Fizetnétek gyerektartás ha kiderülne, hogy nem a tiétek a gyerek?
Sziasztok!
Párommal 5 évig éltünk együtt 1.5éve külön vagyunk amikor megismerkedtünk akkor én pont egy kapcsolatból voltam kilépőben, mert az illető bántalmozott, kiderült, hogy terhes vagyok és nem lehetett tudni, hogy ő vagy az exem-e a gyerek apja. 1.5 éve külön élünk, az akkori páromtól akivel 5 évig voltunk együtt és úgy gondoltuk közös megegyezés alapján, hogy végre kiderüljön az igazság, hogy megcsináltatjuk a tesztet. A teszt alapján kiderült, hogy nem ő a biológia apuka azonban a fiam úgy tekint rá és ő is fiaként a kisfiamra. Találkoznak is minden második hétvégén, szóval minden olyan mint azelőtt amikor még nem lehetett tudni, hogy ő-e az apa. A változás csak annyi, hogy kitalálta nem hajlandó gyerektartást fizetni. Amit én nem teljesen értek, mivel ha a fiaként tekint rá akkor egyértelmű, hogy vállaja a ezzel járó kötelezettségeket. Azt még hozzátenném, hogy a 1.5év alatt soha egyetlen egyszer se vett a gyereknek se egy cipőt se egy nadrágot vagy bármit, játékot azt néha igen. Havi 500e keres jól el van belőle és a gyerektartás díja 30eFt.
Miért fizessen ha nem ő a gyerek apja.
Érthető, hogy ragaszkodik a fiadhoz, hiszen 5 évig az éleze része volt. DE nem ő a gyerek apja. Nem köteles semmi gyerektartást fizetni, látogatni, sőt ruhát, játékot venni neki. Pereld be a gyerek biológiai apját, fizessen ő gyerektartást.
Nem jól tudod. Ilyenkor a törvények számítanak. Attól, hogy fiakként tekintett rá, hogy szereti még nem jelenti azt, hogy kötelessége is van a gyerek felé.
Nincs semmi felelőssége a gyerek felé.
Azon se lepődj meg, ha évekkel később a srác megnősül, saját gyerekei lesznek, és te a fiaddal szép lassan felejtőssé fogtok válni.
Attól, hogy a biológiai apa életében nem látta a fiadat, sőt fogalma sincs,hogy fia van, az a te hibád. Már a fiad születése napján kellett volna egy apassági teszt.
" de ha látni akarja és a fiaként tekint rá és ez így is fog maradni, mert a gyerek mindig őt fogja apának hívni akkor azt gondolom a költségekből is ki kellene valamennyire vennie a részét."
Nem jól gondolod. Attól, hogy látni akarja, még nem kell anyagilag támogatnia. Örülnöd kéne, hogy tartja a fiaddal a kapcsolatot, hiszen egy szakítást a gyereket is megviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!