Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg velük, hogy...

Hogy értessem meg velük, hogy nekik is dolgozniuk kell?

Figyelt kérdés
Olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudok otthonról elköltözni. Apám tisztességesen dolgozik, a tesóm és anyám nem. Anyám 53 éves. 25 éve nem dolgozik. Öcsém 18, nem tanul, nem dolgozik csak gépezik. Én havi 100-at adok le. Aztán itthon sem vagyok sosem. 2 munkahelyem van. Apám cseszeget, hogy jó lenne többet fizetni mert nem győzi. Anyámat meg a tesómat nem hajlandó elzavarni dolgozni. Anyàm azt hajtogatja, hogy öreg dolgozni már. Az öcsém meg még túl fiatal… Kiküldték az öcsi tb csekkjeit is. Természetesen nekem kellene kifizetnem… De én ezt már nem bírom. Mit tegyek szerintetek?
2023. máj. 22. 09:28
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Fehérvár: [link]

[link]

[link]

Gárdony: [link]

[link]

Kelenföld: [link]

Érd: [link]

Csak szoba:

Fehérvár: [link]

[link]

Kelenföld: [link]

Az is jó ötlet, ha van olyan volt osztálytárs, munkatárs vagy akár ismerős ismerőse, akivel össze tudsz állni és közösen bérelni. Kérdezd végig a haverokat.

2023. máj. 22. 10:17
 22/41 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem te csak a kifogasokat keresed kerdezo, habar nem tudom miert jobb neked otthon, mint mondjuk lakotarsakkal albiban. Mert ennel a szarnal szerintem bamei jobb. Hacsak nem tulzol es azert megse olyan borzaszto otthon…mert ezek utan mar ez is megfordul a fejemben.

Es ha velence kell, mint kornyek, akkor oda boven egy csomo helyrol be lehet jarni, hiszen ott a vonat.

Es latod-latod, erdekes modon a 21-es is talalt neked albikat.

Ugye, hogy csak kifogas helyett keresgelni kene?

2023. máj. 22. 10:26
 23/41 anonim ***** válasza:
94%

Hát b+ 25 éves vagy. Ha most nem lépsz le akkor soha. Eddig is túl sok időt és pénzt pazaroltál rájuk. Menekülj.

Keress egy szobát valahol. Írj ki kereső posztot facebookos csoportokba. Szobát biztos találsz bőven 200 alatt.

Magadat szivatod meg. Jó hogy nem mégy el este valami telephelyen aludni (őrködni) 3.munkahelyként amíg a 2 naplopó semmit se csinál.

Majd ha elköltözöl, akkor elfogja őket küldeni dolgozni apád. Rákényszerülnek.

2023. máj. 22. 10:43
 24/41 anonim ***** válasza:
96%
Apád tartsa el a feleségét meg a gyerekét egyedül, ha már eddig is megengedte a semmittevést nekik. Ez az ő problémája. Te meg költözz el akármilyen nehéz is. Kifogásokkal semmire sem mész. Ideje felnőni kérdező.
2023. máj. 22. 11:38
 25/41 anonim ***** válasza:
73%

22-es válasza tipikus esete annak, hogy “hogyan ne”. Ez pont olyan, mint mikor végre valaki elszanja magát hogy orvoshoz menjen, alkoholbol, egyéb függőségbol vagy bántalmazó kapcsolatból meneküljön, es leba…ák, hogy miért nem előbb ment, es miért a kifogások. Ahelyett, hogy az erőfeszítést értékelnék. Szóval ne helyezzük magunkat piedesztálra, ha segítséget kérnek, mindenkinek megvannak a kis “sötét titkai”.

Kérdező: jól érzed, hogy ez nem oké, es jól tetted, hogy kerdeztel, mert ezt többen is visszaigazolták. Nagyon nehéz változtatni ilyen helyzetből érzelmileg, megszokásból stb. Tudatosítsd magadban, hogy ha nehéz, az teljesen természetes, a folyamattal (leválás) jár.

Keresgelj, próbálkozz… Ideális talán nem lesz elsőre, de vess számot, milyen kompromisszumokra vagy hajlandó. Sok sikert! (Én 26 évesen költöztem el végleg.)

2023. máj. 22. 11:52
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Normálisan a szülők célja az (írom szülőként), hogy támogassák a gyereküket abban, hogy önálló legyen és kirepüljön felfedezni a világot, párt és karriert, saját célokat találni. A szüleid még nincsenek lerobbanva, így felnőtt emberekként nekik kell megoldaniuk, hogy eltartsák magukat és az öcsédet és támogatni téged legalább lelkileg. Nem baj, ha ez nekik kényelmetlen, ők nem a te felelősséged.

Az élet meg hát döntésekből áll, amikből tanul az ember. De a legrosszabb mindig az, ha nem döntesz, mert akkor csak sodródsz és mások döntenek helyetted. Ha megért a dolog, mert elért egy bizonyos szintet a frusztráció, akkor teljesen jól teszed, ha a saját igényeidre hallgatsz, és nem mások félelmeire vagy erőszakosságára. Az a feladatod, hogy a saját tehetségedet, idődet kamatoztasd. És attól fogsz megerősödni és bízni magadban, amikor majd utólag rájössz, hogy képes voltál lépni a vágyaid felé, még akkor is, ha néha útvonalat kell módosítani.

2023. máj. 22. 12:13
 27/41 anonim ***** válasza:
90%

Hát azért itt bőven nem csak 200 ezres albik vannak. Konkrétan 60 ezer a legolcsóbb:

[link]

2023. máj. 22. 12:15
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem hasonló családot. Ott a dolgozó gyerek, meg a nyugdíjas nagymama hagyták ott a tehetetlen bagázst és béreltek egy kis lakást.

Nem kell apudat sajnálnod, vastagon benne van, az erélytelenségével.

Ha lakást keresel az árak tényleg riasztóak. De ha lakóatárssal veszed ki, fele,harmada elég,hiszen írták már.

Pont jó alkalom, hogy lépj. Öcsinek tb t fizetni. Ne már!

2023. máj. 22. 12:17
 29/41 anonim ***** válasza:
85%
Nem siránkozni kell, hanem lelépni. Azért használ ki, mert ki tud használni. Az utolsó filléredet is el fogják szedni, és ugyanúgy a nullán leszel, mintha albérletet fizetnél, sőt, még a a kaucióra valót se szeded össze. Olyat kell kivenni, amire futja: társbérlet, egy szoba. Ha meg annyira keveset keresel nyugat -Mo-n, hogy még önmagadat se tudod ilyen szinten fenntartani, akkor menni kell egy kicsit tovább. Itt a szezon, a Balcsi környékén tuti lesz "ottlakós" munka, akkor szükségképpen el kell menned otthonról, összekapod magad, és dobbantasz! Ezek hülyére vesznek, és tarthatod el őket, amíg csak ki nem dőlsz...
2023. máj. 22. 12:44
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez hihetetlen! Nekem az egész fizumat elkérték és azt ugatták h ők tartanak el. Valójában nem is tudtam volna elmenni tőlük nulla forinttal…. Bentlakásos munkát kerestem. Idősgondozás Németországban ottlakással. Na onnantól kezdve tudtam elhagyni őket, de az érzelmi zsarolás azóta is megmaradt. Már 5 éve nem pénzelem őket, viszont a fiatal éveimet elcsesztem. Gondolj bele 42 vagyok. Már lenne lakásom vagy valamim ha évekig nem pucáltak volna le. Tapasztalatból mondom: menekülj. Kérlek menj onnan mert amikor ott állsz semmi nélkül ,eszedbe fog jutni hogy hány éved ment el rájuk és mennyi pénzed. 1 életed van. Az te életed a te felelősséged.
2023. máj. 22. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!