Igaza volt anyukámnak és sokat költöttem a pulcsira?
Szüleimmel élek és a zsebpénzemből vettem egy Adidas pulcsit, mert ezenkívül csak 1 van, ami hordható állapotú, de az is több éves. Van egy itthoni pulcsim is, de azt nem számolom be, mert nagyon ki van bolyhosodva, szóval sehova nem tudom felvenni. Tehát volt összesen 1 pulcsim, amit tudtam hordani suliba, meg most ez az Adidas, amit tegnap vettem. Ezt szerintem fontos volt veletek tudatni, mert nem a századik pulcsimat vettem meg tök random. Most pedig rátérnék a lényegre: egy leárazáson szereztem be, és így került 18 ezer ft-ba, 28 ezer helyett. Szerintem összességében ez egy korrekt ár egy kapucnis pulcsiért, főleg hogy nem egy noname kínairól beszélünk. Anyukám ma megtalálta a blokkot a szobámban és eléggé kiakadt, hogy ennyi pénzt "elvertem" a zsebpénzemből, amit tőlük, valamint a nagyszüleimtől kapok (mamáéktól csak szülinapra és ünnepekre). Anyum szerint lehetett volna 5-10 ezerért is pulcsit venni, de hiába magyaráztam neki, hogy azok valószínűleg hamarabb tönkre is mennek, meg se hallotta az érveim.
Most tényleg én csináltam rosszat és túl sok pénzt költöttem erre? Mit gondoltok, igaza volt anyumnak?
17L
Majd ha idősebb leszel megtanulod, hogy a márka csak név. Fontosabb, hogy legyen több fajta ruhád pl turiból, mint hogy 2 márkás drága. Én kivárom az akciókat és max 3 ezret költök ruhadarabra vagy turiba járok.
Egyedül a cipő az, amire nem sajnálom a pénzt. Nem vagyok egyébként rászorulva, simán vehetnék márkás cuccokat, de annyira nem érdekel, plusz dacból sem veszem. Nem akarom támogatni a nagy nevű márkákat, mert általában a munkásokat nem fizetik meg jól és a többi háttér dolgokról ne is beszéljünk (környezetszennyezés, munkakörülmények, profitra mennek csak stb).
Szóval szerintem igaza volt anyukádnak. De korodat tekintve elnézhető, majd legközelebb okosabb leszel.
Anyuval érdemes lenne arról beszélgetni miért kaptad azt a zsebpénzt. Mert ha ők osztják be, akkor miért adják?! Neked kell megtanulod bánni vele.
Én szolnek, h szeretném megtapasztalni vajon tényleg olyan tartós-e ez a márkás pulcsi.. ha 1honap után bolyhos lesz, többet nem veszel felmatricázott markas' ruhát...
:)
És te mosd, kímélő 30fok :)
Ha csak egy pulóvered van, akkor tök felesleges Adidas felsőt venni 18 rongyért, amikor abból a pénzből legalább 3-4 másikat is vehettél volna.
Ja, az nem márkás - és? Kit érdekel.
Most van kettő pulcsid, szóval semmivel nem vagy előrébb. - a leárazásokról meg csak annyit, hogy ELŐTTE felnyomják az árát minimum 60-70%-kal, és abból vonnak le x%-ot, szóval rhadtul értelmetlen ennek bedőlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!