Akiknek jó a kapcsolatuk a felnőtt gyerekükkel, azoknál is krízis volt a tinédzserkor?
Azon gondolkozz el, hogy esetleg te tettél-e valami rosszat vele kapcsolatban. Nem biztos, hogy igen, mert egy tini simán viselkedhet így akkor is, ha jó a kapcsolatotok és megbízik bennetek. De például én nem bízhattam a szüleimben, engem bántottak fizikailag és szóban is. Emiatt én is mindig a szobámban voltam, becsaptam az ajtót, ha éppen veszekedni akartak velem. Nem mondtam el nekik semmit. Rosszul esett, ha szidtak engem olyan dolgok miatt, amik nem fontosak, de akár pl ha rossz jegyet hoztam haza se az a megoldás, hogy üvöltöznek velem, úgyhogy szerintem én jogosan vettem támadásnak a valós támadásokat. Amikor segítséget kértem anyámtól, nem adott. Sírva mentem haza, hogy kiközösítenek, azt mondta, ez az én hibám. Ahhoz fordultam segítségért, akit a legjobban szerettem, akiben meg kellett volna bíznom, akire számíthatnék, erre elintézi annyival, hogy én oldjam meg, mert az én hibám és őt hagyjam ezzel. Ezek után persze csodálkoztak hogy miért vagyok olyan amilyen...
Ha a tinikort kinövi és megint te leszel a legnagyobb bizalmasa, akkor valószínűleg jól csináltad. Ha felnőttként direkt kerül, akkor valamit nagyon elrontottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!