Mit kérdezzek, hogy meg tudjam ő az apám vagy sem?
Ahol lakom egy nővel évek óta követjük egymást instán, én követtem be mert tudtam, hogy a férjének ugyanaz a vezetékneve, mint nekem. ( elég ritka név)
Viszont ő írt rám még 2 éve, hogy a férjét is így hívják stb.. elmeséltem neki, hogy én nem ismerem a vérszerinti apukámat, de ő megnyugtatott, hogy biztos nem lehet az ő férje az apám mert nem emlékszik anya nevére.
Viszont mindenki szerint nagyon hasonlítok a férfira, a nevünk is ugyanaz ( bár nem tudom hogy kaphattam meg egy olyan férfi nevét akivel soha nem találkoztam és nem maradt anyával), de anya meg nem beszél erről semmit nekem, mindig mondja hogy hagyjam ezt, a nevelőapám az én igazi apukám és felejtsem el a kérdéseimet.
Most találkozni fogok ezzel a nővel, mert valamiért mindig ír egy-egy szívet vagy hozzászólást nekem, és bár a találkozót én akartam, nem tudom mit mondjak neki. Ő 10000%-ban állitja hogy a férje nem az apám.
Ha a biológiai apa apasági nyilatkozatot tesz és beleegyezik a neve használatába, akkor elvileg lehet ugyanaz a nevetek.
De eléggé kizártnak tartom, hopgy bámilyen nö is egy félig alklami kapcsolatból ezt a nevet akarná a gyerekének.
Egyébként nagyon egyszerü, felveszed a kapcsolatot az adott férfivel és töle kérdezed meg. .
Anyukád a lehető legnagyobb hibát azzal követi el, ha nem beszél neked a biológiai apádról. Az én apám úgy halt meg, hogy gyökértelennek érezte magát, mert sosem mondta el neki az anyja, hogy ki az apja (Ő az anyja vezetéknevét viselte). Még nekem is lelki teher ez.
Kérdezz bármit ezektől az emberektől, a nagyon ritka vezetéknevűek - meggyőződésem - hogy valahol rokonok. Nekem is ritka vezetéknevem van, az országban vagyunk kb. 20-an és mind az ismerőseim. Van köztük olyan, ahol a gyerekek hasonlítanak a mieinkre.
Kérdezd meg, hol laktak régen, mit tudnak a vezetéknevetekről, mondd el őszintén, hogy mennyire szeretnéd megtalálni a biológiai apádat.
Ha a szül. akiv-ban nem kitalált név szerepel az apádnál, akkor én próbálkoznék ott is, ahol születtél, hátha megvan az apasági nyilatkozat, ha nem voltak házasok. Anyáddal is nagyon komolyan beszélgetnék, hogy megértse, neked ez mennyire fontos.
Elöször is milyen névröl van szó - ha Kovács István, akkor nem valószínü, ha Hollósfenyvesi Aladár mindkettötök neve, akkor eléggé.
Másrészt a teljes névtröl van szó, vagy csak a vezetéknévrök/keresztnévröl?
Harmadszor anyukád mit mond erre a konkrét emberre?
NEgyedszer mi van azanyakönyvi kivontodban?
" Rokonságban nem segít senki?"
A legtöbb esetben a rokoknság nem tud semmit a másik magánéletéröl, föleg arról nem, hogy ki egy gyerek apja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!