Ti beszélgetnétek a testvéretekkel, ha úgy érzitek hogy rossz döntést hoz valamivel kapcsolatban?
A nővéremnek 2 gyereke van, most úgy döntöttek a férjével, hogy otthon marad még és elvégez egy egyetemet nappalin.
Már így is otthon volt a gyerekek miatt 4 évet, most erre még ráhúz legalább 3at. Hiába van tapasztalata, nem hiszem hogy ennyi kihagyás után tudna munkát találni.
(Az olyan válaszok, hogy semmi közöm hozzá, nem érdekelnek. A testvérem, együtt nőttünk fel, mindig fontos részei leszünk egymás életének.)
Ha tényleg jó a kapcsolatotok, nem is kérdés.
Ez esetben pedig nyilván komolyan veszi az aggodalmadat és elgondolkozik rajta. Én legalábbis ezt tenném, ha a húgom szólna.
szerintem ha nekik így jó, hogy még 3 év minuszos, elhiheted, hogy az se lenne baj, ha nem találna munkát...
(lehet a férj féltékeny és nem akarja dolgozni engedni..a nő meg lusta, így nem is akar dolgozni menni..ki tudja a hátteret..)
Miért gondolod, hogy rossz döntést hoz?
Vannak szakmák, ahol 4 év kiesés "végzetes", mert olyan gyorsan változnak a dolgok. Hiába van tapasztalata, nincs friss tudása, még egy pályakezdő is jobb helyzetből indulna, mint egy 2 gyerekes anyuka.
Egyébként pont ugyanez a tervem a 3. gyerek után. Tisztában vagyok vele, hogy teljesen elölről fogom kezdeni a karrierépítést, de legalább versenybe tudok majd szállni a "fiatalokkal", mire a lurkók is mind iskolásak lesznek.
Ha nekik ez így belefér, hogy nappalin tanul, akkor nagyon is jól teszi. Diplomával pedig sokkal nagyobb esélye lesz jobb helyet találni.
Kifejezetten jó döntést hozott a nővéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!