Igaza volt anyukámnak és sokat költöttem a pulcsira?
Szüleimmel élek és a zsebpénzemből vettem egy Adidas pulcsit, mert ezenkívül csak 1 van, ami hordható állapotú, de az is több éves. Van egy itthoni pulcsim is, de azt nem számolom be, mert nagyon ki van bolyhosodva, szóval sehova nem tudom felvenni. Tehát volt összesen 1 pulcsim, amit tudtam hordani suliba, meg most ez az Adidas, amit tegnap vettem. Ezt szerintem fontos volt veletek tudatni, mert nem a századik pulcsimat vettem meg tök random. Most pedig rátérnék a lényegre: egy leárazáson szereztem be, és így került 18 ezer ft-ba, 28 ezer helyett. Szerintem összességében ez egy korrekt ár egy kapucnis pulcsiért, főleg hogy nem egy noname kínairól beszélünk. Anyukám ma megtalálta a blokkot a szobámban és eléggé kiakadt, hogy ennyi pénzt "elvertem" a zsebpénzemből, amit tőlük, valamint a nagyszüleimtől kapok (mamáéktól csak szülinapra és ünnepekre). Anyum szerint lehetett volna 5-10 ezerért is pulcsit venni, de hiába magyaráztam neki, hogy azok valószínűleg hamarabb tönkre is mennek, meg se hallotta az érveim.
Most tényleg én csináltam rosszat és túl sok pénzt költöttem erre? Mit gondoltok, igaza volt anyumnak?
17L
A mai világban nem sok pénz 18 ezer forint. Viszont megdöbbenve olvastam, hogy csak egy darab pulóvered van. Ezen nagyon ledöbbentem hiszen gyerekkorom óta több ruhásszekrény ruhám volt mindig is.
Ez azt jelenti, hogy ti valószínű nagyon szegények vagytok. Ebben az esetben nagyon drágán vetted. Mert ezzel akármi történhet és megint nem lesz ruhád, és felesleges megjátszani magunkat márkás pulóverrel mert úgy is látni fogják a társaid hogy csak ezt az egyet hordod. Milyen a cipőd, táskád. Kár többet mutatni mint ami van. Érdemesebb lenne akciós helyeken körülnézni.
És sajnos anyudnak van igaza. Nagyon szomorú, hogy ilyen körülmények között éltek.
Meg is értem anyukád meg nem is.
Egyrészt a te zsebpénzed, azt csinalsz vele amit akarsz. Ha nem arra költöd amire akarod, akkor minek ad?!
Másrészt 18ezer egy pulcsiért?! Anyáááám... en is dorkó cuccokat szeretem, ami nem az olcsó kategória ha úgy nézzük. De 10ezer foritot is sokallok sokszor, nem 18at. Ritkán van, hogy kifogok 8ezerért, akkor veszek. De arra is szívom a fogam és őrlődök órákig, hogy megvegyem-e. Pedig bőven van miből.
Én am adidas cipőket vettem mindig. Megsúgom, nekem pont semmivel nem bírja tovább (pedig csak utcán sétálni, boltba menni, vezetni használom), mint pl a deichmanos 5ezres cipő (amit itthonra veszek a kertbe, igencsak igénybe van véve).
Szóval én sem biztos, hogy megdicsértelek volna.
18-ért okés lehet egy adidas pulcsi.
Tudod mi még az okés? Ha elmész diákmunkázni, és saját pénzedből veszel magadnak dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!