Korrekt-e ha az ígéret ellenére nem engedik meg a 17 éves tesómnak a tetoválást a szüleim?
A tesóm öt éve kitalálta, hogy tetoválást akár, megtervezte a mintát(azóta igazítgatott rajta, bár inkább olyan jellegűek, hogy nyilván 12 éves kora óta jobban rajzol), meg ilyenek, majd előállt az ötlettel. Nyilván 12 évesnek nem engedték.
Akkor abban maradtak, hogy ha 17 évesen is akarja, addigra megcsinálja a nyelvvizsgát, magának fizeti és tud más érvet is mondani azon kívül, hogy tetszik, meg a motívum jelentése, akkor oké.
Na ez megtörtént, még mindig akarja a mintát, ki tudja magának fizetni, megvan a nyelvvizsga, van a szüleim szerint értelmes indok (az érzelmi és esztétikai indokon felül), de a szüleim mégse engedik neki. Konkrétan közölték vele, hogy amíg az ő házukban lakik, meg tőlük függ addig nem. És mivel nem jövőre végez, ez kb azt jelenti, hogy ha érettségi utáni nyár után elköltözik és magát tartja el, akkor is épphogy nem tölti be a húszat.
Nyilván a húgom ki van akadva, hogy nem tartották az ígéretet.
A szüleim meg nekem azt mondták, hogy ők amúgy sem akarták megengedni, de arra számítottak, hogy öt év alatt biztos meggondolja magát. És így, hogy mondták egy konkrét időpontot, könnyebb volt rövidre zárni a vitákat és könyörgéseket.
Én ebbe nem akarok beleszólni, de érdekel, hogy mi az általános vélekedés egy ilyen szituációról? Korrekt-e utólag az ígéretet nem betartani, és arra módosítani, hogy "addig nem, amíg az én kenyeremet eszed"?
Nyilván nem korrekt, de total érthető, hiszen valóban addigra el is felejthette volna a gyerek.
Nem Magyarországon élek, nalunk 16 évesen szülői engedéllyel csináltathat tetoválást a gyerek -így az enyém is megkaphatta eztán születésnapjara, bár én akkor is baromsagnak tartottam és ma is annak tartom.
Miért engedi meg a szülő hogy összefirkálja a gyermeke az egész testét?
Szülő feladata megvédeni a saját hülyeségétől a gyereket
Jaj, ezt ismerem. Nálunk is állandóan csak az ígérgetés ment, amiből soha semmi nem lett.
Tudod mit értek el vele nagyjából már 13-14 éves koromra? Hogy azt sem hittem el, amit kérdeztek, mert az összes "ígéretük" egy hazugság volt.
A tesód várja meg a 18-at, aztán megcsináltathatja szülői engedély nélkül is - az más kérdés, hogy anyádék meg mondhatják azt, hogy akkor lehet dolgozni és költözni.
Bár magam nem vagyok tetováláspárti, de a nem öncélú, szép, és jelentéssel bíró tetoválások tetszenek ( máson).
Egy kikötésem lenne ebben az esetben, ha alá kell még írnom: hogy olyan helyen legyen, ami nem látszik ki a menyasszonyi ruhából.
A kérdésben leírt konkrét helyzetben, (mivel tiniként ugyanezt más dolgokkal átéltem) a lánynak adok igazat.
18 éves koráig én sem engedném. Aztán megmutatnám neki ezt a videót:
Utána az ő döntése lenne, de az lehet, hogy költözéssel járna...
"Egy kikötésem lenne ebben az esetben, ha alá kell még írnom: hogy olyan helyen legyen, ami nem látszik ki a menyasszonyi ruhából."
Ez de kibaaszott nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!