Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek jó a kapcsolatuk a...

Akiknek jó a kapcsolatuk a felnőtt gyerekükkel, azoknál is krízis volt a tinédzserkor?

Figyelt kérdés
A tinédzser lányom állandóan felcsattan, heves, mindenen kiakad, becsapja az ajtaját, duzzogva elvonul, érzelemszabályozása a nullához közelít, kéréseket csak nagy nehezen teljesít, rettenetes a modora velünk, nem lehet vele beszélgetni, mindent támadásnak vesz, egyszóval nem kellemes társaság, hogy finoman fogalmazzak. (Amúgy kitűnő tanuló, a tanárok szeretik, szóval legalább a suliban nem ilyen szörnyella, mint itthon.) Mindenhol azt olvasom, hogy a tinik ilyenek, ez van, elmúlik. De tényleg? Vagy úgy múlik el, hogy kirepül, és alig beszélünk majd? Akinek igazán jó és közeli a kapcsolata a felnőtt gyerekével, azoknál is krízis volt a kamaszkor? Azokra is rácsapta az ajtót a 14 éves? Én szeretnék felnőtt korában érzelmileg közel lenni hozzá. Hogyan alapozhatom ezt meg? Van még remény ilyen vacak tinikor után? Elvesztettem őt vagy ez csak a sztenderd kamaszválság?
2023. ápr. 3. 01:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként jó voltam, nagyon jó. Kamaszként lázadó.. most megint nagyon szerény vagyok, felnőttkênt. Jó a kapcsolat
2023. ápr. 3. 11:34
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Lázadó kamasz voltam. Sokat lógtam a suliból, 17 évesen elszöktem otthonról. Aztán a főiskolát is félbe hagytam.

Azóta 34 éves vagyok, 2 diplomával, jó állással és szép családom van. Anyukámmal nagyon nagyon jó a kapcsolatom, mindent megbeszélünk, együtt is dolgozunk.

Úgy érzem, én "kitomboltam" magam tiniként, így már élvezem ezt a nyugis(abb) életet :)

2023. ápr. 3. 12:29
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Én kedves gyerek voltam, nem lázadtam, de lusta vagyok, mind a mai napig. Gimiben rengetegszer buktam félévkor, egyszer év végén is majdnem és ez nagyon kistresszelte anyámat. Nővéremmel is martuk egymást, bár míg kisebb voltam, addig többet. Néha vendégségben nem bírtam magammal és összevesztem emberekkel, ekkor hazaküldtek vagy szóltak valakinek, hogy hozzanak haza. Sokat sírtam és volt egy viszonzatlan szerelmem tavaly kb február-márciusig tartott a gyászidőszaka ennek, aztán elmúlt.

Most 21 vagyok és anyával elég jól vagyunk, apámmal so-so, de vele régen se volt jobb, most csak kicsit bosszant néha, de megvagyok vele.

2023. ápr. 3. 12:32
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is lázadoztam a magam módján tinédzserként, igaz, nem volt mi ellen, a sulival sosem volt gond, szüleimmel meg csak hétvégén találkoztam, így nem volt nagyon súrlódás vagy konfliktus. Ha együtt élünk a hét minden napján, tuti lett volna, így is volt párszor. Nem befolyásolja, milyen felnőttként a kapcsolat. Szüleim szülei mindkét oldalon meg, hát, amíg fiatalabb voltam, nem is értettem, hogy van felnőttként olyan kapcsolatuk azok után, amiket a fiatal korukból meséltek a szüleim. Nem kell erre ennyire ráparázni.
2023. ápr. 3. 12:51
 25/32 anonim ***** válasza:
79%

Fordított helyzetben mondva nekem nagyon jó a kapcsolatom anyummal és együtt élünk továbbra is, miközben egyáltalán nem voltam ilyen kamaszként. Igazából gyerekként zárkózott voltam és tiniként kinyílva anyum kezdett félteni, de semmi ilyen nem volt. Illetve egyszer volt egy olyan csúnya túlkapása, amit még csúnyábban kapott vissza tőlem. Talán ő is el akart nyomni, de már nem tudom pontosan. Sajnos volt részéről sírás, hogy már nem vagyok gyerek és a tulajdona. A mi esetünkben egyetlen esetből is csak neki kellett változni. De onnantól teljesen rendben volt. Tudta, hogy kikkel vagyok és mit nem fogok tenni sehogyan sem. Úgy is lett. Igazából mindenkinek teljesen más az élete.

34/F

2023. ápr. 3. 13:33
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Illetve anyum szétment apámtól és nagyon gáz a viszony köztük, de ez sem tett rám benyomást gyerekként. Igazából felnőttként ráeszméltem, hogy tényleg apámmal vannak problémák. Úgyhogy azóta sajnos nekem is megromlott a viszony vele.
2023. ápr. 3. 13:34
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam lázadó kamasz. Ha úgy vesszük, anyuval kapcsolatban nem is volt miért, mert kb. leszarta, mi van velem. Apám meg erőszakosan mindenbe belepofázott, egy igazi önimádó, dirigálós szar ember volt.

A kapcsolatom most, felnőtt korban (45 vagyok és nő) nem jó velük, inkább csak formális.

2023. ápr. 3. 13:59
 28/32 anonymousreview60 ***** válasza:
74%
#15: "Akkor tényleg mindenkire egyöntetűen igaz-e, hogy amelyik tinédzser nem lázad, attól tartani kell?" Ökölszabályként igen. Vannak kivételek. A tinédzserkorban lázadni "kell". Ha nincs érdemi elutasítás (a szülő értékrendje felé), akkor nincs igazi mögöttes meggondolás, és után részben vagy egészben elfogadás sem, hanem csak belenyugvás. Aminek aztán lesz nagy valószínűséggel később hatalmas nagy meghasonulás a vége, ha mégsem olyan a gyerek, mint amilyen mintát elfogadott.
2023. ápr. 3. 17:14
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Most 27 vagyok. Nekem akkor rendezodott edesanyammal a kapcsolatom mikor elkoltoztem otthonrol , pedig elotte kb egymas hajat ki tudtuk volna tepni sajnos
2023. ápr. 3. 20:49
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem manapság nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, 28-éves vagyok. Van már férjem is, gyermeket is tervezünk.

Manapság, már sokkal jobban megértem a szüleimet, nyilván tiniként egyáltalán nem értettem őket.

Én durván lázadó voltam, rossz társaságba keveredtem, az iskolát is ott hagytam, illetve én még drogoztam is.

Szerencsére kikeveredtem ebből a helyzetből, mára már teljesen normális életem van.

A szüleim engem mindig is nagyon szerettek, mindig ott álltak mellettem, még akkor is, amikor megloptam őket, hogy drogot vehessek. Most már látom, hogy ők is hibásak voltak egy csomó mindenben, de nem tudom őket hibáztatni, mert ők is csak emberek, és csak ösztösen próbálták megoldani a problémákat.

Pár éve mindent megbeszéltünk ezzel kapcsolatban, elmeséltük mindannyian mit gondoltunk akkor egymásról, ez nagyon gyógyitólag hatott a kapcsolatunkra, mindenre.

Végülis a kérdésedre a válasz az, hogy borzalmas tini voltam, normális felnőtt lettem, és a szüleimmel is nagyon jó a kapcsolatom, ennek ellenére is.

2023. ápr. 5. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!