Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik sokan, hogy...

Miért hiszik sokan, hogy egyszerű gazdagok gyerekének lenni?

Figyelt kérdés

Szüleim gazdagok, Apámnak nagy cége van. Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, majd öröklök mindent de nagyon nincs így. Elvárás volt felém, hogy csak a cégvezetés lehet a jövőm. Dobos szerettem volna lenni, de sose engedték, gáncsoltak benne. Mivel Apám megmondta, hogy tesz róla, hogy engem sehova ne vegyenek fel dolgozni, ezért a cégén kívül másra nem is gondoltam. Egyetemre nem mentem, nem támogatták, mert minek, ott a cég, ahhoz nem kell diploma, Apámnak sincs. A cégben egy senki vagyok, Apám úgymond kisfőnöke, de minden jog nélkül. Pl elvárja, hogyha utasítást adok az embereknek, akkor azt kell mondanom, hogy Apám üzeni, Apám utasít, Apám mondja. Mert szerinte én egy senki vagyok, akinek még nincs joga, hogy önállóan utasításokat osztogasson. Ha e-mailben dolgozom, akkor is Apám fiókját kell használnom és a nevében levelezni, sajátom nem lehet a cégben. Szerintem ez nagyon gáz!

Gondolkodom, hogy eljövök onnan, de Apám megmondta, hogy akkor 0 forinttal a zsebemben fogok az utcára kerülni. De lehet, hogy az is jobb. A fizetésemet is úgy adja, mint amikor 10 évesen zsebpénzt adott kb. Nem mint egy felnőtt embernek. Folyamatosan azt mondja, hogy én ezzel kijárom a ranglétrát! Pedig nekem az jobb lenne, ha tényleg azt járnám és az emberek között dolgoznék egyszerű munkásként, mint ez a kifutófiú szerep. Azt viszont nem engedi, mert az ő fia nem fog a melósok között dolgozni, elég volt, hogy ő onnan indult, ahogy fogalmaz.

Lépjek le a francba pénz nélkül külföldre vagy mit tennétek a helyemben? Apám a céget sose fogja elengedni, ez csak duma, ismerem. A halálos ágyán is parancsokat fog osztogatni, jelenleg 60 éves sincs amúgy. Ezt még 20-30 évig csinálni semmi kedvem. Majd 50 évesen is Apám üzenetei továbbítom az embereinek?

Mindenki azt hiszi milyen jó nekem, mert bár a szüleim soha nem adtak pénzeket nekem, nincs semmi luxustárgyam, de egyszer ugye a cég az enyém lesz, azzal a pénz is. Még panaszkodni se tudok senkinek a jelen helyzetemben, mert mosolyognak csak, hogy jólvan jólvan, de te nemsokára gazdag leszel, micsoda problémák és legyintenek.

2023. ápr. 14. 09:26
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
83%

Apád elég buta ember, mert a ranglétrát akkor kellett volna

a cégnél kijárnod,miután el végeztél a cég témájához kapcsolódó

főiskolát,egyetemet legalább.Persze ez se lett volna szükséges,

ha anélkül is jól el tudnád vezetni, és apád nem ilyen

irányításmániás.Nem tudom hány éves vagy, de nem kellett volna hagynod

hogy apád mondja meg mit csinálj.Amúgy meg idővel úgyis

rá fog jönni,hogy neked csinálja a céget, ki másnak?

Nagyon sok ilyen második generációs cégbuktát látok,

legtöbbször az örökösök teljesen alkalmatlanok

a megörökölt cég vezetésére,mert elkényeztett kis nudlik.

De van olyan is mikor a cégvezető ilyen mint a te faterod is.

Neked el kell dönteni hogy a biztonságot választod,

de beleszólás nélküli csicskaként,vagy a szabadságot,

annak minden kihívásával együtt.Mondjuk iskola nélkül

erre elég kevés esélyed van.Valamilyen végzettség

ezért kell,ha csak egy szakmunkás, akkor az.

De semmivel csak betanított melós tudsz lenni,pénz nélkül.

2023. ápr. 14. 09:33
 2/35 anonim ***** válasza:
94%
Anno az én apám is ilyen volt és pont így viselkedett velünk, gyerekeivel, mint cégtulaj. Modnjuk engemet egy Porschéval azért ott tudott tartani :D
2023. ápr. 14. 09:43
 3/35 anonim ***** válasza:
25%

"Lépjek le a francba pénz nélkül külföldre vagy mit tennétek a helyemben?"

Én elfogadnám a sorsom! Az élet amúgy sem tud mindent megadni, valamilyen szinten kompromisszumot kell kötni. Ha nem ezt csinálnád, akkor sem tehetnél meg mindent, + akkor meg máshol parancsolnának. Viszont a stílusával valóban vannak bajok. Erről a fenyegetőzésről leszokhatna már. Testvéred van? Ha nincs testvéred, én annyiból megértem őt, hogy kire hagyja akkor rá a céget, ha nem rád?

Azt ne sajnáld, hogy nem dolgozhatsz egyszerű emberként máshol, mert akkor nem csak egyvalaki aláz mert, hanem enyhe túlzással akár a fél cég....

Amikor azt írtad, hogy apád nevében kell üzenned... Nem lehet, hogy csak azért mert nem tanultál még úgy bele? És ezért nincs még saját emailed. Vagy, hogy azt kell mondanod, hogy Apám üzeni.... Mi van akkor, hogy ha ez azért van, mert még nincs amúgy sem akkora tekintélyed, hogy egymagad komolyan vegyenek. Tudom ez sértőn hangzik, nem is azért mondom, hogy én is bántsalak, de valószínűleg fiatal vagy. Én legalábbis annak képzellek el. Sajnos vannak olyan begyöpösödött idősebb kollégák akik azt vallják, hogy fiatal suhancok nekem ne parancsoljanak. Te gondolom még, nem sok tapasztalattal rendelkezel, és ezért kell úgy fogalmaznod, hogy nem te hanem édesapád üzeni, szóval vegyék tényleg komolyan.

A másik meg, hogy hobbid is szabályozza? mert végül is hobbiból szerintem dobolhatnál. Abba tényleg nem szólhat bele, hogy mit csinálsz szabadidődben.

2023. ápr. 14. 09:55
 4/35 anonim válasza:
80%
Próbálok empatikus lenni, tényleg, ez egy nagyon megható történet. Esetleg a filmjogok nem eladók? :D
2023. ápr. 14. 09:57
 5/35 anonim ***** válasza:
22%

Utolsó,a legtöbb helyen ahol a tulaj gyereke a kisfőnök,

szerinted mernek ilyet mondani hogy ne szóljon be nekik?

Hát szólhat,csak másnap már az utcán találja magát sajnos.

Férjeméknél pont ebből van mindig konfliktus.

A kis hülye picsa lánya a főnöknek,aki életében sehol máshol nem dolgozott,

be lett rakva vezetőnek, fizetős egyetemre járt, de olyan buta,

hogy a telefont nem meri fel venni ha angolul kell bele szólni..

A kis érettségizett irodista alkalmazott beszél angolul.. :-D

és a főnök persze nem látja be,hogy az ő gyereke soha nem

lesz alkalmas vezetői posztra..Hány ilyen van, istenem.

És olyan is hogy a gyerekek inkább elnézik hogy csődbe megy

a cég,mert az apjuk nem enged beleszólást semmibe,

és nagyon rossz viszonyban vannak vele,mert soha

nem volt jó apjuk,csak a pénzt hajszolta egész életében.

És utána azzal kompenzál hogy benyomja őket a cégbe,

de ne mad nekik semmiben szabad kezet,és mindenbe beleugat.

2023. ápr. 14. 10:03
 6/35 anonim ***** válasza:
8%
3-nak írtam. :-)
2023. ápr. 14. 10:04
 7/35 anonim ***** válasza:
91%
Az én környezetemben is volt/van ilyen. A gyerek még csak két éves volt, és tulajdonjogot kapott a cégben. Ott az egyetemet nem tiltották, de kötelezték, hogy csak xy egyetemre mehet. A srác most 23 éves, és pár éve szóba se áll az apjával. (De neki legalább ott a diploma, mint előny..)
2023. ápr. 14. 10:26
 8/35 anonim ***** válasza:
69%

Erről eszembe jutott az a meme, hogy a csávó zokog a vízben ülve, hogy meg fog fulladni, közben meg csak bokáig ér a víz. Na ez vagy te. Átveszed a céget, aztán pedig úgy vezeted, ahogy akarod, annyi időt szánsz a hobbidra, amennyit akarsz.

Egyébként meg van választásod, vagy apád cégében mártírkodsz, vagy 0-ról elindulsz másik irányba, mint az emberek 90%-a. Vagy most azért kellene sajnálni, mert ha más dolgot akarsz csinálni, akkor azt önerőből kell? Üdv. a való világban.

2023. ápr. 14. 10:26
 9/35 anonim ***** válasza:
89%
A fizetésedből tudsz félretenni? Mondjuk egy évig spórolj össze amennyit csak tudsz, esetleg szabadidődbne próbálj pénzt keresni alkalmi munkával, korrepetálással stb. Aztán keress valami elfogadható munkát, ami mellett tanulni is tudsz meg egy kiadó szobát, és akkor lépj le. Nem tudom, mit csinál a cég, de talán hasonló területen számít, hogy láttál már ilyet. Vagy próbáld meggyőzni apádat, hogy tanulhasd meg az emberek munkáját, mert csak úgx tudod majd egyszer jól vezetni a céget, ha minden feladatot megismersz kicsit.
2023. ápr. 14. 10:27
 10/35 anonim ***** válasza:
65%
Mert mindig van mit enni, a popód alá van tolva a saját kocsi, annyi zsebpénz amennyi másnak többhavi fizetése, nem kell idegelned, ha nincs munkahelyed, stb. nem úgy mint a legtöbbeknek. De szar lehet neked!
2023. ápr. 14. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!