csak ki kell dörzsölni az egódat a szemedből ;)
2023. máj. 31. 12:32
 19/46 anonim ***** válasza:
94%
Na, a kolib.zi megint idetalált. Igen, tudjuk, neked hatalmas élmény és szerinted mindenki kollégiumba vágyik, de fogadd már el, hogy ez nincs így, és nem mindenkinek az a jó, meg a kényelmes, ha 3 emberrel osztozik 15 nm-en.
2023. máj. 31. 14:02
 20/46 anonim ***** válasza:
8%
Lehet, hogy egyedül akarna lenni nap közben otthon.
2023. máj. 31. 14:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!