Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nagyon gazdag, mégsem...

Apám nagyon gazdag, mégsem segít nekem semmiben. Mit tegyek, hogy ezt el tudjam felejteni? Lelkileg nagyon megvisel.

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak még gyerek koromban, apám 3 havonta keres telefonon, ennyiben ki is merül a kapcsolatunk, egyáltalán nem érdekli mi van velem. Anyukám meghalt, én albérletben lakok, amit alig tudok kinyögni, közben tanulok és dolgozok. Van, hogy napokig napi 1x tudok enni, főleg a mostani nehéz időszakokban, mert annyira elfogy a pénzem, alig tudok valamicskét félretenni. Apámnak mindig új barátnői vannak, akiknek ha van gyerekük, mindenfélét vesz nekik, kocsit stb, hogy bevágódjon a nőnél. Az egyik nőjének akivel 1 évig volt együtt, vett egy lakást is. Tudja, hogy mennyire nehezen boldogulok, a vér szerinti lánya vagyok, mégsem segít, hanem azt hajtogatja, hogy "alakítsam úgy az életemet, hogy jobb legyen, neki sem segített senki". Sajnos másfél éve küzdök daganatos betegséggel, de ez sem hatja meg, amikor felhívtam, hogy nagyon drágák a gyógyszereim és segítsen, nem tette, csak kamuzott, hogy nincs pénze, de a következő hónapban vett egy 15 millió forintos hajót magának. Nem tudom hogy fogok így boldogulni, igazán segíthetne, de szerintem élvezi, hogy szenvedni lát. Lelkileg teljesen tönkretesz, nem tudom mivel érdemeltem ezt, miért akar büntetni. Hogy tudnám ezt magamban helyre tenni? Semmi önbecsülésem nincs már. Sajnos pszichológusra nincs pénzem. 22/L
2023. ápr. 20. 13:14
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem szoktam azért hívni, hogy pénzt kérjek, igazából sosem kértem tőle, csak ha tényleg nagyon nagy bajban voltam, de akkor sem nagyon adott, pl a gyógyzseres dolognál. Nagyon nemv agyok lehúzós, nem kell iyleneket beleképzelni.
2023. ápr. 20. 13:54
 12/36 A kérdező kommentje:
Egyébként szoktam keresni, de általában leráz, hogy dolga van, csak akkor keres ha neki kényelmes, vagy van valami híre ami neki jó, de engem már nem hallgat meg. Azt szereti ha őt hallgatják.
2023. ápr. 20. 13:55
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor nem hívod fel többet és ha hívna, te is lerázod. A kapcsolatotok kb nem létezik.
2023. ápr. 20. 13:57
 14/36 A kérdező kommentje:
Lehet tényleg segítene ha megszakítanám vele a kapcsolatot.
2023. ápr. 20. 14:04
 15/36 anonim ***** válasza:
93%

Mi lenne ha azt mondanád neki, hogy szeretnél vele személyesen beszélni pár percet szánjon rád, ott pedig elmondhatod neki azt, hogy mekkora szar.an vagy miatta, és elmondhatod neki a sérelmeidet.

Ha nem akar találkozni akkor mond neki, hogy nem szeretnéd ezt a telefonos társalgást folytatni vele.

Mást nem tudsz tenni ha nem hajlandó segíteni el kell felejtened.

2023. ápr. 20. 14:04
 16/36 anonim ***** válasza:
15%
Ilyen nem létezik, hogy egy gazdag apa nem ad pénzt a beteg csóró lányának gyógyszerre, aztán meg dicsekszik neki az új hajójával. Ha mégis, akkor az apa elmebeteg, de nem, ilyen nem létezik!
2023. ápr. 20. 14:05
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
16 nem csak az létezik, amit te el tudsz képzelni, jesszus de buta vagy. Ennél sokkal rosszabb esetek is vannak, gyere ki a buborékból vagy halgassál. Hallgatni arany
2023. ápr. 20. 15:08
 18/36 anonim válasza:
83%

16-os

Sajnos létezik ilyen. Hogy milyen lelki / érzelmi folyamatok befolyásolják az édesapát, azt látatlanban igen nehéz megmondani.

Ami biztos; az édes gyermekére pillanatnyi életszakaszában egyáltalán nem kíváncsi. Idővel ez változhat, de ehhez kell a lelkiismeret ébredése.

Mindenkinek van lelkiismerete, de sokan elnyomják, nem hallgatnak rá.

Én szerencsés lelkületűnek mondhatom magam, mert mindig túl tudtam tenni magam az ilyen problémákon.

Amit a kérdezőnek javasolni tudnék pillanatnyilag, az a távolságtartás.

Mivel minden egyes kapcsolatfelvétel "sebeket" ejt, és folyamatosan fenntartja, erősíti annak az érzetét, hogy nem kellek az édesapámnak (még egy vadidegennel is különbül bánik), ezért - még ha fájdalmas is - az elszakadást látom megoldásnak. Szerencsés esetben csak átmenetileg.

2023. ápr. 20. 15:11
 19/36 anonim ***** válasza:
88%
Olyan sajnos nyilván van, hogy nem kiváncsi az apa a gyerekére, nem segíti. Ha ez ráadásul egy olyan helyzetben történik, ahol a gyereke beteg, akkor ott annyira rossz a viszony, hogy nagyjából szóba állniuk is felesleges. De mégis, az apa beszámol hajóvásárlásról meg bécsi vacsoráról? Teljesen kretén dolog.
2023. ápr. 20. 15:23
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagy valószínűséggel az Édesanyádra emlékezteted Apádat, aki nem véletlenül vált el tőle, hanem amiatt mert nem jöttek ki egymással. Ez az attitűdje nemigen fog megváltozni. Megváltoztatni már senki nem fogja tudni Apád jellemét.
2023. ápr. 20. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!