Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg velük, hogy...

Hogy értessem meg velük, hogy nekik is dolgozniuk kell?

Figyelt kérdés
Olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudok otthonról elköltözni. Apám tisztességesen dolgozik, a tesóm és anyám nem. Anyám 53 éves. 25 éve nem dolgozik. Öcsém 18, nem tanul, nem dolgozik csak gépezik. Én havi 100-at adok le. Aztán itthon sem vagyok sosem. 2 munkahelyem van. Apám cseszeget, hogy jó lenne többet fizetni mert nem győzi. Anyámat meg a tesómat nem hajlandó elzavarni dolgozni. Anyàm azt hajtogatja, hogy öreg dolgozni már. Az öcsém meg még túl fiatal… Kiküldték az öcsi tb csekkjeit is. Természetesen nekem kellene kifizetnem… De én ezt már nem bírom. Mit tegyek szerintetek?
2023. máj. 22. 09:28
1 2 3 4 5
 1/41 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam, hogy nagyon idegesít már az anyám. Itthon tehénkedik, tvzik egésznap. Ücsörög, cigizik, iszik. Engem lehord mindennek, ő a ház úrnője. Legalábbis úgy csinál. Mindennap összeveszek vele. Én is nő vagyok és borzalmasan irigy rám. Én 2-3 havonta elmegyek fodrászhoz. Őt miért nem viszem? Stb. Nagyon borzalmas a helyzet egyébként. :(

25/N

2023. máj. 22. 09:30
 2/41 anonim ***** válasza:
98%
Miért nem tudsz elköltözni? Ez lenne az egyetlen megoldás, nyilván nem fognak elmenni dolgozni, pláne anyád nem, öcséd jobb esetben elmegy majd előbb-utóbb, majd ha muszáj lesz, de az még évek is lehet akár.
2023. máj. 22. 09:37
 3/41 anonim ***** válasza:
84%

A 100 000-t mire költik?

Az étkezésed benne van, vagy azon felül vásárolsz?

2023. máj. 22. 09:40
 4/41 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem is költözz el. Amíg ott laksz, oké, hogy fizeted a részedet rezsiből, ennivalóból, de anyádat és tesódat nem kell eltartanod.
2023. máj. 22. 09:41
 5/41 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezen a környéken 200 ezer egy albérlet. Annyit nem tudok kitermelni. Ez a százas még éppenhogy kijön. 50et számolnak lakhatásra. A másik 50 a rezsi meg azok az ételek amiket főznek és kapok belőle. Ezen felül vásárlok magamnak még. ( kávét, zsemlét, felvágott, tejtermékek, “apróságok”)
2023. máj. 22. 09:47
 6/41 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, hol laksz, de ha nem az ország drágábbik részeiben, akkor 100-ból már kijön egy albérlet. Így neked sem kell a többiek rinyálását hallgatnod, meg talán ők is megtanulnak önállóan létezni.
2023. máj. 22. 09:48
 7/41 A kérdező kommentje:
Nem akarok 100km-t utazni a munkahelyemre. Mert így is 50-et megyek. A munkahelyem környékén még drágább az albérlet. :(
2023. máj. 22. 09:48
 8/41 A kérdező kommentje:
Sajnos nem találok jó árban. Már hónapok óta keresek de semmi. Hihetetlen milyen árakban vannak.
2023. máj. 22. 09:49
 9/41 anonim ***** válasza:
90%
Hát ne azon a környéken keresgélj, hanem járj be messzebbről. Vagy keress szobát.
2023. máj. 22. 09:50
 10/41 anonim ***** válasza:
87%

5: Értem. Akkor tényleg nem tudsz elköltözni...

200 biztos nincsen, Pesten a belvárosban is van 110-120-ért is önálló lakás!

Szoba, meg szoba+fürdőszoba 100 alatt is van.

Mi lehet az a környék, ahol a pesti belvárosi ár duplája-triplája van? München?...

2023. máj. 22. 09:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!