Fizetnétek gyerektartás ha kiderülne, hogy nem a tiétek a gyerek?
Sziasztok!
Párommal 5 évig éltünk együtt 1.5éve külön vagyunk amikor megismerkedtünk akkor én pont egy kapcsolatból voltam kilépőben, mert az illető bántalmozott, kiderült, hogy terhes vagyok és nem lehetett tudni, hogy ő vagy az exem-e a gyerek apja. 1.5 éve külön élünk, az akkori páromtól akivel 5 évig voltunk együtt és úgy gondoltuk közös megegyezés alapján, hogy végre kiderüljön az igazság, hogy megcsináltatjuk a tesztet. A teszt alapján kiderült, hogy nem ő a biológia apuka azonban a fiam úgy tekint rá és ő is fiaként a kisfiamra. Találkoznak is minden második hétvégén, szóval minden olyan mint azelőtt amikor még nem lehetett tudni, hogy ő-e az apa. A változás csak annyi, hogy kitalálta nem hajlandó gyerektartást fizetni. Amit én nem teljesen értek, mivel ha a fiaként tekint rá akkor egyértelmű, hogy vállaja a ezzel járó kötelezettségeket. Azt még hozzátenném, hogy a 1.5év alatt soha egyetlen egyszer se vett a gyereknek se egy cipőt se egy nadrágot vagy bármit, játékot azt néha igen. Havi 500e keres jól el van belőle és a gyerektartás díja 30eFt.
Számomra is az az érthetetlen amit itt fentebb írt valaki hogy a biológiai apa élheti világát, meg sem próbál belőle gyerektartast kicsikarni, az a szerencsétlen balek marha aki meg ennyire megbízott a joindulataban hogy a nevére vette, névtelen DNS tesztet csináltatott és még törődött, törődik is a gyerekkel, de biológiailag semmi köze hozzá az fizessen már.
Mondjuk azt meg kell hagyni hogy ritka nagy hülye a pasi, de ezek alapján nem ő a gonosz a sztoriban hanem te, kérdező.
#92 igen, ez idáig mindenkinek egyértelmű volt, ahogy az is hogy az az ember bántalmazta a kérdezőt.
Értjük hogy emiatt nem akarja felkeresni a gyt miatt, bár azért éppenséggel talán neki is joga lenne tudni hogy van egy gyereke.
De semmi esetre sem fair hogy a nevelőapától várja a pénzt.
Igen, az a balek a nevére vette, igen jogilag kötelezhető lenne rá, de ettől még erkölcsileg szerintem nem elfogadható és elvárható hogy fizessen gyerektartást.
Te beszélsz értelemről, mikor két olyan sztori között akarsz párhuzamot vonni, ami teljesen KÜLÖNBÖZŐ?? Vicces nem mondom..
Maga a tény, hogy örökbefogadta a gyereket egyértelműsíti, hogy kétséget kizáróan, 100%-ig tudta, hogy a gyerek NEM AZ ÖVÉ és mégis örökbefogadta. Itt még csak véletlenül sem erről van szó, itt a férfi legjobb esetben is csak sejthette, hogy talán nem az övé, ettől független apaságit tett, ami viszont megtámadható most, hogy DNS BIZONYÍTÉK igazolja nem az övé a gyerek. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Ha a férfinak kis esze van, akkor az apaság vélelmének megdöntését fogja kérvényezni a DNS tesztre hivatkozva, amit bizony a bíróság el fog fogadni, a pasinak pedig nem kell gyt-t fizetnie, történet vége.
99!
Pedig de, erről szól a történet. A kérdező esetében is pont ugyan így van, a férfi akar a gyerekkel kapcsolatot, mindenki felé azt közvetíti, hogy az az ő gyereke, csupán fizetni nem akar. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!