Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Etikus elfogadnom a gazdag...

Etikus elfogadnom a gazdag szüleim különféle támogatásait 28 évesen?

Figyelt kérdés
Nem burokban születtem a szüleim kemény munkával küzdötték fel magukat idáig. Viszont azzal kell szembesülnöm, hogy magamtól sosem tudnék belátható időn belül lakást vásárolni, és sok olyan más dolog van, amiben rájuk szorulok jelenleg. Sokszor elgondolkozom, hogy szabad-e a könnyebb utat választanom, lesz-e úgy valaki valaha belőlem, felnövök-e valaha, ha mindent elfogadok tőlük. Ugyanakkor sokszor azt is érzem, hogy őrültség lenne nemet mondani nekik, és hogy ez természetes, hiszen ők a szüleim. Melyik a helyes hozzáállás?
2020. okt. 13. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ilyen a családi mentalitás. Anyumék úgy vannak vele, hogy amíg tehetik, segítenek. Megdolgoztak ők is azért, amit elértek, így most nem kell nélkülözni, sőt, van annyi megtakarítás, hogy a tesómat és engem is tudnak belőle támogatni. Anno kaptunk egy lakást közösen a tesómmal, utána anyuék segítettek a testvéremnek új lakást venni, az én rezsimet a mai napig fizetik, pedig 30 vagyok. Sokszor mondtam már, hogy nem szükséges, mert most már simán ki tudom fizetni én is, de úgy vannak vele, hogy ha nekik nem hiányzik az a pénz, akkor miért ne? Ha lakást akarok venni, abba is bele fognak adni, amennyit tudnak. De nekem is természetes, hogy ha majd ők szorulnak akármilyen (nem csak anyagi) segítségre, akkor számíthatnak rám.

Ettől még úgy gondolom, hogy normális ember lettem, normális értékrenddel, tudok bánni a pénzzel is. Rendesen tanultam, dolgoztam/dolgozok, tehát kicsit sem érzem magam semmirekellőnek.

Én a saját gyerekeimet is majd ilyen szellemben szeretném nevelni.

2020. okt. 13. 20:36
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ó de mennyire fel sem merülne bennem ez a kérdés... egesz életemben azért éreztem magam rosszul, mert sajnos nagyon nem ilyen a helyzetem
2020. okt. 14. 07:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, ésszerű keretek között semmi gond nincs ezzel. A szülő is örül, ameddig támogatni tudja a gyeremkét. Nagy szerencséd van, hogy ebből a szempontból jobbak a lehetőségeid, hiszen a szüleid több mindent meg tudnak adni neked, mint amit a legtöbb átlag szülő tud.
2020. okt. 14. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!