Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik sokan, hogy...

Miért hiszik sokan, hogy egyszerű gazdagok gyerekének lenni?

Figyelt kérdés

Szüleim gazdagok, Apámnak nagy cége van. Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, majd öröklök mindent de nagyon nincs így. Elvárás volt felém, hogy csak a cégvezetés lehet a jövőm. Dobos szerettem volna lenni, de sose engedték, gáncsoltak benne. Mivel Apám megmondta, hogy tesz róla, hogy engem sehova ne vegyenek fel dolgozni, ezért a cégén kívül másra nem is gondoltam. Egyetemre nem mentem, nem támogatták, mert minek, ott a cég, ahhoz nem kell diploma, Apámnak sincs. A cégben egy senki vagyok, Apám úgymond kisfőnöke, de minden jog nélkül. Pl elvárja, hogyha utasítást adok az embereknek, akkor azt kell mondanom, hogy Apám üzeni, Apám utasít, Apám mondja. Mert szerinte én egy senki vagyok, akinek még nincs joga, hogy önállóan utasításokat osztogasson. Ha e-mailben dolgozom, akkor is Apám fiókját kell használnom és a nevében levelezni, sajátom nem lehet a cégben. Szerintem ez nagyon gáz!

Gondolkodom, hogy eljövök onnan, de Apám megmondta, hogy akkor 0 forinttal a zsebemben fogok az utcára kerülni. De lehet, hogy az is jobb. A fizetésemet is úgy adja, mint amikor 10 évesen zsebpénzt adott kb. Nem mint egy felnőtt embernek. Folyamatosan azt mondja, hogy én ezzel kijárom a ranglétrát! Pedig nekem az jobb lenne, ha tényleg azt járnám és az emberek között dolgoznék egyszerű munkásként, mint ez a kifutófiú szerep. Azt viszont nem engedi, mert az ő fia nem fog a melósok között dolgozni, elég volt, hogy ő onnan indult, ahogy fogalmaz.

Lépjek le a francba pénz nélkül külföldre vagy mit tennétek a helyemben? Apám a céget sose fogja elengedni, ez csak duma, ismerem. A halálos ágyán is parancsokat fog osztogatni, jelenleg 60 éves sincs amúgy. Ezt még 20-30 évig csinálni semmi kedvem. Majd 50 évesen is Apám üzenetei továbbítom az embereinek?

Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, mert bár a szüleim soha nem adtak pénzeket nekem, nincs semmi luxustárgyam, de egyszer ugye a cég az enyém lesz, azzal a pénz is. Még panaszkodni se tudok senkinek a jelen helyzetemben, mert mosolyognak csak, hogy jólvan jólvan, de te nemsokára gazdag leszel, micsoda problémák és legyintenek.

2023. ápr. 14. 09:26
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
63%
igen, menj külföldre. nem tudsz összekaparni akár 1000 eurót kezdésnek. eladod a géped vagy valamid. amúgy jól látod apád még a halálos ágyán is dirigálni fog. am meg, hogy nem engedtek hobbit, egyetemre abszolút szűklátókörüség
2023. ápr. 14. 19:23
 22/35 anonim ***** válasza:
68%
#14 nem, nem boldogít a pénz, ezt csak az hiszi, akinek nincs
2023. ápr. 14. 19:29
 23/35 anonim ***** válasza:
70%
Maximum téged nem 😃😃😃
2023. ápr. 14. 22:51
 24/35 anonim ***** válasza:
77%
Nálad van egy sokkal hátrányosabb kategória: az elvált anyukák kisgyerekkel. Ebből a kazegóriából van pár ismerősöm és ők is fel tudtak állni támogatás nélkül, sőt még egy gyerekről is gondoskodni mellette.
2023. ápr. 14. 23:46
 25/35 anonim ***** válasza:
18%
#23 ha már eleve abba születtél bele hogy van pénz, ugyan magyarázd már el mitől leszel boldog? az a normál állapot. minden cuccod megvan ami kell, bármikor vehetsz másikat, de egy idő múlva ebben már semmi örömöd nincs. a küzdelem tesz boldoggá, amikor eléred a célod. és vannak azok a boldogságok amiket nem tudsz megvenni, ezt mindenki atéli amikor először lesz szerelmes, születik meg a gyereke. vagy tudod mit, amikor megnéz egy napfelkeltét.
2023. ápr. 15. 08:31
 26/35 anonim ***** válasza:
81%
Igazából azért kisebb gond jól szituált családban effélékkel vergődni, mint élni a NAGYBETŰS ÉLET cudar realitásait. Az ilyen "pénz nem boldogít"-ra szoktam mondani, hogy azért jobb egy Porschéban ülve sírdogálni, mint a tömött BKV buszon állva nevetgélni :D
2023. ápr. 15. 08:40
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

25! " a küzdelem tesz boldoggá, amikor eléred a célod"

Nem mondom, hogy ebben is nincs igazság, de sose felejtsük el, hogy nem lehet általánosítani. Annyiféle személyiségjegyekkel rendelkezünk, hogy ez sem mindenkire igaz. Én is szeretem a sikerélményt, de ha a kitűzött célomat könnyedén elérem, azért azt nem fogom bánni ;)

2023. ápr. 15. 08:42
 28/35 anonim ***** válasza:
27%
Azért egy Porschében ülve is lehetsz magányos. a pénzen vett nőid, barátaid sem igaziak. a sok csillogás belül nagyon üres
2023. ápr. 15. 09:15
 29/35 anonim ***** válasza:
63%
26, nagyon anyagias vagy és korlátolt. Én is gazdagon nőttem fel, de tömött BKV busszal járok dolgozni, és jól érzem ott magam. Az autók egyáltalán nem érdekelnek.
2023. ápr. 15. 11:24
 30/35 anonim ***** válasza:
75%

És mik azok a kihívások amik boldoggá tesznek?:) azok ingyen vannak?

Amúgy a boldogság/hangulat nyilván nem csak a pénztől függ, de ha azt hazudod hogy a pénz nem tesz mindent elérhetővé, függetlenebbé és nem teszi az életet sokkal könnyebbé, akkor vagy nem vagy elég gazdag vagy szimplán ezzel nyugtatod magadat amiért nem tudsz megbékélni magaddal és szeretsz mártírkodni.

Amúgy pénzből lehet venni macskát, kutyát vagy költözz ki balira amíg nem tanulsz meg boldog lenni. Nincs akadály előtted és ez lehetne egy igazi kihívás is az életedben😊

2023. ápr. 15. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!