Szülők, miért arra nevelitek a gyereketeket, hogy ha kap egy feladatot, azt szó nélkül végezze el, függetlenül attól, hogy van-e értelme vagy haszna?
26: Szóval akkor gyerekként a kezedbe adtàk a láncfűrészt aztán addig nem mehettél játszani, amíg fel nem daraboltad ès el nem takarítottad?
Hàt akkor elkell, hogy keserítselek. Szerintem csak neked kellett ilyeneket csinálnod.
Szóval ezt a szüleiddel beszéld meg.
Ja, hogy csak nekem kellett gyerekkoromban dolgozni, de a lusta szar is en vagyok, ugye?
"Nálunk otthon pl. az volt az "érv" fák kivágására, hogy túl nagyok. A legtöbb esetben a kivágás nagy része a gyerekkel volt megcsináltatva."
Nos, van olyan, hogy egy fa túl nagy. Learnyekolja a kilátást, esetleg dőlésnek indult, veszélyes. A gyerek meg 40 évesen is gyereke a szülőnek, a 6 évest meg biztosan nem küldik fát vágni.
De közben a 28-as válasz meg azt írja, hogy az a fa csak nekem volt nagy. (Azaz, hogy a többi gyerek zokszó nélkül megcsinálta volna.)
"Akkor azok a fák csak a gyereknek voltak olyan nagyok. A munka meg úgy tűnik, felnőttként is nehéz."
A gyereknek nagy a fa, mivel a gyerek mérete kicsi. A munka életkortól független nehéz, csak a fa nem tűnik olyan hatalmasnak.
Azaz mit akarsz ezzel a semmitmondással írni? Hogy a gyerekek méretükből adódóan lusták?
Példákra visszatérve:
Füvet kellett itt bárkinek nyírnia?
Esetleg szobát takarítani?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!