Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fizetnétek gyerektartás ha...

Fizetnétek gyerektartás ha kiderülne, hogy nem a tiétek a gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal 5 évig éltünk együtt 1.5éve külön vagyunk amikor megismerkedtünk akkor én pont egy kapcsolatból voltam kilépőben, mert az illető bántalmozott, kiderült, hogy terhes vagyok és nem lehetett tudni, hogy ő vagy az exem-e a gyerek apja. 1.5 éve külön élünk, az akkori páromtól akivel 5 évig voltunk együtt és úgy gondoltuk közös megegyezés alapján, hogy végre kiderüljön az igazság, hogy megcsináltatjuk a tesztet. A teszt alapján kiderült, hogy nem ő a biológia apuka azonban a fiam úgy tekint rá és ő is fiaként a kisfiamra. Találkoznak is minden második hétvégén, szóval minden olyan mint azelőtt amikor még nem lehetett tudni, hogy ő-e az apa. A változás csak annyi, hogy kitalálta nem hajlandó gyerektartást fizetni. Amit én nem teljesen értek, mivel ha a fiaként tekint rá akkor egyértelmű, hogy vállaja a ezzel járó kötelezettségeket. Azt még hozzátenném, hogy a 1.5év alatt soha egyetlen egyszer se vett a gyereknek se egy cipőt se egy nadrágot vagy bármit, játékot azt néha igen. Havi 500e keres jól el van belőle és a gyerektartás díja 30eFt.

2023. márc. 16. 22:10
 61/110 anonim ***** válasza:
23%

"Egyébként én ha én lennék a pasas aki már nem él együtt az exével, és aztán kiderülne, hogy a gyerek nem is az enyém, hanem valami random másiké, szépen lassan elkezdeném leépíteni a kapcsolatot"

Ha lenne gyereked, akkor tudnád, hogy azért lelkileg ez nem olyan egyszerű. Nem véletlen, hogy jellemzően a kórházban elcserélt gyerekeket sem cserélték anno vissza.

Ha te nevelsz egy gyereket csecsemőkora óta, nehéz úgy tekinteni rá érzelmileg, hogy "random gyerek".

2023. márc. 17. 09:56
 62/110 A kérdező kommentje:
Nem értem azokat akik azt írják, hogy rászedtem az exemet amikor ezt már mimdketten tudtuk az elején, hogy 50% az esélye annak, hogy ő a gyerek apja. És ő ezt bevállalta, hogy ennek ellenére sajátjaként tekint rá ő is meg akarta csinálni a tesztet, még amikor együtt voltunk, mert tudni akartuk mindketten az igazságot, de végül erre akkor került sor amikor már nem vagyunk együtt. Most ha akkor derül ki, hogy nem ő a gyerek apja amikor még együtt vagyunk akkor is ez lenne a felállás?!
2023. márc. 17. 11:40
 63/110 anonim ***** válasza:
89%
Hogy nincs kötelessége a gyerek felé? Igen. akkor is ez lenne. A probléma az, hogy ti csesztétek el, és a gyerek fog szenvedni.
2023. márc. 17. 12:23
 64/110 anonim ***** válasza:
86%
Undorítóan pofátlan vagy kérdező (direkt a kisbetű). Könyörgöm te nyomorult,inkább tegyél meg mindent hogy valamennyire jó kapcsolat maradjon a fiú és a pasi között. A pénzt meg a tenyészbikán hajtsd be!
2023. márc. 17. 13:32
 65/110 anonim ***** válasza:
36%

Ne,e remek miért szidjátok a kérdezőt. Ő nyílt lapokkal játszott, a kapcsolat elejétől kezdve nyilvanvalo volt, hogy 50% arra az esély, hogy nem ő az apa. Ennek ellenére és ennek tudatában tett q pasi apasagi nyilatkozatot. Nem egyedi eset, hogy valaki ilyet tesz a partner előző kapcsolatából született gyerekkel kapcsolatban. Sőt. Igen gyakori. Apa nem attól lesz valaki, hogy felcsinal egy nőt. Apa attól lesz, hogy törődik, gondoskodik, szereti a gyereket. Azt se kell elfelejteni, hogy a jogok mellett evidensen kotelessegek is vannak. Joga van kapcsolatot tartani a gyerekkel - és kotelessege a tartasdijat fizetni, hiszen hivatalosan Ő az apa.

Elviekben indithatna qpasag megdontese miatt pert. Gyakorlatilag nagy eséllyel nem fogadják be a kérelmet, mert nem felel meg a feltételeknek. Tudta, hogy nem biztos, hogy az ő gyereke, mégis vállalta. De tegyük fel, mégiscsak elinditjak a pert, ő nyer, nem kell fizetni. Az meg van, hogy onnantól nincs köze q gyerekhez? Tehát kapcsolattartasi joga se lesz?

2023. márc. 17. 13:39
 66/110 anonim ***** válasza:
89%
Attól még, hogy törölteted a válaszokat, nem lesz kevésbé gáz, amit csinálsz! Menjél csak bíróságra a gyerektartásért, és mondd el ott is a történetedet, és érd el, hogy minél több ember ismerje és okuljon belőle, hogy akármekkora is a szerelem, össze-vissza kefélő terhes ordas ri...acra az ajtót kell ráb..ni, nem még éveket az életünkből, és nincs az a nagy szerelem, ami miatt érdemes bármit aláírni ilyen helyzetben DNS teszt nélkül!
2023. márc. 17. 13:51
 67/110 anonim ***** válasza:
92%
A pasasnak lesz saját élete.. szerinted mennyi időt fog a MÁS gyérekére szánni? Azért megette a fene, hogy majd húsz évig pénzelje a más gyerekét, csak mert öt évig az anyjával volt..
2023. márc. 17. 13:53
 68/110 anonim válasza:
89%
Atyaég szegeny gyermek. Lassan megkéne tudnia az igazat, és sajnos összefog törni a kicsi szíve. Szerintem inkább örülj neki hogy tartja a kicsivel a kapcsolatot, mert nemakarja összetörni őt hogy az "apját" nemérdekli. De ha lesz új családja ez sajna elkerülhetetlen lesz. Biztos nemfog tetszeni az uj barátnőnek hogy más gyermekét is neveli aki nemis az övé...és sajnos a gyermeked fele a látogatások szepen lassan majd elmaradnak. Ezt a tesztet még akkor megkellett volna csinalni mikor a kicsi megszületett. Akkor az exed is lehet másképp döntött volna.
2023. márc. 17. 14:50
 69/110 anonim ***** válasza:
96%
Mit tervezel, perre mész a gyerektartásért?
2023. márc. 17. 16:32
 70/110 anonim ***** válasza:
90%
Most komolyan belegondoltam milyen lenne összejönni egy csávóval aki fizeti a gyerektartást más porontya után. Állatbarát vagyok, de ekkora marha nekem se kéne.
2023. márc. 17. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!