Megbuktam egy tárgyból. Mit mondjak, ha anyám kérdezősködik?
Egyetemről beszélünk. Igazából anyu nem érti, hogy mi hogy működik itt, és nem is igazán akarja érteni, csak hogy röviden összefoglaljam a helyzetet. Viszont tudni akar a jegyeimről, mert részben tőle is függök anyagilag, de legalább a neptunt nem akarja látni. És nem is tudja név szerint, hogy milyen óráim vannak
És hát van egy tárgyam, ami nem lett meg. (A többi megvan, és valószínűleg meg is lesz, amiket már most tudok, azokból a legtöbb négyes ötös) Ha ezt megtudná nagyon kiborulna, pláne, hogy nem is akarja érteni, hogy ennek amúgy mik a következményei. Ráépülős, de ha többet nem bukom belőle és a ráépülőkből, akkor még simán végezhetek csúszás nélkül.
Mi legyen ha kérdez a jegyeimről? Halgassak erről a tárgyról? Vagy ha véletlenül konkrétan rákérdez, akkor kamuzzak? Vagy mondjam el neki kérdés nélkül, max ha nagyon kiakad, és mindennap csesztet, akkor hetekig nem megyek haza(szobát bérlek az egyetem városában)? Mit javasoltok?
(Támadást, kioktatást, köszönöm, de nem kérek:3)
Először is kezeltetni kellene a félelmeidet anyád iránt mert nem egészséges főleg 18 év felett hogy egy 1-est nem mersz nyíltan megmondani.
Én büszkén odaállnék és megmondanám hogy megbuktam szevasz. Erre minden normális egyetemet végzett személy azt mondja hogy "ó jajj szegény ne búslakodj legközelebb meg lesz".
Most ha erre anyád nem ezt reagálja akkor mondd meg neki hogy ez egy egyetem, nem a 8 általános mint a legmagasabb végzettséged itt az a ritka ha valaki bukás nélkül csinál meg minden tárgyat. Nyugodtan hivatkozz rám mond azt hogy a mérnöki szakon csak Dr. Bécinek (azaz nekem) sikerült, mert ő egy igazi őstehetség tálentum de mindenki más sorra bukott.
Hogy megbuktál egy tárgyból. Aztán most mehetsz pótvizsgázni.
Ennyi..
100èv múlva úgyis mindegy lesz fogd fel úgy.
Oszt majd tanulsz.
#4 vagyok.
húzz bele hadd legyenek rád büszkék mindenki akit ismersz és szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!