Szülők, miért arra nevelitek a gyereketeket, hogy ha kap egy feladatot, azt szó nélkül végezze el, függetlenül attól, hogy van-e értelme vagy haszna?
De ha a szülő máshogy gondolja, mert szerinte úgy szép a kert, ha hetente van nyírva, akkor hetente lesz nyírva. És mint gyerek, alkalmazkodni kell ehhez. Apám utált a nagyanyjával vásárolni, mert az öreglány nagy, több emberre való szatyrokkal pakolta apámat, aztán még körbejártak, mert pár fillérrel olcsóbb a másiknál a krumpli. Ez kinek tetszett? Utálta apám ezt, de nem nyavalygott, nagyi pedig nem tudta egyedül elintézni.
"Mi a f@szért kéritek a példákat, ha aztán annyit írtok rá, hogy esős időben megnő egy hét alatt?"
Öööö... mert ha egy hét alatt képes megnőni a fű, akkor van értelme? Talán. De van, aki a nagyon rövid füvet szereti. Akkor az az értelme. A gyerek is ott lakik. Bizonyára képes volt megcsinálni, tehát nem lehetetlen. Vannak feladatok, amiket nem szeretünk, mégis kénytelen vagyunk megcsinálni. Az, hogy saját véleményünk megvan, nem mindig egyezik azzal, hogy a feladatot teljesítjük vagy sem. Ettől nem önálló gondolatok nélküli robot az ember. G
49: A mindenkinek megvan a joga, hogy eldöntse, milyen gyakran akar füvet nyírni. Nem kell a szomszédhoz igazodni. Egyébként meg az se álltalános, hogy mindent a gyerekkel csináltatnak meg. Max a gyerek besegít, mert ő is ott lakik a màsik meg az, hogy az életre nevelik.
Az, hogy te gyerekkorodban mindent neked kellett megcsinalni otthon, arrol senki nem tehet. Nem kell azt feltételezni, hogy mindenkinél ez volt.
Sajnálom, hogy számodra a talpnyalás a normális. Mert ezt írtad le, csak másképp megfogalmazva.
De legalább magam is tanultam valamit. Eddig azt hittem, hogy a munkahelyeken a törtető cafkák csupán karrieristák. De már tudom, hogy nem karrieristák, csupán céltalan talpnyalók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!