Miért csak a rossz dolgokra reagál apám (de azokra nagyon hevesen)?
Figyelt kérdés
Soha nem mondja hogy büszke rám, ügyes vagyok, akármi... Ha jó jegyet kapok, mindegy hogy miből, akkor semmit nem mond rá. Ellenben ha rossz jegyet kapok akkor rögtön ír nekem vagy becsörtet a szobámba hogy mi ez már megint, mit képzelek magamról, a gyárban a szalag mellett fogok meghalni, lusta élettelen dög vagyok, stb. De ugyanez a házimunkával is. Ha az egész házat patentul kitakarítom, csillog minden mint a tücsök p*csája, semmit nem reagál. De ha mondjuk sokáig alszok és nincs elmosogatva mire felkel, akkor már ott kiabál hogy nem igaz hogy ezt csak ő tudja megcsinálni, mit képzelek magamról. Olyan is volt hogy eljöttek elém anyával, és nem láttam meg rögtön a kocsinkat úgyhogy mentem egy kört feleslegesen, és mikor végre beszálltam rám förmedt hogy nem igaz hogy ennyire hülye vagyok. Szóval a pozitív dolgokra abszolút semmi reakció, viszont a legapróbb negatívra is már megy az ordítozás meg a szidás.2023. máj. 2. 14:10
11/13 anonim válasza:
6-os: leírtad a magyar családok 98%át :( :(
Ha neki rossz volt legyen neked is az! (dögöljön meg a szomszéd tehene is)---ahelyett, hogy talán tenne a dologért valamit és elérné, hogy legalább neked ne legyen rossz!
Azt persze képtelen felfogni, hogy például őt is lehetne b*đztatni, mert nem tud lándzsával mammutra vadászni, amit az őseink csináltak. De persze neked azt kell megtapasztalnod amit ő élt át. És erről ennyit, itt van maga a sérülés, amit frusztrációval és idegbajjal próbál eltakarni.
12/13 anonim válasza:
Anyuék dettó ugyanez főleg úgy, ahogy #3 leírta. Nem tudom mi rá a megoldás. Én már nem csinálok semmit. Ha úgyis lebaxnak legalább ne menjen rá az energiám arra, hogy olyan(ok) kedvére tegyek, aki(k) nem értékeli(k).
13/13 anonim válasza:
Sajna bennem is megvan ez a hozzáállás. ( ezt a mintát hoztam otthonról, észre sem vettem, hogy én is ilyen lettem) Mikor a gyerek ezt szóvá tette, nagyon igyekeztem, hogy gyakrabban dicsérjem. Szerintem azzal ki tudod ebből mozdítani, ha te dicséred meg az apádat( gondolom azért van jó tulajdonsága is). ÉÉÉs legyél látványosan boldog, ha jó eredmény érsz el valamiből “Úgy örülök neki, annyit tanultam rá” na ezt hallván egy ügyesvagy, vagy egy örülök csak kiszalad a száján. Szépen lassan rá lehet szoktatni a jóra. Beszélgettem egy ovónénivel, aki azt mondta, hogy rosszul viselkedő gyereket addig figyel amíg vmit jól nem csinál, és nagyon megdicséri, aztán egyre többet dícséri, ettől a gyerek úgy megtáltosodik, hogy a végén elhagyja a rossz viselkedések zömét. Na ez felnőtteknél is működik. Az apádnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!