Korrekt-e ha az ígéret ellenére nem engedik meg a 17 éves tesómnak a tetoválást a szüleim?
A tesóm öt éve kitalálta, hogy tetoválást akár, megtervezte a mintát(azóta igazítgatott rajta, bár inkább olyan jellegűek, hogy nyilván 12 éves kora óta jobban rajzol), meg ilyenek, majd előállt az ötlettel. Nyilván 12 évesnek nem engedték.
Akkor abban maradtak, hogy ha 17 évesen is akarja, addigra megcsinálja a nyelvvizsgát, magának fizeti és tud más érvet is mondani azon kívül, hogy tetszik, meg a motívum jelentése, akkor oké.
Na ez megtörtént, még mindig akarja a mintát, ki tudja magának fizetni, megvan a nyelvvizsga, van a szüleim szerint értelmes indok (az érzelmi és esztétikai indokon felül), de a szüleim mégse engedik neki. Konkrétan közölték vele, hogy amíg az ő házukban lakik, meg tőlük függ addig nem. És mivel nem jövőre végez, ez kb azt jelenti, hogy ha érettségi utáni nyár után elköltözik és magát tartja el, akkor is épphogy nem tölti be a húszat.
Nyilván a húgom ki van akadva, hogy nem tartották az ígéretet.
A szüleim meg nekem azt mondták, hogy ők amúgy sem akarták megengedni, de arra számítottak, hogy öt év alatt biztos meggondolja magát. És így, hogy mondták egy konkrét időpontot, könnyebb volt rövidre zárni a vitákat és könyörgéseket.
Én ebbe nem akarok beleszólni, de érdekel, hogy mi az általános vélekedés egy ilyen szituációról? Korrekt-e utólag az ígéretet nem betartani, és arra módosítani, hogy "addig nem, amíg az én kenyeremet eszed"?
" így azt se mondhatják hogy ez egy fellángolás, és meg fogja bánni"
Hányszor volt ez téma az elmúlt 5 évben? Kétlem, hogy két éve, tavaly, és fél éve is még ígérgették, és most hirtelen nem.
És nem, az egyáltalán nem biztos, hogy 5-10 év múlva is akarni fogja a kamasz kori elképzelését. Semmi nem múlik 1 éven. Várjon egy kicsit.
" titokban megcsináltassa szülői engedély nélkül"
AKkor az a szalon bezárhatja a kapuit. Nem fogják megkockáztatni.
Amúgy mekkora nintáról van szó? Telihátas? Kis minta a csuklóra? Később ha megbánná el tudná takartatni/távolítattni?
Nekem is volt olyan minta amire fél - 1 év után ránéztem és mondtam, hogy ahh mégse tetszik annyira. De aki 5 éve kitart a mintánál és nem változik a véleménye, és a szüleid megígérték akkor meg kéne engedniük neki! Ahogy betölti a 18-at már mennék is csináltatni, szerintem ezért otthonról nem dobnák ki, levakarni meg nem tudnák róla.
Mindig is utáltam amikor anyámék ezzel a dumával jöttek.
25 év alatt szerintem nem szabadna tetováltatni rengeteg fiatalt ismerek aki megbánta és jelentős részük éppen eltüntetésért fizet ami nagyon hosszú és drága folyamat, nem mellesleg borzalmasan is fáj.
Persze olyan is van aki pénz híján beletörődött
Fő ok hogy 25 éves korig formálodik ember izlése személyisége, teljesen más ember lesz
Nyilván nem korrekt. Hazudtak, azért nem egy ötévesről van szó, akit át lehet ejteni.
Teljesen érthető, ha a bizalom hosszú távon megtörik, én is megéltem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!