Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dolgozó, házas (v. Párkapcsola...

Dolgozó, házas (v. Párkapcsolatban) élő fiatalok! Van köztetek olyan, akinek kimondottan jómódúak (vagy egyenesen gazdagok) a szülei? Ti hogy élitek ezt meg? Szoktak segíteni benneteket anyagilag?

Figyelt kérdés
Főleg olyanok válaszát várom, akik maguk (szerényen) ugyan, de megélnek a keresetükből, a szüleik meg nagyon jól állnak anyagilag. Kimondottan az érdekelne, hogy lelkileg ezt hogy élitek meg. Nem szokott-e lelkiismeret-furdalásotok lenni, hogy a szülők tudtak támogatni az életkezdésnél (pl. lakás), míg más fiatal pároknak maguknak boldogulniuk?

2017. aug. 3. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

mi anyu örökölt lakásában élünk, de nem jómóduak a szüleim.

nincs lelkiismeretfurdalásom, miért lenne?

2017. aug. 3. 17:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Már ne haragudj de miért lenne lelkiismeret furdalásom mert a szomszéd Pistinek a szülei nem vettek lakást nekem meg igen. Mi közöm hozzá? Kinek vegyen apám ha nem a gyerekének? Miért vegyek fel hitelt ha volt más mód? Nem is értem a kérdést. Örültem a háznak és én is ugyanígy akarom majd a gyerekem segíteni. De engem nem érdekel hogy más kap valamit vagy nem, nem tartozik rám , lelkiismeret furdalásom meg nincs olyan miatt ami normál családban természetes hogy a gyerek segítve van.
2017. aug. 3. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem érzem rosszul magam miatta. Nekem jobb sors jutott másnak meg nem...ez van.
2017. aug. 4. 18:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hülyeség, mert másnak attól nem lesz jobb, de nekem néha szokott rossz érzésem lenni.

Ismerőseitek felé ti ezt hogy kommunikaljatok? Ha megkerdezik, hogy pl. "közösen vettünk fel hitelt a férjemmel"? Szerencsére e-mailben kérdezte, igy egyszerűen ignoráltam. De mit lehet mondani ilyenkor?

2017. aug. 7. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az igazságot mondod és kész. Az én szüleim tehetősek, kocsit is és házat is vettek nekem még mielőtt egyáltalán kapcsolatban lettem volna bárkivel is. Ilyenkor rajzolódik ki, hogy ki az igaz barát kb. és kin uralkodik el az irigység. Nem érzem magam emiatt rosszul, nem az én hibám, hogy másnak nincsen lehetősége valamire. Nem lopták a szüleim a vagyonukat, tisztességes emberek vagyunk és kész.
2017. aug. 7. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam hazudni , szóval azt mondanám ami az igazság.
2017. aug. 8. 06:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Én sem szoktam hazudni, de iszonyú zavarba jövök, ha ilyenekre kell válaszolnom. Mi köze hozzá, hogy közös tulajdonban vettük-e a férjemmel a házat, hitelt vettünk-e föl stb.? Nem is értem, hogy lehet ilyet kérdezni.

Az emberek irigyek, és annyira utálom, hogy amiatt irigyelnek, amiről nem tehetek. Sosem dicsekedtem az ilyen pénzes dolgokkal, gimiben sem, mégis voltak, akik éreztették velem, hogy elkényeztetett királykisasszony vagyok.

Egyébként sem a férjem, sem én nem keresünk különösebben jól. Megélünk belőle, de éppen hogy. Ezért nagyon furcsa érzés, hogy mégis olyan házban élünk, amire kb. soha az életben nem tudnánk összekaparni a rávalót. (Azért nem kacsalábon forgó palotára kell gondolni, de egy kényelmes új építésű társasházra.)

Mindegy, csak kíváncsi voltam, hogy más hasonló helyzetben élő ezt hogy éli meg. Az pozitív, hogy nektek nincs emiatt sz.r érzésetek. Remélem, egyszer nekem is elmúlik.

2017. aug. 18. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!