Szüleim elmaradtak de apám évek óta nem hajlandó elvállni anyám 2x indított válást de nem jelent meg apám. Na de viszont a házat régebben megvette az eszközkezelő akivel anyám kötött ingatlan vissza vásárlási megállapodást Ugyanúgy 50-50% a tulajdon?
Nem értem a kérdést.
Ha azt kérdezed, hogy ha csak anyád adta el a tulajdonrészét, akkor a másik fele apádé maradt-e? Ez esetben, igen.
Nem egészen, az első tárgyalást nem biztos, hogy lezajlik az alperes nélkül, bírói döntésen múlik.
Ha kiskorú van, nem is lehet egy tárgyalással elválni, és van bíró, aki ragaszkodik a békítőhöz is.
A második részt én sem értem annyira, de házasság alatt szerzett vagyon, közös.
"Nem egészen, az első tárgyalást nem biztos, hogy lezajlik az alperes nélkül, bírói döntésen múlik."
De, az alperesnek nem kell megejelennie, anélkül is elvalasztjak őket. De, régen is ez így volt, a szüleim 45 éve így váltak el.
Hiába írjatok még le 20an nálatok hogy volt, a válás bírói döntés.
Ha a bíró úgy dönt, bármeddig tologathatja a válást,hivatkozva bármire, mint ott is.
Baráti körömben 4 tárgyalás volt, pedig mindenki megjelent.
Tolta, tolta a bíró.
A ház még ha 1/1 anyudé is lett, ha ez már házasság alatt történt, akkor meg kell arról is egyezni. Viszi apu a felét, ha csak le nem mond róla.
#9 A bíró miért tologatná a válást? Ő is túl akar lenni a "melón".
Valószínűleg voltak ott egyéb körülmények (vagyonmegosztás, gyerekek stb.) ami miatt elhúzódott a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!