Igaza volt anyukámnak és sokat költöttem a pulcsira?
Szüleimmel élek és a zsebpénzemből vettem egy Adidas pulcsit, mert ezenkívül csak 1 van, ami hordható állapotú, de az is több éves. Van egy itthoni pulcsim is, de azt nem számolom be, mert nagyon ki van bolyhosodva, szóval sehova nem tudom felvenni. Tehát volt összesen 1 pulcsim, amit tudtam hordani suliba, meg most ez az Adidas, amit tegnap vettem. Ezt szerintem fontos volt veletek tudatni, mert nem a századik pulcsimat vettem meg tök random. Most pedig rátérnék a lényegre: egy leárazáson szereztem be, és így került 18 ezer ft-ba, 28 ezer helyett. Szerintem összességében ez egy korrekt ár egy kapucnis pulcsiért, főleg hogy nem egy noname kínairól beszélünk. Anyukám ma megtalálta a blokkot a szobámban és eléggé kiakadt, hogy ennyi pénzt "elvertem" a zsebpénzemből, amit tőlük, valamint a nagyszüleimtől kapok (mamáéktól csak szülinapra és ünnepekre). Anyum szerint lehetett volna 5-10 ezerért is pulcsit venni, de hiába magyaráztam neki, hogy azok valószínűleg hamarabb tönkre is mennek, meg se hallotta az érveim.
Most tényleg én csináltam rosszat és túl sok pénzt költöttem erre? Mit gondoltok, igaza volt anyumnak?
17L
Mivel összesen 2 pulcsid volt és ebből 1 hordható...
Butaság volt csak egyet venni. Ennyiért már plusz 2-3-at is vehettél volna és változatosabban öltözködnél.
De jó, hogy a végére hagyod, hogy csak kapucnis bebújósból volt 2 db.
Én meg azt hittem szegények vagytok és nem telt eddig több pulcsira.
25. voltam.
Hát figyelj:
Először is, a te pénzed volt, amit arra költesz, amire akarsz, mivel a tied, elvileg már nem mondhatják meg mit vegyél, vagy ne vegyél rajta. Most ide keverhetnénk ugye azt az érvet, hogy tulajdonképpen neked még nincs saját pénzed, mert szigorúan véve az az, amiért te dolgozol meg, de ugyebár a te korodban ez még lehetetlen.
Viszont, ha ennyire szűkén állsz a ruháknak, valóban jobb döntés lett volna ezért az árért több ruhát (akár még pulcsit, nadrágokat stb.) venni, te tudod, mid nincs.
Azzal az érveddel pedig egyenesen vitatkoznék, hogy egy Adidas, vagy bármilyen nagy márka pulcsija, nadrágja tovább bírná, mint egy noname kínai- ugyanis ezek a ruhák egy szezonra vannak divatban, ha tetszik, ha nem, és kb. annyit is bírnak. Azt már régen el lehet felejteni, hogy Adidas, Nike, kiskutyafüle = minőség. Az volt, kb. a 200es évek közepéig, de ma már semmivel sem jobbak egy Sinsay cipőnél. Volt Adidas cipőm két éve- egy évet bírt, aztán széthasadt az oldala, pedig csak jártam benne. Azzal egy időben volt egy szabadidőegyüttesem, nadrág+pulcsi- másfél évet bírtak, a nadrág anyagában szétfoszlott, a pulcsinak meg tönkrement a zippzárja, pedig jó volt rám- értsd, nem feszült rajtam, vagy hasonló.
Tehát mindent összevetve vettél jó drágán egy ugyanolyan noname kínai minőségű egy darab pulcsit. Persze nektek a pipa meg a három csík lebeg ilyenkor a szemetek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!