Fizetnétek gyerektartás ha kiderülne, hogy nem a tiétek a gyerek?
Sziasztok!
Párommal 5 évig éltünk együtt 1.5éve külön vagyunk amikor megismerkedtünk akkor én pont egy kapcsolatból voltam kilépőben, mert az illető bántalmozott, kiderült, hogy terhes vagyok és nem lehetett tudni, hogy ő vagy az exem-e a gyerek apja. 1.5 éve külön élünk, az akkori páromtól akivel 5 évig voltunk együtt és úgy gondoltuk közös megegyezés alapján, hogy végre kiderüljön az igazság, hogy megcsináltatjuk a tesztet. A teszt alapján kiderült, hogy nem ő a biológia apuka azonban a fiam úgy tekint rá és ő is fiaként a kisfiamra. Találkoznak is minden második hétvégén, szóval minden olyan mint azelőtt amikor még nem lehetett tudni, hogy ő-e az apa. A változás csak annyi, hogy kitalálta nem hajlandó gyerektartást fizetni. Amit én nem teljesen értek, mivel ha a fiaként tekint rá akkor egyértelmű, hogy vállaja a ezzel járó kötelezettségeket. Azt még hozzátenném, hogy a 1.5év alatt soha egyetlen egyszer se vett a gyereknek se egy cipőt se egy nadrágot vagy bármit, játékot azt néha igen. Havi 500e keres jól el van belőle és a gyerektartás díja 30eFt.
"Egyébként én ha én lennék a pasas aki már nem él együtt az exével, és aztán kiderülne, hogy a gyerek nem is az enyém, hanem valami random másiké, szépen lassan elkezdeném leépíteni a kapcsolatot"
Ha lenne gyereked, akkor tudnád, hogy azért lelkileg ez nem olyan egyszerű. Nem véletlen, hogy jellemzően a kórházban elcserélt gyerekeket sem cserélték anno vissza.
Ha te nevelsz egy gyereket csecsemőkora óta, nehéz úgy tekinteni rá érzelmileg, hogy "random gyerek".
Ne,e remek miért szidjátok a kérdezőt. Ő nyílt lapokkal játszott, a kapcsolat elejétől kezdve nyilvanvalo volt, hogy 50% arra az esély, hogy nem ő az apa. Ennek ellenére és ennek tudatában tett q pasi apasagi nyilatkozatot. Nem egyedi eset, hogy valaki ilyet tesz a partner előző kapcsolatából született gyerekkel kapcsolatban. Sőt. Igen gyakori. Apa nem attól lesz valaki, hogy felcsinal egy nőt. Apa attól lesz, hogy törődik, gondoskodik, szereti a gyereket. Azt se kell elfelejteni, hogy a jogok mellett evidensen kotelessegek is vannak. Joga van kapcsolatot tartani a gyerekkel - és kotelessege a tartasdijat fizetni, hiszen hivatalosan Ő az apa.
Elviekben indithatna qpasag megdontese miatt pert. Gyakorlatilag nagy eséllyel nem fogadják be a kérelmet, mert nem felel meg a feltételeknek. Tudta, hogy nem biztos, hogy az ő gyereke, mégis vállalta. De tegyük fel, mégiscsak elinditjak a pert, ő nyer, nem kell fizetni. Az meg van, hogy onnantól nincs köze q gyerekhez? Tehát kapcsolattartasi joga se lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!