Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbuktam egy tárgyból. Mit...

Megbuktam egy tárgyból. Mit mondjak, ha anyám kérdezősködik?

Figyelt kérdés

Egyetemről beszélünk. Igazából anyu nem érti, hogy mi hogy működik itt, és nem is igazán akarja érteni, csak hogy röviden összefoglaljam a helyzetet. Viszont tudni akar a jegyeimről, mert részben tőle is függök anyagilag, de legalább a neptunt nem akarja látni. És nem is tudja név szerint, hogy milyen óráim vannak

És hát van egy tárgyam, ami nem lett meg. (A többi megvan, és valószínűleg meg is lesz, amiket már most tudok, azokból a legtöbb négyes ötös) Ha ezt megtudná nagyon kiborulna, pláne, hogy nem is akarja érteni, hogy ennek amúgy mik a következményei. Ráépülős, de ha többet nem bukom belőle és a ráépülőkből, akkor még simán végezhetek csúszás nélkül.

Mi legyen ha kérdez a jegyeimről? Halgassak erről a tárgyról? Vagy ha véletlenül konkrétan rákérdez, akkor kamuzzak? Vagy mondjam el neki kérdés nélkül, max ha nagyon kiakad, és mindennap csesztet, akkor hetekig nem megyek haza(szobát bérlek az egyetem városában)? Mit javasoltok?

(Támadást, kioktatást, köszönöm, de nem kérek:3)

2023. máj. 20. 23:13
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
73%
Nem mondanám el. Egyetemre jársz, gyakorlatilag felnőtt vagy, nem kell már mindenről beszámolni. Ráadásul felesleges feszültséget is szülne.
2023. máj. 20. 23:56
 12/53 anonim ***** válasza:
88%

Az igazat!

Miért kellene hazudni?!

Ha kiderül, még nagyobbat fog csalódni benned, mert az nem gáz szerintem, hogy valami nem sikerült elsőre, de a bizalom alapja az őszinteség....

2023. máj. 21. 00:02
 13/53 anonim ***** válasza:
96%

Nekem még kicsi a fiam, de én magamban csalódnék, ha nem meri majd elmondani, hogy megbukott.

Nekem sincs diplomám, de a lehetőséget én is szeretném megadni a gyerekeimnek, hogy ők tovább tanulhassanak. Anyukád is így van ezzel, hisz nem dolgozni küldött el, hanem tanulni (jó esetben azt, amit te szerettél volna).

Szerintem érdemes lenne elmagyarázni neki, hogy hogy működik egy egyetem.

Ne hazudj neki semmiképp, ha rákérdez… Viszont ha annak ellenére is papolna, hogy elmagyaráztad neki mi hogy működik, na akkor teljesen megértem a félelmed, nehéz az olyan szülőkkel.

Mégis őszinte voltál és lehet, hogy pár hét múlva nem lesz beszédtéma.

Én azonnal elköltöztem és nem beszéltem Anyukámmal érettségi után az értetlenkedései (meg sok más rossz tulajdonsága) miatt. Alapból mást szerettem volna tanulni, mint ő elképzelte, mert szerinte csak azzal lehetett volna belőlem valaki…. Közben meg így nem vittem sokra, hogy nem azt tanulhattam, amit szerettem volna.

Végigbukdácsoltam a gimit, de nem válthattam sulit.

Most több, mint 10 évvel később meg bátorítana, hogy vágjak bele amibe eredetileg szerettem volna… Nem őszinte a mosolyom 😂

Ezt egy halvány beismerésnek érzem részéről, sosem mondaná ki, de már sokkal elfogadóbb vagyok vele így 1000km távolságból. 🤭

Te azt tanulod, ami téged érdekel?

2023. máj. 21. 01:51
 14/53 anonim ***** válasza:
34%
Akkor ne itt irogass, hanem tanulj.
2023. máj. 21. 02:13
 15/53 anonim ***** válasza:
83%

Nyugodtan elmondhatod.

És jegyezd meg jól, a kettes a legjobb jegy, a többi csak szinezék.

2023. máj. 21. 04:03
 16/53 anonim ***** válasza:
88%

még van, minimum 1-2 napod arra, hogy megtanuld, akkor ne temesd itt magad 😂 Tanulj, írd meg, aztán haladjunk.

még ha lehetetlennek is tűnik, nagyon rossz a hozzáállásod, és emiatt olyat is bukni fogsz, ami sokkal könnyebb. Ez nem a gimi. Nyomd meg.

2023. máj. 21. 07:58
 17/53 anonim ***** válasza:
21%

Miért kéne beszámolni anyukádnak? Felnőtt ember vagy, HA fixen nem csúszol vele, akkor semmi gáz.

Én sohasem mondtam meg a jegyeimet otthon, mert abból lett volna a hiszti, mert nekik csak a 4-es vagy afölött volt megfelelő, a hármasért már ment a kiabálás.

2023. máj. 21. 08:45
 18/53 anonim ***** válasza:
86%
Nőj fel, és mondd el neki. És magyarázd el, hogy működik a rendszer az egyetemen, nem kell ráhagyni. Ha elmondanád, biztos értené. És lehet nem látsz sok esélyt rá, de húzz bele, hátha meglesz! Legalábbi megpróbálod.
2023. máj. 21. 08:53
 19/53 anonim ***** válasza:
66%
Nem mondanám el, mert úgysem érti és csak a hiszti lesz belőle. A legelső félévemben én is beleestem ebbe, matekból buktam ami szórótárgy, ami vérszívást kaptam utána... Szóval utána nem mondtam semmit, max azt hogy jól megy a tanulás vagy nehezebben. A diploma jegye sem érdekel senkit, csak legyen.
2023. máj. 21. 08:57
 20/53 anonim ***** válasza:
37%

Tapasztalat, nekem is ilyen anyám van. Ha van valami akkor háborog, ha elmagyaráznád neki akkor 1 mondat után már rosszullétet színlel és dühöng, hogy hagyd békén a locsogással. Nem akar semmit sem megérteni így sokszor feleslegesen örjöng.

Egyetemen az ötösöket elmondtam, ahol tárgyat vagy vizsgát kellett ismételni, azt nem, főleg nem kezdtem el egy felesleges cirkuszt úgy, ha amúgy következménye sem volt.

2023. máj. 21. 09:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!