Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Korrekt-e ha az ígéret ellenér...

Korrekt-e ha az ígéret ellenére nem engedik meg a 17 éves tesómnak a tetoválást a szüleim?

Figyelt kérdés

A tesóm öt éve kitalálta, hogy tetoválást akár, megtervezte a mintát(azóta igazítgatott rajta, bár inkább olyan jellegűek, hogy nyilván 12 éves kora óta jobban rajzol), meg ilyenek, majd előállt az ötlettel. Nyilván 12 évesnek nem engedték.

Akkor abban maradtak, hogy ha 17 évesen is akarja, addigra megcsinálja a nyelvvizsgát, magának fizeti és tud más érvet is mondani azon kívül, hogy tetszik, meg a motívum jelentése, akkor oké.

Na ez megtörtént, még mindig akarja a mintát, ki tudja magának fizetni, megvan a nyelvvizsga, van a szüleim szerint értelmes indok (az érzelmi és esztétikai indokon felül), de a szüleim mégse engedik neki. Konkrétan közölték vele, hogy amíg az ő házukban lakik, meg tőlük függ addig nem. És mivel nem jövőre végez, ez kb azt jelenti, hogy ha érettségi utáni nyár után elköltözik és magát tartja el, akkor is épphogy nem tölti be a húszat.

Nyilván a húgom ki van akadva, hogy nem tartották az ígéretet.

A szüleim meg nekem azt mondták, hogy ők amúgy sem akarták megengedni, de arra számítottak, hogy öt év alatt biztos meggondolja magát. És így, hogy mondták egy konkrét időpontot, könnyebb volt rövidre zárni a vitákat és könyörgéseket.

Én ebbe nem akarok beleszólni, de érdekel, hogy mi az általános vélekedés egy ilyen szituációról? Korrekt-e utólag az ígéretet nem betartani, és arra módosítani, hogy "addig nem, amíg az én kenyeremet eszed"?

jan. 21. 20:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
45%
Nem korrekt, megígérték. És már 12 éves kora óta akarja így azt se mondhatják hogy ez egy fellángolás, és meg fogja bánni, mert már 5 éve szeretné. Illetve minél jobban ellenzik, annál jobban meg akarja csináltatni, és ha úgy van még módot is talál rá hogy titokban megcsináltassa szülői engedély nélkül
jan. 22. 01:16
 22/40 anonim ***** válasza:
87%
20 mer 18 évesen mi változik? Akkor jön a hülye duma "amíg az én házamban laksz" 😆.
jan. 22. 02:38
 23/40 anonim ***** válasza:
15%

" így azt se mondhatják hogy ez egy fellángolás, és meg fogja bánni"

Hányszor volt ez téma az elmúlt 5 évben? Kétlem, hogy két éve, tavaly, és fél éve is még ígérgették, és most hirtelen nem.

És nem, az egyáltalán nem biztos, hogy 5-10 év múlva is akarni fogja a kamasz kori elképzelését. Semmi nem múlik 1 éven. Várjon egy kicsit.

jan. 22. 02:38
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

" titokban megcsináltassa szülői engedély nélkül"

AKkor az a szalon bezárhatja a kapuit. Nem fogják megkockáztatni.

jan. 22. 02:39
 25/40 anonim ***** válasza:
74%

Amúgy mekkora nintáról van szó? Telihátas? Kis minta a csuklóra? Később ha megbánná el tudná takartatni/távolítattni?

Nekem is volt olyan minta amire fél - 1 év után ránéztem és mondtam, hogy ahh mégse tetszik annyira. De aki 5 éve kitart a mintánál és nem változik a véleménye, és a szüleid megígérték akkor meg kéne engedniük neki! Ahogy betölti a 18-at már mennék is csináltatni, szerintem ezért otthonról nem dobnák ki, levakarni meg nem tudnák róla.

Mindig is utáltam amikor anyámék ezzel a dumával jöttek.

jan. 22. 03:28
 26/40 anonim ***** válasza:
57%
#8 nekem 8 éven át megvolt a konkrét minta, de azóta nagyon örülök, hogy végül nem csináltattam meg! Pedig még egy tetoválóhoz is eljutottam és leadtam, hogy szerkessze meg rendesen... (kicsit döntött kép volt, azt kellett volna olyan helyzetben megrajzolni ahogy rám került volna)
jan. 22. 03:41
 27/40 anonim ***** válasza:
34%

25 év alatt szerintem nem szabadna tetováltatni rengeteg fiatalt ismerek aki megbánta és jelentős részük éppen eltüntetésért fizet ami nagyon hosszú és drága folyamat, nem mellesleg borzalmasan is fáj.

Persze olyan is van aki pénz híján beletörődött

Fő ok hogy 25 éves korig formálodik ember izlése személyisége, teljesen más ember lesz

jan. 22. 06:29
 28/40 anonim ***** válasza:
75%
Ugyis meg fogja csinaltatni, ahogy betolti a 18-at. Aztan ra fog jonni, hogy a szuleitek szavahihetetlen emberek, es mindent a hatuk mogott fog csinalni. Megbizni sem fog bennuk, es ahogy a korulmenyek engedik, ugy el fog huzni otthonrol, hogy vissza sem fog nezni.
jan. 22. 07:18
 29/40 anonim ***** válasza:
21%
Szüleid nevelik még, szóval ő szabályaik szerint kell élnetek. Sajnálom, hogy átejtették, lehettek volna vele őszintek is, de ez van. Majd érettségi után megcsináltatja.
jan. 22. 07:18
 30/40 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván nem korrekt. Hazudtak, azért nem egy ötévesről van szó, akit át lehet ejteni.

Teljesen érthető, ha a bizalom hosszú távon megtörik, én is megéltem ezt.

jan. 22. 07:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!