Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Korrekt-e ha az ígéret ellenér...

Korrekt-e ha az ígéret ellenére nem engedik meg a 17 éves tesómnak a tetoválást a szüleim?

Figyelt kérdés

A tesóm öt éve kitalálta, hogy tetoválást akár, megtervezte a mintát(azóta igazítgatott rajta, bár inkább olyan jellegűek, hogy nyilván 12 éves kora óta jobban rajzol), meg ilyenek, majd előállt az ötlettel. Nyilván 12 évesnek nem engedték.

Akkor abban maradtak, hogy ha 17 évesen is akarja, addigra megcsinálja a nyelvvizsgát, magának fizeti és tud más érvet is mondani azon kívül, hogy tetszik, meg a motívum jelentése, akkor oké.

Na ez megtörtént, még mindig akarja a mintát, ki tudja magának fizetni, megvan a nyelvvizsga, van a szüleim szerint értelmes indok (az érzelmi és esztétikai indokon felül), de a szüleim mégse engedik neki. Konkrétan közölték vele, hogy amíg az ő házukban lakik, meg tőlük függ addig nem. És mivel nem jövőre végez, ez kb azt jelenti, hogy ha érettségi utáni nyár után elköltözik és magát tartja el, akkor is épphogy nem tölti be a húszat.

Nyilván a húgom ki van akadva, hogy nem tartották az ígéretet.

A szüleim meg nekem azt mondták, hogy ők amúgy sem akarták megengedni, de arra számítottak, hogy öt év alatt biztos meggondolja magát. És így, hogy mondták egy konkrét időpontot, könnyebb volt rövidre zárni a vitákat és könyörgéseket.

Én ebbe nem akarok beleszólni, de érdekel, hogy mi az általános vélekedés egy ilyen szituációról? Korrekt-e utólag az ígéretet nem betartani, és arra módosítani, hogy "addig nem, amíg az én kenyeremet eszed"?

tegnap 20:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%
Normális tetováló nem is csinál tetoválást 17 évesnek még szülői engedéllyel se nem véletlenül, éretlen még hozzá
tegnap 20:52
 2/26 anonim ***** válasza:
75%

Nem korrekt, de sok szülő csinálja ezt.

Nálunk mindig volt egy plusz "határidő" amire anyám kitolta kéréseimet.

"Majd, ha betöltöd a 18-at, majd ha befejezés a sulit, majd ha dolgozol, végül jött, amíg az én házamban laksz."

Igazából mire elköltöztem, már a fele dolog, amit kitaláltam ment a levesbe. Gondolom a szüleitek is erre várnak.

tegnap 20:57
 3/26 anonim ***** válasza:
94%

Tény, hogy 17 évesen szerintem korai tetováltatni, még kb. gyerek. Szóval azzal a résszel én se lennék okés.

Ettől függetlenül szerintem nem korrekt. Megígérték neki, és persze azt hitték, hogy elfelejti majd, de nem így lett, ők pedig tény, hogy megígérték. Ennyi erővel miért nem mondták azt, hogy ha majd felnőtt lesz és lesz önálló keresete, akkor majd megcsinálja?! Ezt kellett volna mondani 5 éve.

tegnap 20:57
 4/26 Socorro ***** válasza:
70%

Nem korrekt. Tisztesseges ember akkor igerget, ha adott esetben be is fogja tartani. (Most tekintsunk el a vis maior kategoriajatol, amikor valami kulso korulmeny hiusitja meg a dolgot. Pl. ha egy ukran apa megigerte 2020-ban a gyerekenek, h 2023-ban elviszi Olaszorszagba, de kitort a haboru, es behivtak katonanak, igy hiaba akarta, nem tudja betartani a szavat, mig le nem szerel.)

Szerintem gusztustalan igy trukkozni.

A lanyommal volt 16 eves koraban egy fogadasunk, ha negyes lesz felevkor toribol, befestetheti kekre a hajat. Nagyon rosszul ment neki az a felev, november vegen volt ket egyese, nem is almodtam, hogy kijavithatja. Kijavitotta.

Vertem a fejemet a falba, mert orultsegnek tartottam, de mondtam neki, hogy kot a szavam. Annyit probaltam meg, h elvittem a fodraszomhoz, aki elmeselte neki, mivel jar egy ilyen beavatkozas a hajata nezve. Meggondolta magat, egy kimeletesebb modszert es szint valasztott. :)

Orultem, mint majom a farkanak, de ha ragaszkodott volna hozza, engedtem volna neki, ahogy megigertem.

Zsarolni se szep szokas. (Es csak addig hatekony, mig fugg toluk. En ilyen helyzetben ezerrel kezdenek keszulni a lelepesre.) Szuleid nem lesznek nepszeruek a tesodnal, es igaza lesz.

tegnap 21:08
 5/26 anonim ***** válasza:
76%

17 évesen ygerek a tetováláshoz de 18 évesen már nem lesz az?

Semmi nem változik kb egy év alatt.

A szüleid segget csináltak a szájukból. Alány meg ha akar jövőre tetováltat.

tegnap 21:10
 6/26 anonim ***** válasza:
64%
Normális tetováló kiskorút nem tetovál hála istennek.
tegnap 21:11
 7/26 A kérdező kommentje:
#5 Nem tizennyolc éves kor volt a határ, hanem az "amíg az én kenyeremet eszed"... 18 évesen még nagyban 11. osztályos lesz...
tegnap 21:22
 8/26 anonim ***** válasza:
96%

Nem korrekt, és megértem a felháborodást, jogos. Viszont talán tényleg szerencsésebb, ha vár a tetoválással, hiszen ez egy életre szóló dolog, komoly döntés, ha később megbánja (és valszeg meg fogja bánni), akkor nagyon nehéz eltávolítani.

A kamaszkor egy átmeneti időszak az ember életében, általában amit ilyenkor gyerekfejjel kitalálunk, szeretünk, az nem marad velünk, kinőjünk, elfelejtjük, megbánjuk, megszabadulunk tőle. Ilyenkor nem szabad életre szóló döntéseket hozni.

tegnap 21:22
 9/26 anonim ***** válasza:
81%
(+ Ja és azt hozzátenném, hogy a szülőknek attól még engedniük kéne, hiszen megígérték. Más kérdés, hogy ilyen fiatal ügyfelet tényleg nem szoktak fogadni a tetováló szalonokban, és ennek megvan az oka. #8 voltam)
tegnap 21:37
 10/26 anonim ***** válasza:
70%
Nem korrekt. Nem tartották be ígéretüket és még hazugságnak is lehet ezt számítani mert tudták hogy úgysem fogják neki megengedni, csak azt remélték elfelejteti. Inkább mondták volna elejétől fogva hogy ami az ő házukban el nem csinálhat tetoválást. Ez szerintem sokkal korrektebb lett volna. Egyébként 1 év múlva úgyis megcsinálhatja magának mert nem kell már szülői engedély.
tegnap 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!