Etikus elfogadnom a gazdag szüleim különféle támogatásait 28 évesen?
Utolsóval egyetértek.
Szülőként is.
Értelmetlennek érezném az igyekezetem javát, ha a gyermekem, akinek az életét könnyebbé szeretném tenni a saját lehetőségeim szerint, valami bűntudatszerű zavaros dolog miatt inkább elutasítaná ezt, és inkább teperne látástól mikulásig, hogy ő is felmutasson valamit.
Félre ne érts, nem céltalan henyélésnek örülnék a részéről. Hanem annak, ha a Lényeggel foglalkozhatna, ami számára akkor és ott fontos.
Ha tanulna még, akkor azzal.
Ha külf.re menne dolgozni/tanulni: megtehesse.
Ha családot alapítana, mert megtalálta az Igazit, akkor belevághasson.
Ne kelljen 10+ évet "fölöslegesen" gürcölnie valamiért, ami szerencséjére már meglesz, ha minden igaz.
Időt szeretnék nyerni neki, mert ez az, ami pótolhatatlan.
gondolom, innen jön a kérdés, egy mai kérdés egyik válaszából...
Lerí a válaszokból, meg a lepontozásokból, hogy mennyit ér a magyaroknak a szorgalom és a tudás (nem sokat), és mennyire becsülik az üljünk bele a készbe mentalitást... vegyél neki lakást, és akkor meg van oldva az élete, persze.
"a szorgalom és a tudás (nem sokat), és mennyire becsülik az üljünk bele a készbe mentalitást"
Tudod, én 18 éves korom óta dolgozom, iskola mellett is, két munkahelyen és azt mondom így lassan 11 év gürcölés után, hogy az ember kitörölheti a fenekét a szorgalommal meg tudással.
Inkább mondta volna valaki, hogy vesz nekem egy lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!