Mit tegyek?(több)

Figyelt kérdés

Apám az elmúlt fél évben folyton piszkál.Amikor válaszolok neki akkor a "hangnem" nem tetszik neki és elkezd ordítani velem.A testvéremet(ugyanannyi évesek vagyunk) bezzeg békén hagyja.Mit tegyek most azon a szinten van,hogy ha saját véleményt mondok akkor ordibál.Hogyan kezeljem?

16/L

tegnap 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan piszkál? Mivel? Miket mond? És miért ordibál?

Maradj nyugodt és tárgyilagos. Halkan és finoman kérdezd meg, hogy miért kiabál veled, talán haragszik valamiért?

tegnap 20:42
 2/8 A kérdező kommentje:
A szavaimat kiforgatja és a végén az lesz a vége hogy azt hallgatom miért neki van igaza.Amit még tudok és nagyon bánt hogy a hátam mögött elég szép szavakkal illet minden veszekedés után.Azt nem bírja elfogadni szerintem hogy lassan felnőtt leszek.Azt mondta miért nem tudok úgy beszélni vele mint amikor 5 éves voltam.
tegnap 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

csináld azt hogy mosolyogva helyeselsz neki h igazad van, pontosan, ahogy mondod, igen igen igen ,úgy úgy, na igen, jól látod, igazad van és kész

nem lesz kivel veszekednie nem fogja csinálni

tegnap 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Vagy próbáld ki, hogy úgy viselkedsz vele, mint egy 5 éves, hazamész, délután alszol, ha nem azt a pólót hozza be neked reggel, akkor hisztit rendezel, ha éhes vagy, akkor neki szólsz, hogy kaja kéne, de neeeeem, nem abban a tányérban, hanem a zöldben...
tegnap 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tesód is lány? Anyukádnak mondtad már? Ő mit szól hozzá vagy a testvéred?
tegnap 21:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem, a tesóm fiú egy időben őt is piszkálta de gyorsan leállt.

Anyám is tudja de ő se tud változtatni rajta mert apám nem látja be hogy ő miatta vagyok ilyen.A testvérem azt mondta ne foglalkozzak vele de elég nehéz ha direkt keresi a konfliktust.

tegnap 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Akkor fogadd meg a tesód tanácsát és ne törődj vele. Esetleg, ha elkezdi csinálni, menj oda anyudhoz. Ötletem sincs, h miért csinálja, de lehet nem ártana neki egy pszichológus, mielőtt tönkre tesz titeket.
tegnap 21:41
 8/8 anonim ***** válasza:
ez de ismerős. CSak ott egy anyuka mondta, hogy már nem olyan és nem úgy viselkedik a fia, mint amikor kicsi volt. Apukád nem tudja elfogadni, hogy lassan felnősz. Szerintem idővel menni fog neki, csak addig türelem. Csak feltételezem, hogy vannak bizonyos témák, amikre harap és ahol nem bírja a te véleményedet, lehet érdemes lenne ezeket kitapasztalnod és találni olyat, ahol elengeded a dolgot, most nem tudok csak olyannal példálózni, hogy mondasz valamit a szelektív szemétgyűjtésről és ő leordít, hogy az hülyeség eddig is elvolt nélküle a világ, akkor hagyd és mond, hogy elfogadod, hogy neki ez nem fontos, de neked igen, viszont nem akarod megbántani és emiatt inkább nem fogsz erről beszélni vele. Hátha akkor nem ordít le. Másrészt, ha szeretnél néha nem ordítós beszélgetést, akkor inkább maradj a kérdezésnél. A legtöbb ember szeret beszélni magáról a vele történtekről, és sajnos azt is el kell fogadni, hogy nem mindig lehet a szüleinkkkel értelmesen beszélni valamiről is..ilyenkor inkább kérdezz, hogy milyen napja volt, mennyi idő alatt sikerült beérnie a munkahelyére, fel szokta -e köszönteni abarátait, mikor vitte el anyádat utoljára vacsorázni blabla
ma 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!