Màsnak a szülei is csak arról tudnak veletek beszélgetni, hogy nekik mi mennyire rossz, és az időjàràsról?
Nem. Anyu a macskáiról beszél, konteókat talál ki és a kormányt szidja. :)
Hidd el, az időjárás és a szaporodás sokkal hálásabb téma.
Anyósomék szenvednek folyamatosan, felmondják az orvosi leleteiket, panaszkodnak az orvosra, aki (jogosan) azt mondja, hogy kellene kicsit sétálni, ócsárolják a rokonokat, ismerősöket. Egy normális mondatuk nincs. Mindenki eltávolodott már tőlük, mi is, heti egy telefon maradt, ennyi még komfortos nekünk.
Megjegyzem, 10 évvel idősebb vagyok most, mint amikor ők voltak, amikor megismertem őket (ez kicsit matekpéldásra sikerült).
Csupa olyan dolgot, szinte kivétel nélkül amitől azonnal gyomorgörcsöm lesz még egy hétig, úgyhogy már nem is telefonálok.
A nagynénik kórusban szidalmazták a rokonokat, anyós mindig tele volt panasszal és ellentmondásokkal "de jó egyedül, nem kell senkiről gondoskodni- de rossz egyedül". Egyedül a szüleimtől nem hallottam soha egyetlen egy panaszszót sem, nálunk ez nem volt szokás.
Nagyanyám csak másokról beszél.
Szomszéd pista mennyi kólát iszik, marika mit főzött vasárnap. Néha betol egy migránsozást, lazításnak. 90 éve masokról beszél, ennyit tud a világról. Szerencséje volt, hogy az előző rendszerben született, ezzel a személyiséggel és tudással ma éhenhalna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!