Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan szülő-gyerek kapcsol...

Van olyan szülő-gyerek kapcsolat, ahol a szülő "pattintja le" a gyereket, nem a "gyerek" válik le (15-21 év között)? Miért?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 08:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
88%
Kezeltesd magad ember, durván pszichiátriai eset vagy. És nem a szüleid miatt aranyapám, gyárilag vagy selejt.
2023. ápr. 20. 10:28
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
20+ Jah, és ne strapáld magad, akinek kellett az már látta.
2023. ápr. 20. 10:36
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

22+

21-esnek is, elkéstél "aranyom", szokás szerint, nem tudtad megakadályozni, hogy kinyissam a számat.

Emlékszel? Ha én egyszer kinyitom a számat...

Ha én beszélni akarok, akkor fogok is. És még mindig van mit-tegyük hozzá sajnos.

Ez még csak egy apró szeletke volt a valóságból.

2023. ápr. 20. 10:39
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

23+ "Az üzenet szövege:

Senkit nem érdekel a kínod, fogd már fel"

És elhallgattatni sem tudsz.

ui: Már mondtam ma, hogy ne írkálj nekem privátot.

2023. ápr. 20. 10:45
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetne, hogy inkább saját kérdést írsz ki?
2023. ápr. 20. 11:04
 26/37 anonim ***** válasza:
97%

18-as, Avaly a felhasználónevem, és nem vagyok azonos a 19-essel :D, de semmi baj.

Az üldözési mánia elég súlyos méreteket ölthet, szóval azzal sem ártana foglalkoznod a pszichiátereddel.

2023. ápr. 20. 11:08
 27/37 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom hogy ez lepattintásnak számít-e, de én (és a férjem) az idén érettségiző gyerekünket 6000 km-re “küldjük” egyetemre.

Persze nem kötelező, ezért az idézőjel. Az ország ötlete, javaslata az enyém volt, a szakot a gyerek választotta.

Ha minden jól megy szeptembertől nem sokat látjuk, önálló életet kezd.

2023. ápr. 20. 11:25
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
nekem anyum volt kicsit ilyen igaz 19 voltam mar de valahogy meg otthon marados moduszban. nagyon joba vagyunk meg szeret de tudatta velem egyetem mellett nemartana elkoltozni :-D . lehet jot akart nemtudom...teny hogy nagyon anyus voltam otthon logtam sokat vegulis jot tett sajat labra allni .. de azer par evet maradtam volna meg a szarnyai alatt ha valszthattam volna
2023. ápr. 20. 11:33
 29/37 anonim ***** válasza:
58%

Engem eltartanak sokkal idősebben is, mert depressziós vagyok és egyedül életképtelen. Az utcán pánikrohamaim vannak, ki sem tudok már menni. Én akartam? Nem. De tudok változtatni? Nem, próbáltuk orvosolni gyógyszerekkel is, de nem változott semmi. Ha lepattintanának, akkor nem az utcára mennék munkát keresni, hanem leugrani valahonnan. Gondolom annak nagyon örülne mindenki. (Az más kérdés, hogy ez már nem történhetne meg, mert a lakás a nevemen van, de képletesen.)

Szerintem ezt a témát le lehet tudni annyival, hogyha valaki szülő lesz, az ilyen kockázatokat is vállalja. Mint azt is, hogyha pl Down-kóros lesz a gyerek, azt is megtartja és felneveli, nem fogja egy árvaház lépcsőjére lerakni. Ha szülő akar valaki lenni, főleg ebben a világban, akkor vállaljon minden nehézséget is. Semmi nem garantálja, hogy x év múlva neves ügyvéd/orvos/stb lesz a gyermek. Lehet beteg is, csavargó, kábszeres, fiatalon terhes és ezer más dolog. És az kinek a problémája? A szülő vállalt gyereket, nem? Nem csak úgy kibújt egy gyerek, hogy szia, itt vagyok. Akkor hajrá, nevelje és segítsen neki. 18 éves korában pedig elvileg megteheti, hogy lepattintja. Ha pár nap múlva holtan találnak rá egy sikátorban, gondolom a szülő nagyon örülne annak, épp úgy tervezte a lepattintást, nem?

2023. ápr. 20. 11:48
 30/37 A kérdező kommentje:
A 6000 km-es lehetoseg nem szamit. Nagy lehetoseg, a a gyerek nem óvodás, hogy ilyet kihagyjon.
2023. ápr. 20. 11:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!