Miért hiszik sokan, hogy egyszerű gazdagok gyerekének lenni?
Szüleim gazdagok, Apámnak nagy cége van. Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, majd öröklök mindent de nagyon nincs így. Elvárás volt felém, hogy csak a cégvezetés lehet a jövőm. Dobos szerettem volna lenni, de sose engedték, gáncsoltak benne. Mivel Apám megmondta, hogy tesz róla, hogy engem sehova ne vegyenek fel dolgozni, ezért a cégén kívül másra nem is gondoltam. Egyetemre nem mentem, nem támogatták, mert minek, ott a cég, ahhoz nem kell diploma, Apámnak sincs. A cégben egy senki vagyok, Apám úgymond kisfőnöke, de minden jog nélkül. Pl elvárja, hogyha utasítást adok az embereknek, akkor azt kell mondanom, hogy Apám üzeni, Apám utasít, Apám mondja. Mert szerinte én egy senki vagyok, akinek még nincs joga, hogy önállóan utasításokat osztogasson. Ha e-mailben dolgozom, akkor is Apám fiókját kell használnom és a nevében levelezni, sajátom nem lehet a cégben. Szerintem ez nagyon gáz!
Gondolkodom, hogy eljövök onnan, de Apám megmondta, hogy akkor 0 forinttal a zsebemben fogok az utcára kerülni. De lehet, hogy az is jobb. A fizetésemet is úgy adja, mint amikor 10 évesen zsebpénzt adott kb. Nem mint egy felnőtt embernek. Folyamatosan azt mondja, hogy én ezzel kijárom a ranglétrát! Pedig nekem az jobb lenne, ha tényleg azt járnám és az emberek között dolgoznék egyszerű munkásként, mint ez a kifutófiú szerep. Azt viszont nem engedi, mert az ő fia nem fog a melósok között dolgozni, elég volt, hogy ő onnan indult, ahogy fogalmaz.
Lépjek le a francba pénz nélkül külföldre vagy mit tennétek a helyemben? Apám a céget sose fogja elengedni, ez csak duma, ismerem. A halálos ágyán is parancsokat fog osztogatni, jelenleg 60 éves sincs amúgy. Ezt még 20-30 évig csinálni semmi kedvem. Majd 50 évesen is Apám üzenetei továbbítom az embereinek?
Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, mert bár a szüleim soha nem adtak pénzeket nekem, nincs semmi luxustárgyam, de egyszer ugye a cég az enyém lesz, azzal a pénz is. Még panaszkodni se tudok senkinek a jelen helyzetemben, mert mosolyognak csak, hogy jólvan jólvan, de te nemsokára gazdag leszel, micsoda problémák és legyintenek.
Ha ott hagysz mindent, valószínűleg apud ki tagadhat ha ilyen a hozzáállása.
Hány éves vagy? mi az ami még érdekel a doboláson kívül? Sajnos dobolásból csak akkor tudnál megélni ha egy sikeres pénztermelő zenekarba játszol. Az pedig több év.
Sosem értettem hogy azok akik céget örökölhetnek, miért akarnak inkább valami büfé szakra menni vagy olyan szakmát csinálni amivel nem keresnek ( így nyilván mindig kelleni fog a plussz pénz a szülőktől) ahelyett hogy felnézne arra amit felépítettek. Szerinted apukád kiért dolgozta ki a beléd hogy sikeres legyen? Miattad, hogy nektek meglegyen minden és te megkapd a legjobb dolgokat az életben. Dobolni meg tudsz majd hobbiból is, másra tényleg úgy sem jó és azért bánik veled gyerekként mert még úgy gondolkozol mint egy lázadó tini.
Biztos apukádnak is rossz hogy te csak ellenkezel, nem is vagy büszke rá, és inkább lennél csöves ezek szerint mintsem kicsit is vennéd a fáradságot és szívvel, szeretettel megpróbáld legalább meglátni azt amit apukád neked (is) felépített. Tisztelet és alázat….legalább próbáld meg…
Senki nem mondja hogy könnyű, de nem csak a te helyzeted van, és igen is a pénz boldogít és nagyon sok mindent megold…hidd el nem olyan vicces 15 évesen elkezdeni dolgozni és lemondani csomó mindenről.
Ha vetted a fáradságot hogy türelmesen és alázattal fordulj felé és a munkához, és még mindig nem szeretnéd átvenni a céget, akkor beszéld meg vele hogy dolgozol nàla ugyanúgy mint a többi munkás, cserébe választasz egy egyetemet ( olyat válassz amivel jól fogsz tudni megélni és nem kell majd apukádtól semmi, illetve ami kicsit érdekel is azért ) egyetemen úgy is sokat fogsz még tanulni, bár az életről inkább akkor fogsz többet tanulni ha beállsz a munkásokhoz, mert az egyetem nem az életre készít fel sajnos.
Nekem vannak gazdag családból jövő barátaim.
Hiába próbálják a szülők normálisan nevelni őket, úgyis az a vége mindig, hogy alájuk raknak mindent. :D Alád is raknának egy céget, az csak egy dolog, hogy neked ez nyűg és nem akarod, de még ők is szaharul csinálják.
Egyik barátomra is céget akarnak hagyni, de legalább seggbe lett rúgva, hogy az ahhoz kapcsolódó szakmát végezze el, és kezdjen el szépen dolgozni benne... :D Lerí, hogy nem lesz olyan jó cégvezető és szakember, mint az apja, de a szülők így jobban alszanak este.
Nagyon sajnálom, hogy nem engednek a saját álmaidban kibontakozni, de gondolom ha kaptál is beszólást a "könnyű" életedre, akkor az emiatt volt. Sokan kényszerülnek otthonról ilyenek miatt "elmenekülni", dolgozni, albérletbe menni, mellette tanulni. Te még nem jutottál el idáig, talán azért, mert így neked is kényelmesebb. De akkor meg ne várd már, hogy sajnáljanak.
"De Apám nem engedi a fizikai munkát, ő se szokott “lealacsonyodni” az embereihez, magas lóról beszél velük, mert tudják ki a főnök. "
Az a cég ezzel a mentalitással vesztésre van ítélve. Egy arrogáns scheggfej mellett csak addig maradnak meg az emberek, amíg jól megfizeti őket. De nem lesznek lojálisak és nem fognak mellétek állni egy nehezebb periódusban. Én anno apám mellett dolgozva totál együttdolgoztam a többiekkel és MUNKATÁRS-ként kezeltük őket, nem rabszolgaként. Még a takarítónőt is, hisz az ő munkája is fontos része volt a működésünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!