A szüleitek vagy nagyszülők vertek vagy aláztak? Esetleg szexuálisan zaklattak?
Nem zaklattak szexuálisan, viszont maradandó lelki sebeket szereztem a szigorú nevelésük és a sok testi fenyítés miatt.
Mindig én voltam a “rossz gyerek”, akin levezették a feszültséget. Pedig egész életemben jó képességű és fegyelmezett voltam, soha nem játszottam ki őket a hátuk mögött.
Már azért vertek, amikor nem egyezett a véleményünk bizonyos kérdésekben, vagy mert nem csináltam rendet a szobámban, amikor más feladataim is voltak. Amikor félelem/szorongás miatt sírtam, nem pátyolgattak vagy vigasztaltak, hanem annak is verés lett a vége.
Engem alkalmanként vertek csak, évi pár alkalommal de akkor nagyon… Egyszer anyám egy lámpát vert szét a fejemen és bele is álltak a szilánkok a fejembe.
Lelkileg meg mindennap bántalmaztak, a nevelőapám elől nem lehetett menekülni ilyen téren, bármit is mondtál, ha egyetértettél is vele, az se volt jó neki… Ha egyetértettél, akkor megváltoztatta az álláspontját csak hogy veszekedhessen tovább.
Szexuálisan szerencsére nem bántalmaztak, nem voltak pedók.
Ha az 50%-ba beletartozik az is, akit valaha megvertek vagy lelkileg bántottak, akkor elhiszem.
És bár ezek is bántalmazások, kicsit soknak érzem összemosni a lelki bántalmazást a szexuálissal. Tudom, hogy az is maradandó lelki problémákat okoz, de a szülő szempontjából nem mindegy.
Mivel rossz, hozott családi minta miatt akár nem is tudja felfogni, hogy amit csinál, bántalmazás. Nincs edukálva, hogy felismerje, és felfogja ennek hatását. Ugyanez vonatkozik a "nevelő célzatú" pofonokat osztó szülőre. Ebben a kérdésben sajnos más a társadalmi megítélés, megengedőek.
Ellenben abban nincs vita sehol, hogy a szexuális bántalmazás bűncselekmény.
Hova tűnt néhány válasz? Érdekes...
Engem csak szóban szidalmaztak meg a pénzem akarták elvenni mikor rosszul tanultam.
Erről biztosan nincs pontos statisztika. Vagy belinkeled?
A bevallottakról lehet, de sokan ezt el sem merik mondani soha senkinek, vagy nem tudják, hogy ez az. El van hazudva, hogy apád csak szemérmetlen, fesztelen stílusú, semmit nem jelent, ha hülyeségből a seggedet csapkodja, meg megjegyzéseket tesz a melledre.
Így veszélyes ez a statisztikázás
Az ezredik kb f.tises kérdése még itt van, a neki nem tetsző válaszok meg töröltetve :D Imádom az oldalt.
Nem vertek, boldog vagy?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!